Firmele private doresc adoptarea de măsuri pentru crearea unui mediu de afaceri favorabil

E.D.
Companii / 5 noiembrie 2014

Întreprinderile private din România doresc adoptarea de măsuri pentru crearea unui mediu de afaceri favorabil, relevă Rezoluţia celei de-a XXII-a ediţii a "Topului Naţional al Firmelor Private din România", care susţine necesitatea adoptării a 35 de măsuri concrete, pentru realizarea priorităţilor majore pentru mediul de afaceri în 2015.

Printre acestea se regăsesc mai multe propuneri, printre care punerea în aplicare a Legii nr. 62/2014 de modificare a Legii nr. 359/2004 a IMM-urilor, relansarea procesului investiţional şi stimularea creării de locuri de muncă în sectorul privat. De asemenea, firmele private mai doresc îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor structurale, îmbunătăţirea accesului imm-urilor la finanţare, reducerea fiscalităţii şi îmbunătăţirea codului fiscal şi a codului de procedură fiscală, creeşterea accesului imm-irilor la achiziţiile publice, susţinerea distribuţiei şi comercializării produselor IMM-urilor şi creşterea implicării autorităţilor publice centrale şi locale.

Rezoluţia adoptată este anexată şi va fi înaintată Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, tuturor partidelor politice din România, CES, organizaţiilor patronale şi de IMM-uri internaţionale - UEAPME, BUSINESSEUROPE, WASME.

În data de 28 octombrie 2014 a avut loc la Palatul Parlamentului cea de a XXII-a ediţie a "Topului Naţional al Firmelor Private din România - TOP 2013", eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Camera Deputaţilor şi "Oameni şi Companii".

Evenimentul este anual, având o tradiţie îndelungată şi vizând recunoaşterea meritelor întreprinzătorilor, precum şi promovarea celor mai performante întreprinderi.

La Topul din acest an au fost prezenţi cca. 700 de participanţi: reprezentanţii autorităţilor publice centrale, ai partenerilor sociali, ai organizaţiilor întreprinzătorilor şi mediului de afaceri, ai Uniunii Europeane a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii - UEAPME şi cei mai performanţi întreprinzători.

În cadrul festivităţii de deschidere a "Topului Naţional al Firmelor Private din România - TOP 2013" au fost prezentate discursurile şi mesajele lui Victor Ponta, Primul Ministru al României, Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, Florin Jianu, Ministru delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Henri Malosse, Preşedintele Comitetului Econimic şi Social European, Aurelia Cristea, Ministru delegat pentru Dialog Social, Peter Faross, Secretar General al Uniunii Europeane a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (UEAPME) şi al lui Robert Aurelian Sova, Preşedinte CECCAR.

Festivitatea de premiere a constat în decernarea de trofee pentru cele mai performante companii din clasamentele naţionale generale şi pe domenii de activitate, acordarea de premii pentru excelenţă în domeniul responsabilităţii sociale, premii speciale pentru performanţe deosebite şi excelenţă în afaceri, precum şi trofee din partea Uniunii Europene a Artizanatului şi a IMM-urilor (UEAPME) şi a Asociaţiei Mondiale a IMM-urilor (WASME).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb