FIVE ELEMENTS DIGITAL: Care sunt cele mai vizibile bănci în căutările online ale românilor

S.B.
Bănci-Asigurări / 28 ianuarie 2022

Care sunt cele mai vizibile bănci în căutările online ale românilor

Agenţia five elements digital a analizat peste 2.000 de cuvinte cheie din zona bancară şi prezintă acum care sunt cele mai cautate servicii bancare şi cele mai vizibile bănci. Astfel, five elements digital a monitorizat vizibilitatea SEO pentru 89 de cuvinte SEO în 8 categorii de produse bancare pentru 28 de instituţii bancare prezente pe piaţa din România. 22 din aceste site-uri au avut rezultate relevante şi au fost incluse în topul final.

Conform analizei realizate de five elements digital, românii caută cel mai mult şi cel mai des servicii de creditare sub formă de credit de nevoi personale, carduri sau credite ipotecare/imobiliare. Aceştia sunt interesaţi şi de pachetele pentru carduri de credit, iar interesul pentru acestea este aproape egal de cel pentru credite ipotecare şi imobiliare, dar şi pentru opţiuni de refinanţare a creditelor. Interesul pentru conturi de economii este la un nivel mai scăzut, după cum o arată datele analizate de five elements digital.

În ceea ce priveşte instituţiile bancare, liderul de piaţă în scorul de vizibilitate este Banca Transilvania. Clasamentul este completat de urmat de Raiffeisen Bank şi ING Bank, iar în top 10 se mai regăsesc BRD, CEC Bank, BCR, UniCredit, OTP Bank, Alpha Bank, respectiv Libra Bank. În unele categorii, ordinea în Top 10 arată diferit şi uneori se alătură şi site-uri ale altor instituţii bancare precum Garanti, Patria Bank, First Bank sau Intesa Sanpalo Bank.

Interesele românilor pentru servicii bancare, conform căutărilor online

Analiza realizată de five elements digital, pe baza căutărilor realizate de români prin intermediul Google, arată că în cazul interesului pentru "credit ipotecar", care are cele mai multe căutări în categoria "Credit", lideri sunt Banca Transilvania, Raiffeisen Bank şi ING Bank. Spre deosebire de clasamentul general, aici apar în top 10 Patria Bank şi Garanti BBVA. Când vine vorba de interesul pentru "credit imobiliar", top 3 are aceleaşi nume, doar că ING Bank ajunge pe locul doi. Totodată, Credit Europe Bank intră în top 10. Nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte creditele, românii s-au arătat interesaţi şi de opţiuni de creditare pentru doar 10 ani.

În cazul căutărilor pentru "cont curent", în top 3 se regăsesc Banca Transilvania, BCR şi Raiffeisen Bank, dar ING Bank nu este prezentă în prima pagină pentru acest grup de cuvinte cheie. Totodată, în top 10 apar First Bank şi Telekom Banking spre deosebire de numele menţionate până acum.

O particularitate remarcată de five elements digital în această analiză e că în cazul căutărilor "cont economii". Iar în top 3 aici sunt Banca Transilvania, ING Bank şi Raiffeisen Bank. Merită menţionat că sub acest interes românii au căutat şi informaţii despre dobânzile depozitelor, atât în lei, cât şi în euro, dar şi detalii despre "depozite la termen".

Nu în ultimul rând, în privinţa interesului pentru carduri, de debit sau credit, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank şi BRD sunt în top 3. Şi acest clasament are un nume nou, spre deosebire de topul general prezentat înainte. E vorba de Intesa Sanpaolo bank care intră în top 10. Tot la acest capitol merită amintit că românii s-au arătat interesaţi şi de carduri de cumpărături şi prin căutări specifice, cum ar fi "card de cumpărături fără acte" sau "card de cumpărături online".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb