Fed-ul a conceput planuri extinse pentru un posibil default al datoriilor SUA

A.C.
Internaţional / 12 mai 2015

Fed-ul a conceput planuri extinse pentru un posibil default al datoriilor SUA

Dolarul, în scădere cu 0,85% faţă de euro, la 0,8888 euro/dolar

Rezerva Federală (Fed) americană a pus la punct planuri extinse pentru eventualitatea unui default al datoriilor publice ale Statelor Unite, care includ eşalonarea plăţiilor şi împrumuturi către investitori, potrivit unui congressmen care citează documente ale băncii centrale, transmite Reuters.

Analiştii şi oficialii au avertizat că ratarea plăţilor poate provoca un dezastru economic, iar detaliile referitoare la soluţiile găsite de autorităţi ies la iveală cu greutate.

Reprezentantul republican Jeb Hensarling, din Texas, afirmă într-o scrisoare, obţinută ieri de Reuters, din iunie 2014, adresată secretarului Trezoreriei, Jack Lew, că stafful său a studiat planurile neclasificate ale Fed pentru administrarea unui default.

Planurile au inclus stabilirea unor noi termene de plată pentru datoriile restante, afirmă Hensarling în scrisoarea semnată şi de reprezentantul republican Patrick McHenry din Carolina de Nord.

Rezerva Federală din New York ar fi continuat să îşi desfăşoare activitatea ca de obicei, acceptând drept garanţii titluri de Trezorerie.

Reprezentanţii Fed din New York au refuzat să comenteze, potrivit Reuters.

Aceste planuri continuă să fie relevante pentru investitori, întrucât discuţiile referitoare la plafonul datoriei publice a Statelor Unite au devenit un pericol permanent la Washington.

Comitetul pentru buget din Congres anticipează că guvernul SUA ar putea avea probleme la plata facturilor în octombrie sau noiembrie, dacă Congresul şi Casa Albă nu vor conveni majorarea nivelului maxim al datoriilor, care se situează în prezent la 18.100 miliarde de dolari.

Pentru a menţine calmul pe Wall Street, Fed ar putea împrumuta investitorilor bani, acceptând drept garanţii titluri ale Trezoreriei, în cadrul tranzacţiilor repo. Fed a propus şi acordarea unor plăţi compensatorii pentru investitorii plătiţi târziu.

În jurul orei 17:00, un dolar era tranzacţionat cu 0,8888 euro, în scădere cu 0,85% în şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb