Finanţele au împrumutat 300 milioane lei prin obligaţiuni pe patru ani

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 21 mai 2013

Ministerul Finanţelor a împrumutat luni 300 milioane lei prin obligaţiuni cu o maturitate reziduală de patru ani, la un randament de 4,53%, peste costul titlurilor pe cinci ani vândute la începutul lunii mai.

Băncile au realizat subscrieri de 701 milioane lei, iar valoarea indicativă a fost de 300 milioane lei.

În sesiunea de marţi, Finanţele au programat o sesiune suplimentară pentru ofertele necompetitive, prin care să împrumute adiţional încă 30 milioane lei, potrivit Mediafax.

La începutul lunii mai, administratorii datoriei publice au atras 800 milioane lei prin obligaţiuni pe cinci ani, la un randament minim istoric, de 4,45% pe an.

Trezoreria a mai vândut titluri din aceeaşi emisiune ca cea redeschisă luni în luna februarie, când a împrumutat 500 milioane lei, la un randament de 5,79%.

Finanţele au împrumutat în luna mai 2,9 miliarde lei, suma reprezentând 76% din totalul vizat în această lună, de 3,78 miliarde lei. Suma stabilită pentru luna mai este mai mică decât împrumuturile luate în luna aprilie, de 5 miliarde lei, prin vânzare de titluri în lei (2,5 miliarde lei) şi în euro (581,4 milioane euro, echivalentul a 2,55 miliarde lei).

Randamentul titlurilor de stat în lei a scăzut constant în ultima perioadă, atingând valori minime istorice, în linie cu evoluţia obligaţiunilor din regiune.

Interesul investitorilor străini pentru titlurile de stat emise de România a fost susţinut şi de recomandările analiştilor de la BNP Paribas şi Societe Generale, care indicau cumpărarea de obligaţiuni guvernamentale româneşti, anticipând o evoluţie pozitivă în piaţă şi scăderea randamentelor pentru titlurile aflate în circulaţie.

De la începutul anului, Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat de pe piaţa internă 23,87 miliarde lei, la care se adaugă emisiuni în valută, interne şi externe, de 1,084 miliarde de euro şi 1,5 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb