FLORIN CÎŢU: ''Am semnat plata avansului, de peste 12 milioane euro, pentru vaccinul Covid-19''

G.U.
Macroeconomie / 25 noiembrie 2020

''Am semnat plata avansului, de peste 12 milioane euro, pentru vaccinul Covid-19''

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat astăzi că a semnat plata avansului către Comisia Europeană, în sumă de peste 12 milioane euro, pentru vaccinul Covid-19, potrivit Agerpres.

"Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin Covid-19, în sumă de 12.058.345 euro!", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ministrul a declarat marţi că Executivul a suplimentat, prin rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirusului, conform Agerpres.

"Astăzi vreau să elimin din spaţiul public orice discuţie, orice informaţie falsă. Prin rectificarea bugetară aprobată ieri (luni n.r) Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin în perioada următoare. Deci, orice altă informaţie în spaţiul public este falsă", a spus Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. boulene, parca platea UE ???? sau plateste, ca deobicei, cu banii nostri ? tante Ursula a anuntat deja plati de sute de milioane catre Pharma. Si pe ce ai dat avansul boulene ? pe ce nu exista. Pe ce creaza alt boulrean, Johannnnisz, comissii care sa se ocupe cu distribuirea. Adunatura de cretini si hoti

    ba ciumpalete

    cine minte cu nerusinare: UE, tu, Iohanis, sau sef-tu? 

    ba ,,,,inaimnte sa mintit punet-va de acord ca va faceti de rusine! 

    sau atat ati asteptati sa mai faceti un cadou gras pt UE 

    voua va lipseste din greu acest ...ue 

    sef-tu a zis ca rectificarea este pt plata pensiilor (probabil speciale) 

    tu spui ca este pentru vaccin 

    care dintre voi mananca c..at? 

    sau toti o faceti pe rand ? 

    NE LUATI DE PROSTI DAR VETI AVEA O F MARE SURPRIZA!! 

    in curand... 

    si

    pe curand! 

    :) .... pai bine, daca asa vreti voi :)

    Propaganda Antenei 3 pentru testare masiva ridica multe semne de intrebare.

    Antena 3 discuta pe larg despre acest subiect fara insa sa intre in esenta problemei legate de drepturi ale omului. 

    Modelele date de Antena 3 foarte des sunt Coreea de Sud si Slovacia. Fara sa detalieze incalcarile drepturilor omului din acele tari. 

    Sa mentionam un extras din raportul Human Rights Watch despre Coreea de Sud care atesta faptul ca societatea sud-coreeana nu este exact etalonul occidental de libertate sau al drepturilor omului din Europa: „However, it maintains unreasonable restrictions on freedom of expression, association, and assembly.” Mai multe se pot gasi pe adresa hrw.org 

    Mai mentionam faptul ca in Slovacia, testarea intregii populatii s-a facut sub amenintarea interdictiilor de tot felul. S-a facut practic cu forta. Statul si-a incordat muschii (celor 8000 de militari care au participat la organizare) si a dat de ales cetatenilor „daca vreti sa mai iesiti din casa, faceti testul”. Si s-a facut cu teste rapide, ceea ce ridica multe probleme. Iar cetatenilor li s-a dat un „permis” biologic care avea valabilitatea o saptamana, cred. Iata aici poza unui astfel de Certifikat de culoare albastra care ar fi trebuit aratat chiar si in magazine (ce sa mai vorbim de protectia datelor personale legate de sanatate). Ea se poate gasi pe site-ul bi.team 

    Reuters: „The testing was free and voluntary, but the government will impose lockdowns on people who do not participate, including a ban on going to work.”  

    Emisiunea din noaptea de 19 nov, la ora 23, a pregatit patru telespectatori la telefon sa participe in direct si sa fie intrebati de Mihai Gadea cum cred ca ar trebui sa se procedeze in continuare ca politici de sanatate publica. Una dintre persoane, Ana (din Mures) a marturisit ca ea se uita doar la Antena 3. Toate cele patru persoane erau de acord sa se implementeze o testare in masa. Insa, nici moderatorul Gadea in acel moment, dar nici in toate celelalte momente cand testarea masiva fusese „dezbatuta” (in consens) la Antena 3 nu s-a pus niciun moment discutia despre ceva esential din constructia drepturilor omului in Europa (lucru de altfel mentionat si de CCR). „PROPORTIONAL”. Orice masura poate lua statul intr-o pandemie, trebuie sa fie proportionala cu gravitatea/severitatea situatiei. Si te poti intreba, in Slovacia au gasit doar 1% infectati. Era testarea obligatorie, fortata de puterea armatei si a interdictiilor tuturor drepturilor, era ea PROPORTIONALA cu starea de fapt a sistemului medical si a starii din acel moment a infectiilor din societate? La 1% din jumatea testata a cetatenilor? Si cu teste rapide care au eficacitate redusa spre zero la asimptomatici, plus erori fals pozitive? Mie imi pare evident ca nu si ca ne aflam in fata unui abuz semnificativ asupra populatiei. Acesta este sistemul de coordonate in care eu personal am inteles sa gandesc datele problemei si incalcarea drepturilor omului pe care Slovacia a facut-o.  

    Sa ne gandim la propaganda PSD (si a Pro Romania). Aceste partide au basculat pe perioada pandemiei de la negationism, la panica. Acum lor li se pare ca au gasit solutia. Lipsesc detaliile planului lor, dar daca este vorba de recent laudata Slovacie, atunci nu poate fi decat testare fortata si interzicerea multor drepturi. Societatea (parcuri, spatiul liber dar si comunitati publice) se va deschide doar pentru cei care se supun ordinelor de a face un test. Indiferent daca au fost sau nu contactul cuiva infectat, daca au calatorit sau nu, etc. Conceptul de spatiu personal, intim, in care nu intra nimeni cu bocancii, cu swab-ul, s-a dus, in aplauzele celor de la Antena 3. 

    Iata cum cu propaganda poti sa fi fost acum 10 ani avocatul libertatii, iar acum sa iti ghidezi publicul sa voteze batand din palme testarea cu arcanul. Pe pagina emisiunii Sinteza Zilei, cel mai important comentariu la sondajul initiat de Gadea despre testarea masiva spune asa: „Claudia Tincu: Sa ne testeste dracu odata si sa ne lase sa ne traim vietile!! Sunt tineri care si pierd efectiv cei mai frumosi ani, cele mai frumoase evenimente din viata- festivitati de majorat, absolvire liceu, absolvire facultate etc. Poate pt unii nu conteaza, dar ei nu se vor mai intalni cu aceste evenimente!” Perfect, pentru o minoritate care trebuie sa faca o betie intr-un local, trebuie ca restul societatii sa fie inregimentata fortat intr-un regim de testare. Fara sa se gandeasca nimeni sa testeze doar petrecaretii respectivi care nu vor purta masca, nu toata societatea. 

    Iar acel barbat dintre cei patru telespectatori care participau la emisiune era de parere ca ar trebui sa existe permisul de sanatate care sa le interzica celor care nu vor sa se testeze sa participe in societate. Iar moderatorul nu a facut ceea ce orice alt moderator integru ar fi facut. L-ar fi intrebat: „dar nu credeti ca pasaportul biologic ridica numeroase conflicte cu niste norme europene ale drepturilor omului”?  

    Stiti ca sunt multi bani de facut pe seama testelor rapide? Care nu sunt relevante, ba chiar nerecomandate pentru testarea asimptomaticilor? 

    Un departament HHS din SUA a dispus cheltuirea a 750 de mil de USD pe teste rapide de la Abbott. Ce sa vezi, la o perioada scurta, Departamentul de sanatate publica din Lousiana a inaintat recomandarea sa nu se foloseasca deoarece nu au precizia necesara. Ba chiar un expert de acolo a spus ca acea suma cheltuita este "careless"... adica "fara cap".... (sau coruptie am putea spune). Este din Bloomberg. 

    „The rapid tests aren’t recommended for people without symptoms who haven’t been exposed to a Covid-19 patient, and those who undergo one should be informed of the limitations, the Louisiana Department of Health said in guidance issued last week. State health officials are increasingly concerned that people without symptoms should be screened with more costly but more reliable polymerase chain reaction assays because of worries about the rapid tests’ performance, according to Jeff Engel, a senior adviser at the Council of State and Territorial Epidemiologists. 

    HHS “made this purchase without any studies on the novel use in which they’re deploying these tests,” Engel said. “I think that’s careless.”” 

    Putem suspecta ca PSD, Pro Romania si unealta lor Antena 3, fac jocurile Big Pharma. A spus-o si Orban, sunt multi bani in joc sa achizitionezi peste 10 milioane de teste rapide. Multi, multi bani. 

    1. si pnl , si usr fac acelasi joc . pnl-psd-usr - aceiasi mizerie ! gadea si toate televiziunile fac si spun orice pentru banii primiti sa minta !

      Acuma e infiltrat cu oy vey Rașela, pardon Rafila...

    Romania va avea printre primele tari acces la vaccin fiindca nu se inghesuie nimeni.Sa-l testeze intai pe prostii de romani fiindca sunt cobai si apoi pe altii.Sa se stabileasca in mod clar cine se vaccineaza si cine nu.Inainte de toate ,oamenii trebuiesc testati pentru anticorpi.De ce mama dracului sa te mai vaccinezi daca ai imunitate,iar daca imunitatea naturala nu e de lunga durata,cum poate vaccinul sa-ti ofere imunitate de lunga durata?Trebuie sa ne vaccinam din trei in trei luni?Inainte de a plati avansul pentru vaccin trebuia sa se informeze cine e dispus sa si-l faca.Sa si-l faca Rafia ca e specialist in frunte cu Citu.Lua-l -ar dracu si pe tampitul asta!

    1. Nu este chiar corect. Este o minciuna din partea liberalilor sa se laude ca Romania este printre primele.

      Este un algoritm echitabil. 

      "Von der Leyen also shared the latest developments regarding a COVID-19 vaccine. She said the EU had already signed purchase contracts with three different companies and negotiations with four other companies are continuing. 

      “Member states will receive the vaccines simultaneously, under the same conditions and according to their populations,” she added. 

      Michel stressed that EU member states agreed on a fair distribution of vaccines." 

    Aceasta criza mascheaza in realitate o speculatie grava a activelor financiare la nivel global.

    Pocnitura de acum (cu virus fara virus) in bugetele guvernamentale mascheaza pe moment o panica viitoare a celor ce isi iau teapa grava exact in acest moment. 

    Nu contest virusul, nu contest politicile adoptate, contest ca nu se spune adevarul ce este mascapt pentru a nu panica mai rau si "prostimea". 

    Cei din interior au marcat deja profiturile! 

    Ramane nota de plata pentru ..prostime! 

    Vedem in 2-4 ani si nota de plata! 

    Much has been written about panics and manias, much more than with the most outstreched intellect we are able to follow or conceive; but one thing is certain, that at particular times a great deal of stupid people have a great deal of stupid money... At intervals, fr om causes which are not to the present purpose, the money of these people - the blind capital, as we call it, of the country - is particularly large and carving; it seeks for someone to devour it, and there is a "plethora"; it finds someone, and there is "speculation"; it is devoured, and there is "panic". 

    - Walter Bagehot "Essay on Edward Gibbon"  

    1. măsurile adoptate. E suficient să urmărești statisticile ca să vezi că "pericolul Covid" e doar o isterie întreținută de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb