Fitch reconfirmă rating-ul corporativ BBB pentru Electrica, dar înrăutăţeşte perspectiva

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Companii / 27 aprilie 2020

Agenţia internaţională de rating Fitch a reconfirmat vineri rating-ul corporativ BBB al Electrica (EL), însă a modificat perspectiva companiei de la "stabil" la "negativ" ca urmare a revizuirii asemănătoare aplicată perspectivei ratingului de ţară al României, potrivit unui comunicat al Electrica remis operatorului pieţei noastre de capital.

Acesta precizează: "În luna septembrie a anului 2019, grupul Electrica, lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România, a obţinut rating-ul corporativ de emitent BBB (Investment Grade), cu perspectiva stabilă, din partea agenţiei de rating Fitch Ratings. Ca urmare a revizuirii perspectivei rating-ului României de la "stabil" la "negativ" în data de 17 aprilie 2020, în principal cauzată de implicaţiile pandemiei COVID-19, perspectiva rating-ului Electrica a fost revizuită la rândul ei de la "stabil" la "negativ", având în vedere că Fitch consideră că rating-ul companiei trebuie limitat la o treaptă peste cel al statului român, principalul său acţionar".

Potrivit Electrica, confirmarea ratingului BBB "continuă să reflecte profilul financiar solid al grupului, lichiditatea adecvată, gradul scăzut de îndatorare, precum şi poziţia de lider atât în aria de distribuţie, cât şi în cea de furnizare a energiei electrice, pe zona reglementată".

Compania mai afirmă că profilul activităţii grupului Electrica este considerat unul solid, relativ rezistent la răspândirea noului virus şi la şocurile economice aferente, în principal datorită ponderii semnificative a activităţii de distribuţie în EBITDA.

"Orice revizuire a perspectivei rating-ului României înapoi la "stabil" ar avea că rezultat o acţiune similară pentru rating-ul Electrica, mai notează compania.

Cel mai important acţionar al Electrica este statul român care, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 48,79% din companie. Conducerea companiei a convocat acţionarii la data de 29 aprilie pentru adunarea de bilanţ, cu propunerea ca, din profitul anului trecut, suma de 246,1 milioane lei să fie direcţionată către dividende.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb