FEPRA: Primul parc de economie circulară din România va fi dezvoltat de FEPRA, pe fostul amplasament Remat Nord

A.F.
Companii / 1 noiembrie 2023

FEPRA: Primul parc de economie circulară din România va fi dezvoltat de FEPRA, pe fostul amplasament Remat Nord

După peste 10 ani activitate în sfera managementul deşeurilor de ambalaje şi a economiei circulare, timp în care a devenit unul dintre cele mai puternice grupuri de companii din domeniu, Grupul Fepra lansează un amplu proiect de dezvoltare a acestui sector, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, recent, grupul a finalizat procesul de achiziţie a locaţiei Remat Bucureşti Nord, localizat în Buftea, judeţul Ilfov. Pe acest amplasament, grupul intenţionează să dezvolte, în următorii doi ani, primul parc de economie circulară din ţara noastră. Tranzacţia, care cuprinde peste 5,6 ha de teren, 5.000 mp de hale industriale şi spaţiu de birouri cu o suprafaţă de 900 mp, a fost susţinută printr-un credit, contractat de la CEC Bank.

Preluarea activelor Remat Nord face parte din strategia de dezvoltare asumată de Grupul Fepra care prevede centralizarea activităţilor de colectare şi reciclare, pentru sporirea eficienţei operaţionale şi crearea de sinergii între companiile grupului. Odată cu această mutare strategică, prinde contur şi viziunea FEPRA de extindere a capabilităţilor, cu o serie de servicii care să contribuie la o abordare mai sustenabilă a procesului de gestionare al ambalajelor şi deşeurilor. Astfel, pe lângă activităţile de colectare şi reciclare deşeuri de ambalaje, în următorii doi ani parcul de economie circulară va putea găzdui soluţii de reutilizare a ambalajelor şi servicii de reparare a echipamentelor electrice şi electronice, dar şi soluţii de gestionare a deşeurilor din construcţii şi demolări, a deşeurilor voluminoase, periculoase şi textile. În plus, în continuarea eforturilor grupului de susţinere a tranziţiei către economia circulară, noul proiect va include şi o zonă de coworking, dedicată startup-urilor din zona de mediu şi reciclare.

"Acest important pas către concretizarea viziunii Grupului FEPRA, aceea de a crea o lume în care resursele sunt o responsabilitate comună, este o nouă confirmare a preocupării noastre pentru un viitor durabil. Construim un hub integrat, care nu doar centralizează operaţiunile actuale, ci şi extinde oportunităţile de valorificare a deşeurilor şi de transformare a acestora în resurse, cu un accent solid pe sustenabilitate şi inovaţie. Prin această investiţie majoră, ne reafirmăm angajamentul faţă de economia circulară şi oferim un exemplu concret de acţiune, în beneficiul întregului sector. Este un progres semnificativ în drumul către transformarea modului în care România abordează gestionarea resurselor şi nu doar a deşeurilor şi suntem mândri să fim, încă o dată, în avangarda acestui proces. ", a declarat Ionuţ Georgescu, fondatorul FEPRA.

Anunţul achiziţiei Remat Nord vine în contextul în care, la începutul acestui an, Grupul Fepra a anunţat lansarea unui proiect de investiţii pentru susţinerea economiei circulare. Cu o valoare de 15 milioane de euro, acesta are la bază o strategie complexă de dezvoltare durabilă, elaborată în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Grupul de companii Fepra oferă soluţii integrate pentru îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate, minimizarea impactului negativ asupra mediului şi tranziţia către economia circulară a agenţilor economici, care activează în ţara noastră. Ecosistemul FEPRA oferă o abordare de servicii complete prin FEPRA EPR: implementarea responsabilităţii extinse a producătorului, FEPRA Collection: colectarea şi sortarea deşeurilor de ambalaje şi de deşeuri electrice şi electronice, FEPRA Recycling: reciclarea PET şi a sticlei şi Global Innovation Solution: consultanţă de mediu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu exista exonomie circulara…

    terminati cu asa nume… 

    su t reziduri si pierderi pe traseu… 

    pana si japonia deflata cu cv economie circulara a sacrificat puterea veniturilor reale a cetatenilor ca sa plateasca specula trecuta… 

    si ecosistemul are pierderi asa cu si economia… 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb