Finanţare europeană pentru industria textilă

Ghe. I.
Politică / 30 iulie 2018

Maria Grapini(sursa foto: Twitter)

Maria Grapini(sursa foto: Twitter)

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a solicitat Comisiei Europene o implicare serioasă şi coerentă pentru dezvoltarea industriei textile, ce reprezintă unul dintre sectoarele de bază ale Uniunii Europene. Sesizarea formulată de Maria Grapini a fost făcută în contextul în care la Bruxelles a avut loc recent întâlnirea EURATEX 2018, la care investitorii din industria textilă au subliniat faptul că industria textilă europeană are nevoie de noi investiţii, de un acces mai facil la finanţări, de sprijinirea inovării şi cercetării în domeniu.

În cererea adresată către CE, Maria Grapini a menţionat: "Pentru a se afirma ca lider pe pieţele globale şi pentru a-şi menţine locurile de muncă, industria textilă şi a confecţiilor din Europa are nevoie de idei inovative, de programe europene de finanţare. În industria textilă peste 90 % dintre companii sunt IMM-uri şi există o concurenţă de multe ori necontrolată, care vizează aspectele legate de standardele de calitate şi de preţurile reale, generată de produsele provenite din ţările terţe".

În răspunsul formulat de Comisia Europeană se arată că industria textilă poate beneficia de finanţare prin intermediul programelor Orizont 2020, Life şi Interreg care asigură sprijin şi pentru cercetare şi dezvoltare, transformare digitală şi economia circulară din acest sector de activitate.

În documentul trimis de CE către Maria Grapini se mai arată: "Iniţiativa privind Platforma de specializare inteligentă în domeniul modernizării industriale sprijină parteneriatele interregionale ale UE, inclusiv investiţiile în materiale textile inovatoare. Programul pentru competitivitatea întreprinderilor mici şi mijlocii (COSME) sprijină creativitatea şi adoptarea inovaţiilor în industria europeană a textilelor şi confecţiilor prin diferite iniţiative şi finanţează proiecte în aceste sectoare. Astfel cum se subliniază în propunerile sale pentru cadrul financiar multianual 2021-2027, creşterea investiţiilor va rămâne o prioritate pentru Comisie, în special prin programul InvestEU, care va contribui la mobilizarea investiţiilor publice şi private în cercetare şi inovare, într-o infrastructură durabilă, în economia socială şi învăţarea de competenţe - inclusiv, atunci când este cazul, în industria textilă".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vor inflorii culturile de canepa? se legalizeaza tot mai mult "calmantele". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb