Fetch.ai, desemnat criptoactivul cu cea mai rapidă creştere pe eToro, în primul trimestru din 2024

S.B.
Piaţa de Capital / 11 aprilie 2024

Fetch.ai, desemnat criptoactivul cu cea mai rapidă creştere pe eToro, în primul trimestru din 2024

Investitorii în criptoactive şi-au arătat încrederea în inteligenţa artificială descentralizată (DAI), Fetch.ai înregistrând cea mai mare creştere proporţională a numărului de deţinători pe eToro în primul trimestru al anului 2024, potrivit celor mai recente date ale platformei de tranzacţionare şi investiţii eToro.

Fetch.ai, tokenul nativ al platformei descentralizate omonime pentru dezvoltarea şi monetizarea aplicaţiilor de inteligenţă artificială, a înregistrat o creştere de 94% a deţinătorilor în primul trimestru, sărind 13 locuri pentru a deveni al 33-lea cel mai deţinut criptoactiv de pe platforma eToro la sfârşitul primului trimestru. Fetch.ai a anunţat săptămâna trecută că va fuziona cu SingularityNET şi Ocean Protocol pentru a lansa un token combinat numit ASI (un acronim pentru superinteligenţă artificială), într-un efort de a-şi uni forţele în cursa pentru dezvoltarea DAI pe blockchain pentru a face faţă în competiţia cu marile firme de tehnologie.

Alte criptoactive care s-au bucurat de o atenţie semnificativă în primul trimestru sunt Arbitrum şi Immutable X, ambele fiind soluţii de scalare de nivel doi în reţeaua Ethereum, dobândind cu 73% şi, respectiv, 57% mai mulţi deţinători. Primele zece creşteri reprezintă o serie de tehnologii blockchain, cum ar fi streamingul video descentralizat (Livepeer, locul 7) şi soluţiile de scalare compatibile cu AI (Skale Network, locul 6).

Simon Peters, analist al pieţei cripto la eToro, a declarat: "Pe măsură ce inteligenţa artificială continuă să domine, mulţi investitori caută următorul "Nvidia" în domeniul cripto, sprijinind proiecte blockchain aflate la început. Fetch.ai, care a înregistrat cea mai mare creştere din acest trimestru, este un prim exemplu, deoarece preţul său a crescut de aproape cinci ori de la începutul anului.

De la aprobarea ETF-urilor Bitcoin de tip spot în ianuarie, a crescut interesul nu numai pentru nume mari precum Bitcoin, ci şi pentru token-uri mai mici din universul cripto. Creşterea de două cifre a poziţiilor deschise pe aceste criptoactive semnifică faptul că investitorii caută să îşi diversifice portofoliile de cripto, cumpărând active mai ieftine şi mai puţin cunoscute, în speranţa că preţurile lor vor creşte."

Criptoactivele care au pierdut cei mai mulţi deţinători în ultimele trei luni, proporţional, au fost NEO (-23%), Terra Classic (-18%) şi Maker (-12%). Toate trei au înregistrat creşteri ale preţurilor în ultimele trei luni, ceea ce probabil i-a determinat pe mulţi investitori să îşi închidă poziţiile pentru maximizarea profiturilor.

Bitcoin, Cardano şi Ethereum şi-au menţinut poziţiile, ocupând primele trei poziţii în topul celor mai deţinute criptoactive de pe platforma eToro la nivel global (tabelul 2) şi în România (tabelul 3). Datele sondajului eToro's Retail Investor Beat, un studiu trimestrial la nivel global efectuat în rândul a 10.000 de investitori individuali, arată că activele cripto sunt cele în care respondenţii sunt cel mai probabil să îşi majoreze investiţiile, 15% dintre aceştia afirmând că vor acorda prioritate acestei clase de active faţă de altele. Peste 55% dintre investitorii individuali români deţin criptoactive în portofoliile lor, iar 23% plănuiesc să-şi mărească deţinerile de cripto.

Pe lângă achiziţionarea de active reale, investitorii au căutat şi alte modalităţi de a beneficia de pe urma creşterii continue a preţului bitcoin, deoarece iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) este acum al 7-lea cel mai deţinut ETF de pe platforma eToro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb