Filmul "Pe aripile vântului", considerat rasist, retras de pe platforma HBO Max

G.U.
Miscellanea / 10 iunie 2020

Filmul "Pe aripile vântului", considerat rasist, retras de pe platforma HBO Max

Filmul "Pe aripile vântului", caracterizat de unii istorici revizionist, a fost retras de pe platforma HBO Max, în plină mişcare de protest contra rasismului şi a violenţelor Poliţiei care vizează persoanele de culoare în Statele Unite, informează AFP. De asemenea, comedia "Little Britain" a fost retrasă de pe BBC iPlayer, Netflix şi BritBox, conform News.ro.

Lungmetrajul de patru ore, regizat de Victor Fleming şi lansat în 1939, este considerat de numeroşi profesori universitari drept cel mai ambiţios şi eficient instrument de revizionism sudist.

El prezintă în special o versiune romantică a Sudului şi o viziune foarte edulcorată a sclaviei, cu servitori ca fiind mulţumiţi de statutul lor şi trataţi drept angajaţi obişnuiţi, potrivit AFP. Această reinterpretare a unei perioade sumbre din istoria americană este opera unei mişcări foarte organizate în fostele state confederale, care şi-au propus să prezinte Sudul de dinaintea Războiului Civil American într-o lumină mai bună. Ideologia "cauzei pierdute" susţinea că statele din Sud s-au luptat pentru independenţa lor politică, ameninţată de Nord, şi nu pentru menţinerea sclaviei, ceea ce este un neadevăr istoric.

"Pe aripile vântului" rămâne în fruntea clasamentului filmelor cu cele mai mari încasări - 3,44 miliarde de dolari.

"Lungmetrajul este produsul epocii sale şi înfăţişează prejudecăţi rasiste care erau comune în societatea americană", a comentat, marţi, pentru agenţia de presă franceză, un purtător de cuvânt al HBO Max pentru a explica retragerea lungmetrajului cu opt premii Oscar.

Pentru HBO Max, a menţine acest film în catalogul său "fără explicaţie şi fără a denunţa acest mod de prezentare ar fi iresponsabil".

Platforma intenţionează să reia difuzarea filmul online, dar numai după o prezentare contextualizată care să resitueze opera în epoca sa.

Filmul va fi prezentat integral, căci, dacă ar proceda altfel, ar echivala cu a susţine că "aceste prejudecăţi nu au existat niciodată", a mai spus purtătorul de cuvânt. "Dacă vrem să avem un viitor mai drept, echitabil şi incluziv, trebuie mai întâi să conştientizăm şi să ne înţelegem istoria".

Lansată la sfârşitul lui mai, platforma grupului WarnerMedia (filială a operatorului de cablu AT&T) este principalul concurent al Netflix, cu un catalog foarte bogat în seriale şi filme.

Filmul este accesibil pe alte platforme, în special pe Amazon.

De asemenea, comedia "Mica Britanie/ Little Britain" a fost retrasă de pe BBC iPlayer, Netflix şi BritBox ca urmare a criticilor la adresa unor personaje, potrivit BBC.

Netflix a retras, vineri, serialul cu Matt Lucas şi David Walliams, împreună cu o altă comedie - "Come Fly With Me".

BBC şi Britbox au renunţat luni la "Mica Britanie". Ambele platforme au spus că "timpurile s-au schimbat" de la prima difuzare. Ambele filme includ scene în care actorii înfăţişează personaje din medii etnice diferite.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. nu-i nimic, Transformers, de ex nu e rasist

    Pentru ca protestele masive de strada incepute in toata lumea tindeau sa degenereze in ura impotriva corporatiilor, guvernele le-au aruncat un os de ros - statuile si filmele rasiste.. cu sclavi.

    De parca sclavia a fost inventata peste noapte iar marile capitaluri imperialiste nu s-au construit avand sclavie la baza ... Ipocrizie maxima !!! 

    1. sa darami statui si sa intezici filme din 50" este POLITIC CORECT,

      atunci intre ISIS si manifestantii care au aceste "initiative" antirasiale NU exista nici o deosebire.  

      ABSOLUT nimic decat "inteligenta " maselor manipulate de lideri de opinie (cu aceeasi valoari ca lideriii ISIS, de ce pentru ca "poezia" e aceeasi LIPSA DE TOLERANTA si daramarea a toate ce contrazic "ideiile" noastre despre corectitudine) 

      Mare pacat pentru umanitate, care merge in directia opusa progresului si pacii. 

      Bravo (un sincer bravo pentru ca mai exista oamenii care gnadesc) pentru politistul de culoare care a refuzat sa ingenuncheze (spre deosebire de niste nulitati ca ,regret sa spun, premierul canadian) pentru a "omagia" imbecil "valorile" manifestatiilor ...

      O lume nebuna...  

    America a fost cladita pe spinari de sclavi - sunt sute de filme care ar trebui interzise pe aceeasi logica stramba. Milioane de imigranti au dormit sub scara pentru o bucata de paine, ca sa umfle fundul ale Soros si natia lor de oligarhi ai planetei... care acum "ne arata calea"...

    La fel s-a intamplat cu "Coliba unchiului Tom". Astia cu politically correct au luat-o razna de tot.

    1. Evident excesele in orice directie, raman EXCESE si nu aduc nimic bun!

      Iar delirul cu "si eu" sau " black..." acum, nu ajuta cu NIMIC decat didid societatea in extreme , in loc sa construiasca un viitor CORECT si bun pentru TOATA lumea. 

      Acum TOATA lumea se inregimenteaza in respect si dicriminare pozitiva a celor care au fost discriminati,

      maine....  

    cand ne intoarcem sa ardem cartile "incorecte" in piete (ca statui se darma, cenzura se aplica, ce trebuie sa faci se impune...)?

    Daca democratia inseamna ca in numele unei sintagme INDOIELNICE si utilizate pana la demonetizare "CORECT POLITIC" , sa discriminezi pozitiv , sa cenzurezi, sa impui prin violenta, , sa spargi vitrine si sa dai foc la masini, sa impui comportamente (care in paranteza spus NU inseamna "nesupunere civica" ci TAMPENIE absoluta) atunci democratia isi traieste ultimele zile.... 

    Sa ingenunchezi pentru ca altcineva a abuzat sau a "criminalizat" acum sau in alta epoca , dar TU recunosti CE?  

    Ca esti ZERO , nu ai opinii politice personale, ci adeziune tip Facebook populara si totala SI te "solidarizezi" . 

    Am vazut, asa cum spunea altcineva foarte bine aici, o persona de culoare cetatean american si politist a refuzat sa fie manipulat (ca sa nu spun imbecil) si NU a ingenunchiat (cum spunea CORECT aceeasi persoana aici) ca un SCLAV al multimii si lozincilor agitate acum peste tot. 

    Culmea in tari "mult mai "rasiste decat US, unde in loc ca cetatenii lor sa i-a atitudine , TOT timpul si de MULTA vreme, fata de abuzurile de acolo, se manifesta intens acum fata de ceea ce s-a intamplat in SUA- sa lasam vorbele goale cu constiinta sociala ca daca ERA asa ceva ,atunci persoanele in cauza TREBUIAU sa manifesteze PANA ACUM si sa FACA ceva acolo unde sunt! 

    Deci constiinta sociala si personala (care ar trebui sa fie un liber arbitru si o instanta superioara pentru oricine) se "manifesta abia " ACUM , pana acum era in pauza de masa! 

    Rusinos pentru prezent, catastrofal pentru viitor , unde excesele de "corectitudine" actuale , duc la EXCESE viitoare.. Previzibil si TRIST !  

    DE ce :vezi cum este 'rezolvata" poluarea la nivel global, vezi criza COVID 19 si implicatiile ei, vezi INCORECTITUDINEA clasei politice peste tot si "SOLUTIILE" adoptate! 

    In rest NUMAI DE BINE! 

    Ne îndreptăm cu paşi repezi spre globalizarea prostiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb