Finanţare pentru eficientizarea energetică a sectorului industrial

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 8 august

Sursa foto: facebook / Sebastian Burduja

Sursa foto: facebook / Sebastian Burduja

English Version

Proiectele privind modernizarea echipamentelor şi implementarea sistemelor de management al energiei în cadrul mai multor companii din ţara noastră vor fi demarate în curând, după ce ieri Ministerul Energiei a semnat 27 de contracte de finanţareîn acest sens, potrivit unui comunicat de presă emis de instituţia publică. Valoarea totală a contractelor este de 138,25 milioane lei, iar finanţarea este asigurată din fondurile alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin Investiţia 5, Componenta 6 - Energie - Asigurarea eficienţei energetice în sectorul industrial.

Conform sursei citate, Ministerul Energiei sprijină sectorul industrial prin contracte de finanţare pentru modernizarea echipamentelor, construcţiilor aferente procesului industrial, cât şi pentru implementarea unui sistem dedicat de management al consumului de energie.

Cu prilejul semnării contractelor de finanţare, Sebastian Burduja, ministrul Energiei a declarat: "Prin această măsură, ne asigurăm că sectorul industrial din România face paşi importanţi spre un viitor mai eficient şi mai competitiv. Investiţiile în modernizarea echipamentelor şi implementarea sistemelor de management al energiei vor aduce beneficii semnificative: reducerea consumului de energie de până la 70% pe componentele specifice, reducerea emisiilor de carbon şi - foarte important - creşterea competitivităţii economiei româneşti. Venituri mai mari pentru capitalul românesc înseamnă locuri de muncă mai bine plătite".

Ministrul energiei a adăugat că sectorul industrial are nevoie de finanţare mai ales că în ultimii ani a fost impactat negativ de crizele suprapuse generate de creşterea preţurilor din energie, războiul din Ucraina şi de creşterea preţurilor şi sincopele din lanţurile de aprovizionare cu materii prime.

Sebastian Burduja a precizat: "Cu toate acestea, în 2023, ponderea industriei în economie a rămas la un nivel important, de 19,6%. De aceea, relansarea industriei trebuie sprijinită prin toate eforturile guvernamentale. Ministerul Energiei depune constant eforturi pentru a crea scheme de ajutor din fondurile europene pe care le avem la dispoziţie prin PNRR şi Fondul pentru Modernizare".

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Energiei, finanţarea acordată ieri are drept scop eficientizarea proceselor tehnologice, realizarea de economii de energie şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puţin 30% comparativ cu emisiile măsurate înainte de acordarea finanţării.

Bugetul total alocat în PNRR pentru sprijinirea sectorului industrial pentru eficientizare energetică este de 64 milioane euro, dar acesta va putea fi suplimentat şi prin alocări din Fondul de Modernizare. Investiţiile eligibile includ instalarea şi modernizarea echipamentelor specifice, construcţii aferente procesului industrial şi implementarea unui sistem dedicat de management al consumului de energie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb