FILIALA DIGI DIN ŢARA NOASTRĂ: RCS&RDS a pus în funcţiune prima staţie de emisie 5G

T.I.
Companii / 27 iunie 2019

RCS&RDS a pus în funcţiune prima staţie de emisie 5G

RCS&RDS a lansat astăzi în Bucureşti noul serviciu Digi Mobil 5G Smart, punând în funcţiune prima staţie de emisie 5G a companiei, a anunţat compania-mamă Digi Communications (DIGI), printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Lansarea marchează startul procesului de dezvoltare a viitoarei reţele 5G a RCS&RDS, arată DIGI, ce mai completează că "ulterior lansării serviciului, clienţii serviciilor mobile ale RCS&DS vor avea acces la servicii cu viteze 5G şi latenţă mică, furnizate prin intermediul primelor staţii de bază 5G ale RCS&RDS".

În următoarele săptămâni, pe lângă staţiile de bază 5G active din Bucureşti, RCS&RDS va lansa serviciul şi în următoarele cinci localităţi din ţara noastră: Constanţa şi Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca şi Iaşi, iar începând din luna septembrie a acestui an, este previzionată lansarea serviciului în Sinaia, Buşteni, Predeal, Braşov, Poiana Braşov, Timişoara, Craiova şi Sibiu. Echipamentele utilizate în noile reţele sunt de la Ericsson, Huawei şi Nokia.

Valentin Popoviciu, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al DIGI, a precizat: "România este acum pe harta mondială a tehnologiei de ultimă oră 5G disponibile «live», în teren. Aceasta este o veste bună pentru clienţii Digi Mobil, care, prin intermediul primelor staţii de bază, vor avea chiar de azi acces la servicii de date mobile cu viteze 5G şi latenţă mică. Este încă un pas important făcut de compania noastră spre viitorul convergent al comunicaţiilor, după testul pe platforma prototip 5G realizat acum un an. Este momentul concretizării unui proiect la care au lucrat, în ultima perioadă, echipe mixte formate din specialiştii noştri şi ai partenerilor noştri. Totul pentru a pune la dispoziţia clienţilor cele mai bune servicii de comunicaţii mobile, cât mai curând posibil, la cele mai ofertante şi accesibile preţuri de pe piaţă".

Dezvoltarea reţelei 5G va fi graduală, la fel şi investiţiile plănuite pentru o asemenea dezvoltare, urmărind interesul pieţei şi gradul de adopţie faţă de această nouă tehnologie, precizează compania.

Primele staţii de emisie 5G din reţeaua DIGI au fost furnizate de către Ericsson în timp ce telefoanele compatibile pentru testul realizat astăzi au fost puse la dispoziţie de Xiaomi. Vitezele obţinute în test au variat între 500 Mbps şi 700 Mbps download şi 18 Mbps şi 36 Mbps la upload.

"Orice client cu abonament Digi Mobil, care deţine un terminal compatibil, poate efectua trafic şi în reţeaua Digi Mobil 5G" a mai spus Valentin Popoviciu.

În comunicat se mai precizează că DIGI a realizat cu succes teste şi cu echipamentele de reţea Huawei (ale cărui terminale au fost, de asemenea, testate), primele urmând să fie puse în funcţiune pentru uz comercial săptămâna viitoare. Ulterior, vor fi testate şi instalate şi echipamentele partenerului Nokia.

DIGI a lansat serviciile de telefonie mobilă 3G în 2007, oferind abonaţilor servicii convergente de comunicaţii electronice fixe şi mobile. Extinzându-şi reţeaua, în 2015 a lansat serviciile de telefonie şi date mobile în reţeaua 4G. În prezent, reţeaua 3G a companiei acoperă 99,5% din populaţia ţării, în timp ce reţeaua 4G acoperă 75% din populaţie.

Digi Communications a raportat, pentru primele trei luni din acest an, o pierdere de circa 17,6 milioane de euro la nivel consolidat, în comparaţie cu un profit net de 14,8 milioane de euro în perioada similară a anului anterior, în ciuda faptului că veniturile consolidate au crescut în primele trei luni cu 20,8%, de la 232,8 milioane de euro la 281,2 milioane de euro.

Compania are o capitalizare de 2,97 miliarde de lei la BVB.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vreau sa ma porte cu numărul la digi cum trebuie sa procedez

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb