Filip & Company a asistat BT în emisiunea de obligaţiuni în valoare de 500 de milioane de euro

S.B.
Piaţa de Capital / 26 aprilie 2023

Filip & Company a asistat BT în emisiunea de obligaţiuni în valoare de 500 de milioane de euro

Filip & Company a acordat asistenţă Bancii Transilvania în lansarea unui program de emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de 1 miliard de euro, care într-o primă emisiune a atras de pe pieţele internaţionale 500 de milioane de euro.

Prima emisiune în baza programului constă în obligaţiuni non-preferenţiale eligible MREL cu o maturitatea de 4 ani care vor fi listate la Euronext Dublin. Emisiunea a fost coordonată de Morgan Stanley în calitate de manager principal, alături de BT Capital Partners şi ING Bank, în calitate de manageri.

"Lansarea acestui program de emisiune de obligaţiuni de către Banca Transilvania este un pas important în dezvoltarea liderului pieţei bancare româneşti, de conectare la pieţele internaţionale de finanţare. Iar succesul considerabil al primei emisiuni de obligaţiuni a BT, care vine după o perioadă de incertitudine în sistemul bancar internaţional arată interesul cu care a fost primită şi încrederea investitorilor instituţionali internaţionali în Banca Transilvania şi în România. Ne bucurăm că am avut din nou ocazia să fim alături de Banca Transilvania şi le mulţumim pentru încrederea acordată în acest proiect important, precum şi pentru colaborarea excelentă", spune Alina Stancu Bîrsan, partener şi coordonatoarea departamentului de Banking & Finance al Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Banca Transilvania în acest proiect a fost formată în principal din Alina Stancu Bîrsan (partener), Alexandru Bîrsan (partener), Rebecca Marina (senior associate), Marius Gheldiu (associate) şi Anca Bădescu (associate).

În ultimii ani, Filip & Company s-a implicat cu succes în multe dintre tranzacţiile de referinţă pe piaţa de capital din România, atât oferte de acţiuni, cât şi obligaţiuni, precum şi în toate emisiunile de obligaţiuni ale statului român pe pieţele externe. Avocaţii Filip & Company sunt clasaţi pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaţionale Chambers and partners, Legal 500 şi IFLR în practica de Pieţe de capital atât la nivel de echipă cât şi individual, iar Alexandru Bîrsan este clasat în "Hall of fame" în această arie de practică de către Legal 500.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. necesarul de capital este pentru echilibrarea activelor care se depreciaza (plasamente riscante). De platit vor plati 180 mil. euro in 4 ani pentru aceste obligatiuni. se pare ca pentru echilibru nu se pot diminua activele.

    1. necesarul de capital este pentru a satisface cerintele MREL la 31.12.2023

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb