Finalizarea fazei întâi a acordului comercial dintre SUA şi China ar putea să nu aibă loc în acest an

A.M.
Internaţional / 21 noiembrie 2019

Finalizarea fazei întâi a acordului comercial dintre SUA şi China ar putea să nu aibă loc în acest an

Finalizarea fazei întâi a acordului comercial dintre Statele Unite şi China ar putea să aibă loc abia anul viitor, au declarat, miercuri, surse apropiate Casei Albe, în condiţiile în care Beijingul exercită presiuni pentru o retragere mai largă a tarifelor, iar administraţia Trump răspunde cu solicitări proprii mai mari, relatează Reuters.

Preşedintele american Donald Trump şi secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin au afirmat într-o conferinţă de presă susţinută pe 11 octombrie că finalizarea unui acord comercial iniţial ar putea avea loc până la cinci săptămâni, informează News.ro.

Cinci săptămâni mai târziu, acordul este încă incert, iar negocierile s-ar putea complica, au declarat prsoane şi experţi comerciali.

Trump şi reprezentantul pentru Comerţ Robert Lighthizer recunosc că retragerea tarifelor pentru un acord care nu rezolvă problemele legate de respectarea drepturilor de proprietate intelectuală şi de transferul de tehnologie nu va fi considerată o afacere bună pentru Statele Unite, a declarat o persoană apropiată situaţiei.

Oficiali de la Beijing au sugerat că preşedintele chinez Xi Jinping şi Trump ar putea semna un acord la începutul lunii decembrie. Unii experţi au spus că următoarea dată care ar trebui urmărită este 15 decembrie, când ar trebui să intre în vigoare tarifele pentru bunuri chinezeşti în valoare de 156 de miliarde de dolari, între care produse electronice şi decoraţiuni pentru Crăciun.

"Dacă discuţiile merg cu adevărat bine, majorarea respectivă va fi suspendată. În caz contrar, Statele Unite le vor implementa, iar acest lucru ar împinge jocul în anul următor", a declarat Christian Whiton, membru senior pentru strategie şi comerţ la Center for the National Interest şi fost consilier în administraţiile Trump şi George W. Bush.

Indicele bursier S&P 500 a scăzut miercuri cu până la 0,8% în urma informaţiilor, în timp ce dolarul şi-a atenuat creşterea.

"Negocierile continuă şi au loc progrese asupra textului fazei întâi a acordului", a declarat miercuri după-amiază purtătorul de cuvânt al Casei Albe Judd Deere, pe email.

Finalizarea acordului ar putea fi complicată şi de protestele din Hong Kong. Senatul SUA a adoptat marţi noaptea un proiect care condamnă combaterea protestelor şi care promite sprijin pentru Hong Kong, ceea ce a atras critici imediate din partea Beijingului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb