Fenechiu: Desfiinţarea Cancelariei e un mod de justificare a concedierilor abuzive

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 4 martie 2009

Relu Fenechiu: În cazul desfiinţării Cancelariei nu este vorba de consilierii personali, consilierii de stat sau apropiaţi ai fostului prim-ministru, ci de angajaţi "normali" ai instituţiei, fără culoare politică.

Relu Fenechiu: În cazul desfiinţării Cancelariei nu este vorba de consilierii personali, consilierii de stat sau apropiaţi ai fostului prim-ministru, ci de angajaţi "normali" ai instituţiei, fără culoare politică.

Decizia premierului Emil Boc de a desfiinţa Cancelaria primului-ministru nu reprezintă decât o lovitură de imagine, a declarat ieri deputatul PNL Relu Fenechiu. Preşedintele filialei ieşene a PNL susţine că, deşi premierul intenţionează să desfiinţeze Cancelaria primului-ministru pe motiv că aceasta funcţiona ca un guvern paralel, în realitate Emil Boc urmăreşte atât o justificare a deciziei, dar mai ales o lovitură de imagine.

Domnia sa a spus: "Premierul Emil Boc pozează în faţa opiniei publice într-un personaj care aplică pe măsurile anticriză. Evident, într-o primă instanţă, scopul a fost atins. Anunţul premierului Boc a fost şi încă este intens mediatizat. În realitate, premierului este unul de operetă pentru că, de fapt, se desfiinţează o entitate care poartă numele de Cancelarie şi se va înfiinţa o altă entitate, cu un alt nume, dar cu atribuţii similare. Cel de-al doilea scop al deciziei primului-ministru este, însă, unul grav şi, totodată, scandalos. El are rolul de a justifica concedierile în masă ale funcţionarilor de la Cancelarie şi de a eluda legea în ceea ce-i priveşte pe aceştia".

Acesta a atras atenţia că în cazul desfiinţării Cancelariei nu este vorba de consilierii personali, consilierii de stat sau apropiaţi ai fostului prim-ministru, ci de angajaţi "normali" ai instituţiei, fără culoare politică.

În opinia liderului liberalilor ieşeni, în situaţia în care se desfiinţează Cancelaria, concedierea devine legală, iar angajaţii nu se mai pot adresa justiţiei. Mai mult, susţine acesta, practica premierului Boc aminteşte de măsurile din regimurile dictatoriale, argumentul fiind numirea propriului şofer în calitate de demnitar. "Ne aflăm în faţa unei modalităţi ruşinoase de a da oameni afară. Nici măcar pe timpul comunismului nu existau astfel de proceduri. Dacă primul ministru, din motive pe care numai el le ştie, considera că nu poate lucra cu respectivii angajaţi, atunci ar fi trebuit să depună toate diligenţele pentru ca persoanele respective să primească posturi relativ similare în alte instituţii ale statului. Dar, atunci când singurele tale preocupări este să-ţi transformi fostul şofer în demnitar al statului, nu mai poţi să te gândeşti şi la ceilalţi oameni", a menţionat deputatul Relu Fenechiu.

Guvernul va elabora, până astăzi ordonanţa de urgenţă privind desfiinţarea Cancelariei primului-ministru, a anunţat luni, la Palatul Parlamentului, premierul Emil Boc.

El a reiterat că desfiinţarea acestei structuri se impune întrucât a devenit ""un Guvern paralel"", ""o structură stufoasă, birocratică ce consuma bani în manieră inutilă"".

Emil Boc: ""Am spus de la începutul guvernării că vom restructura, desfiinţa, comasa agenţii guvernamentale. Am spus încă de la începutul guvernării că această Cancelarie a fost înfiinţată în 2003, deci s-a putut ca Guvernul să funcţioneze 13 ani fără Cancelarie. Este posibil să funcţioneze şi după 2009 fără Cancelaria primului-ministru, doar cu un corp de consilieri de stat şi secretari de stat, care să-l sfătuiască pe premier, aşa cum a existat înainte de anul 2003"".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb