FEDERAŢIA SANITAS: Rata de vaccinare a personalului auxiliar sanitar este sub 50%

G.U.
Miscellanea / 9 august 2021

Rata de vaccinare a personalului auxiliar sanitar este sub 50%

Personalul auxiliar sanitar (infirmiere, brancardieri) din sistemul public de sănătate are o rată de vaccinare de 48,62% cu schema completă, iar alţi 0,71% din această categorie s-au vaccinat cu prima doză, potrivit informaţiilor publicate astăzi de Federaţia SANITAS din România, transmite Agerpres.

Pe de altă parte, 47,01% din personalul auxiliar sanitar nu s-a vaccinat, iar alţi 3,47% au fost infectaţi în ultimele 6 luni cu SARS-CoV-2, se menţionează în comunicatul postat pe Facebook de Federaţia SANITAS.

Alţi 0,19% au contraindicaţii medicale faţă de vaccinare, notează sursa citată.

Evaluarea a fost realizată de Federaţia SANITAS pe baza datelor statistice colectate la nivelul lunii iulie din spitalele publice din România, eşantionul cuprinzând atât instituţiile aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, cât şi pe cele care funcţionează în reţele de instituţii publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere şi autorităţi publice centrale (Transporturi, Justiţie, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Judeţene de Ambulanţă şi Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară, potrivit Federaţiei SANITAS.

În ceea ce priveşte personalul TESA şi administrativ din sistemul public de sănătate, 54,12% din acesta s-au vaccinat cu schema completă, 1,98% s-au vaccinat cu prima doză, 40,35% nu s-au vaccinat, 3,33% au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, iar 0,22% au contraindicaţii la vaccinare, potrivit comunicatului Federaţiei SANITAS.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. „NU M-AM VACCINAT PENTRU CĂ SUNT LIBER!”

    Regizorul Cristi Puiu a declarat în cadrul emisiunii „Dialogurile lui Cristoiu” faptul că povestea viitorului luminos a mai trăit-o o dată sub comunism. Regizorul s-a arătat indignat de felul în care progresiștii încearcă să se prezinte drept salvatori, oferind soluții inepte, care duc la „dezintegrarea societății”. 

    Iată ce a declarat Cristi Puiu, celebrul creator al filmului „Moartea domnului Lăzărescu”, premiat la Cannes: 

    „Avem de a face cu un război difuz. Mă refer la războiul ideologic. (…) Ce cred eu despre povestea cu familia și de ce se află familia în miezul țintei cred că are legătură cu dezintegrarea vechii lumi. Ceea ce progresiștii socotesc ca fiind o lume consumată, ajunsă la capătul puterilor și-atunci că, bineînțeles, trebuie să începem de jos, o reconfigurăm. Păi și cum? Păi în momentul în care dezarticulezi familia, faci recurs la discordie și semeni discordia peste tot, pentru că nu e legat numai de familie, este legat și de discursul ăsta de gen, rasă, tot ce avem în jurul nostru, cred că se urmărește, mărturisit sau nu, dezintegrarea societății, atomizarea ei și atunci indivizii vor fi așa ca niște frunze în vânt, foarte ușor de controlat de către puterea instalată. Pentru că altfel ajungi să te înfrunți așa, ca în ceata lui pițigoi, dai într-unul, țipă doi, dacă dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine, șamd. Familia o să se apere, dar unul, individul, cum se apără el? Păi solidarizându-se. Păi da, dar pe noi ne încurcă chestia asta. Și așa mai departe. Izolarea omului în fața computerului conduce iarăși la asta. 

    Probabil că este vorba și de o poveste legată de generații și cred că este un lucru care ne-a scăpat unora dintre noi – relația pe care a dezvoltat-o mintea omului cu internetul, computerul, Facebook. Pur și simplu se schimbă perspectiva asupra lumii. De altfel, majoritatea oamenilor care se ocupă cu lucrurile astea își petrec timpul în fața computerelor. Relația directă cu celălalt aproape că dispare. Computerele fac parte din viața noastră și-atunci, cumva, nu poți să faci omletă fără spargi ouăle. Dacă vrei să faci pasul în era asta nouă, promisă cu surle și trâmbițe, a transhumanismului, probabil că te obligă să faci recurs la niște modificări foarte drastice. Eși dispus să le faci, bine, nu, la revedere. Iar cei care s-au născut cu computerele în brațe și care își petrec timpul în fața computerelor cred că nu au această problemă. Omul a devenit așa o poveste din alt timp. 

    Nu cred că speranța stă în vaccin. Singura speranță, dacă există loc de speranță, este în trezirea oamenilor. Oamenii trebuie să se trezească și să facă, precum spunea recent un autor contemporan, să gândească cu capul lor. 

    Nu m-am vaccinat pentru că sunt liber. Restul familiei, la fel, deși familia lărgită nu am stat să o verific. Până la urmă socotesc că fiecare este liber să aleagă. În ceea ce privește povestea cu vacinul, cei în poziție de decizie ar trebui să facă efortul să informeze pe oameni, așa cum au făcut și cum se făcea până la pandemie, de la A la Z, în legătură cu absolut orice medicament, nu numai cu vaccinul. Apoi cred că este foarte important ca cifrele să fie cunoscute.

    Dacă tot vorbim de solidaritate și îi îndemnăm pe oameni să fie solidari, hai să fim solidari până la capăt. Și din solidaritate și din grijă pentru semenii noștri să facem efortul de a clarifica necunoscutele acestei pandemii. Există o necunoscută, într-o lungă serie de necunoscute, care pe mine mă pune pe gânduri, și oricum nu am răspuns, e decizia, atunci, la început, de a nu recurge la autopsii”, a declarat Cristi Puiu în cadrul emisiunii „Dialogurile lui Cristoiu” 

    1. Domnule regizor , ar fi bine să vă ocupați de filme !

      Viața nu e un film....

      Lăsați să se ocupe medicii de medicină ! 

      Tu ori ai un spirit civic iesit din comun, ori esti platit sa sanctionezi orice opinie ca cea de mai sus.

      Daca anonim1 are dreptul la opinie,anonim1.1 din ce motiv nu ar avea acest drept?Din asta reiese ca esti partinitor.

      "Lăsați să se ocupe medicii de medicină !"

      Si cei ca tine, sa se ocupe strict de retardul lor!  

    Putintel, putintel. De fapt angajatii sunt vectorii de Covid prin spitale. Acum au mai inceput sa respecte regulile de igiena, prin unele spitale. in rest, e Cancan, stocuri de medicamnete si dezinfectante pe la sistente mai ceva ca prin farmacii, doctorii cu pliculetul etc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb