Finanţările private pot fi o soluţie pentru proiectele de infrastructură din România

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 16 februarie 2006

Lucrările Congresului privind finanţarea infrastructurii pentru municipalităţile din ţările central-europene, est-europene, sud-est europene, Rusia, Caucaz şi Comunitatea Statelor Independente (CSI) au continuat miercuri cu discuţii pe tema finanţărilor private pentru marile proiecte de investiţii. Opiniile directorilor de bănci europene prezenţi la seminar au evidenţiat şi în această zi rolul important al băncilor şi instituţiilor financiare care pot fi parteneri de negocieri cu autorităţile locale în vederea dezvoltării de proiecte pentru infrastructură. Dezvoltarea municipiilor este înţeleasă de specialiştii europeni atît în domeniul administraţiei, cît şi al transporturilor şi sănătăţii.

Director al Corporaţiei BRD, Alain Pfeiffer, a subliniat că refinanţarea proiectelor din ţările UE se fac în condiţii normale de către partea privată, autorităţile publice neavînd rol în acest procedeu. La rîndul său, Călin Georgescu, director executiv al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în România a sesizat că statul român nu promovează suficient proiectele mari de investiţii cum ar fi cele de apă, canal, drumuri, parcări, deşeuri. Georgescu a evidenţiat totuşi că în România, 25 de localităţi au întocmite un plan durabil de dezvoltare, ceea ce este un lucru bun pentru comunităţile locale, care pot atrage investiţii străine cu încredere din partea finanţatorilor.

Călin Georgescu a subliniat că proiectele de finanţare destinate băncilor şi instituţiilor financiare trebuie raportate la capitolul natural, România ocupînd aici un loc destul de bun. Reprezentantul UNPD-Romînia a apreciat parteneriatele publice private realizate pînă în prezent în ţară. România va primi în următorii ani zeci de miliarde de euro care trebuie cheltuiţi cît mai bine posibil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb