Firea: "Am alergat singură în cursa internă pentru Primăria Capitalei"

F.D.
Politică / 20 martie

Firea: "Am alergat singură în cursa internă pentru Primăria Capitalei"

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a afirmat, miercuri, că a sperat până "în ultimul moment" să fie susţinută de propriul partid pentru a candida la funcţia de primar general, dar după decizia coaliţiei, este decisă să muncească pentru campania electorală a medicului Cătălin Cîrstoiu, relatează Agerpres.

"Ne dorim succesul. (...) Nu vreau să mergem pe această pantă şi anume deja să considerăm că alegerile sunt pierdute şi căutăm vinovaţi. Haideţi să muncim şi să câştigăm. (...) Structura votului e aceeaşi peste tot în lume, nu doar la noi: cât este contribuţia formaţiunii politice, cât este contribuţia marketingului politic, contribuţia organizării şi contribuţia candidatului. Toate contează, cumulat şi fiecare e un procent. Când tragem linie, vom vedea ce va rezulta", a spus Firea, miercuri, la Parlament.

Ea a precizat că şi-a dorit în partid o competiţie internă pentru Primăria Capitalei şi este "dezamăgită că nu a avut loc".

"Eu am propus, deşi eram candidat anunţat, dar în momentul în care am simţit exprimări dubitative am anunţat că înţeleg, nu sunt orgolioasă şi vreau să particip la o competiţie internă pe program, pe proiect, pe echipă, să venim în faţa colegilor de partid şi a dumneavoastră, fiecare cu ce putem sau credem că putem să facem fiecare pentru Bucureşti. Nu s-a înscris nimeni. Am alergat singură în această cursă cu final neaşteptat. Cei care spuneau pe la colţuri că ar dori, să vină transparent şi democratic în faţa colegilor şi să spună ce vor să facă pentru Bucureşti", a adăugat Gabriela Firea.

Întrebată dacă a considerat că liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a anunţat prea devreme candidatura la Primăria Capitalei, Firea a spus: "Sincer, m-am mirat la acel moment. Acum se merge pe candidatul surpriză, de ultim moment, ca să nu poată să fie atacat atât de mult (...) A fost cam devreme anunţată candidatura, dar ... Am avut discuţii, dar nu mai au rost acum pentru că după ceea ce am decis ieri (...) ar fi incorect din partea mea şi nu aş da dovadă de fair-play să continui cu declaraţii cu o anumită tentă, cu anumite ironii sau cu cuvinte spuse cu sens dublu care s-ar putea specula (...) Eu am sperat până în ultima clipă, de aceea nu mi-am făcut alte planuri de parlamentare, europarlamentare sau altceva. În momentul în care s-a tranşat, sunt în dispozitiv, la luptă pentru ceea ce am fost de acord să facem împreună".

Liderul PSD Bucureşti a subliniat că "are forţă şi voinţă" să îi facă campanie medicului Cîrstoiu pentru că îşi doreşte "un scor foarte bun" pentru primăria Capitalei.

"Eu îl voi vota şi nu ştiu de ce avem colegi care nu sunt decişi încă. Voi vota candidatul nostru, al PSD-PNL. Nu aş putea să fac altceva. Dacă aş fi făcut altceva, plecam din partid, din echipă", a punctat Firea.

Ea a menţionat că şi-ar dori să existe din partea PSD-PNL un candidat unic la alegerile prezidenţiale în persoana preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, şi a precizat că nu şi-a dorit niciodată să fie un competitor pentru prezidenţiale şi la preşedinţia partidului, ci doar la Primăria Capitalei.

"Noi ne dorim această victorie pentru că PSD a fost la limită, şi cu alte ocazii, de a câştiga preşedinţia şi nu am câştigat-o (...) Dacă se va hotărî să candideze şi dacă în coaliţie se va agrea, şi mi-aş dori să se agreeze ca domnia (Marcel Ciolacu - n.r.) să fie candidatul, cu siguranţă vom munci cu toţii şi ne vom implica şi vom merge la victorie", a mai spus Firea.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "Fiecare e un procent"

    În total, patru procente. La limita insignifianței. 

    du.te invartindu.te la voluntari, la bruxelles, oriunde. bucurestiul e mai frumos in poze si nu te merita.

    Vai,copilașii îmi sunt tare dragi

    Vai, Sfânta Biserică Ortodoxă, aduc aici Catedrala din Voluntari  

    Vai, iubitul meu soț Vanghelie, te iubesc până la moarte și dincolo de ea!

    Ciolacu mă vrea la Bruxelles! 

    Asta se întâmplă când te pierzi ci firea.

    nu exista singura… va distantati de “partide”… pentru a dezinforma cetatenii si a ii ametii politic… dupa pusi la consucere imediat ies ca sobolanii adevaratii “aliati”.. cat si aia politici partide si aia in afaceri cu noi contracte primite de prestari servicii din ban public!

    o mizerie… 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb