"Fitch" a schimbat la negativ ratingul "Rompetrol" Olanda

Ziarul BURSA #Internaţional / 14 martie 2006

Agenţia de evaluare financiară Fitch a revizuit ieri pentru "Rompetrol Olanda" perspectiva ratingului de la stabilă la negativă, "B minus". Aceasta se datorează investigaţiei Parchetului General asupra conducerii companiei, informează Fitch.

Cele mai recente evoluţii ale anchetei, inclusiv sechestrul asigurător aplicat de Parchet asupra unui procent de 25,9% din acţiunile deţinute de "Rompetrol" Olanda la principala sa subsidiară, "Rompetrol Rafinare", ar putea înrăutăţi mediul operaţional şi politic în care activează grupul.

Totuşi, după cum susţine, compania "Rompetrol" va primi în continuare dividende şi îşi va putea exercita drepturile de vot aferente acţiunilor, astfel încît grupul va continua să deţină controlul managementului asupra pricipalelor sale active.

"Fitch" spune că derularea investigaţiilor a afectat reputaţia concernului şi a distras atenţia top-managerilor de la implementarea strategiei şi operaţiunile zilnice. În consecinţă, există preocuparea în privinţa capacităţii firmei de a atrage noi finanţări.

Analiştii Fitch mai spun că "Rompetrol" şi-a întărit echipa managerială şi şi-a pus la punct planuri minuţioase pentru continuarea activităţii în cazul unor evoluţii nefavorabile. Fitch mai spune că investigaţiile nu au avut pînă acum un impact negativ asupra lichidităţilor grupului, pentru că băncile cu care lucrează au continuat să-l finanţeze.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb