Flori de ie duce costumul tradiţional românesc in Dubai

.
Ziarul BURSA #Comunicate de presă / 23 noiembrie 2016

Flori de ie duce costumul tradiţional românesc in Dubai

După experienţa deosebită de anul trecut, când am petrecut ziua de 1 Decembrie în New York, în cadrul evenimentului Endless Romania, anul acesta, Flori de ie îşi continuă misiunea propusă prin Endless Romania şi va sărbători Ziua Natională a României în avans, pe 28 noiembrie anul curnet, în Dubai, la Jumeirah Beach Hotel, în cadrul unui eveniment special, organizat de către Consulatul General al României în Dubai.

Evenimentul va avea ca scop promovarea portului tradiţional românesc prin expunerea de costume naţionale tradiţionale, precum şi o prezentare a unor variante stilizate şi modernizate de ii româneşti.

Flori de Ie promovează tradiţia şi arta populară romanească peste tot în lume. După Londra, Viena, New York, Moscova, Abu Dhabi, Shanghai şi nu numai, anul acesta, Flori de ie îşi va lua zborul şi către Dubai, cel mai mare oraş din Emiratele Arabe Unite, locul unde elemente ale vechiului şi ale noului se îmbină într-un mod fascinant.

În cadrul acestui eveniment, Flori de ie va expune 10 costume populare tradiţionale româneşti, reprezentative pentru colecţia Flori de Ie, dar şi 10 ţinute moderne pentru a demonstra continuitatea portului popular românesc . Acestea vor fi expuse pe manechine care vor defila pe scenă. Fiecare costum popular tradiţional va fi însoţit de note explicative, care, pe lângă datele tehnice (material, dată, zona etnografică de provenienţă ), vor prezenta publicului "povestea" fiecărei ii în parte. Atmosfera expoziţiei va fi completată vizual de proiecţii video, iar auditiv, de un fundal muzical cu vechi înregistrări ale Mariei Tănase şi alte cântece populare româneşti.

Flori de Ie este un concept de suflet, pe care ne dorim să îl descopere cât mai mulţi iubitori de artă, de tradiţii româneşti şi de frumos. Atât colecţia de ii vechi, cât şi piesele contemporane ce reproduc modelele autentice reprezintă o frântură din istoria neamului românesc, o poveste ce a dăinuit în timp, iar misiunea acestui proiect este aceea de a continua această poveste, de a o promova peste tot în lume şi de a nu lăsa ca această comoară inestimabilă, ia românească, să se piardă odată cu trecerea timpului".

Pentru mai multe detalii, vă rugăm accesaţi acest link:

https://www.facebook.com/events/1150285531675405/

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb