FLORIN CÎŢU: ''Astăzi sărbătorim comunitatea maghiară din România, dar şi buna convieţuire dezvoltată în ultimele decenii''

G.U.
Politică / 15 martie 2021

''Astăzi sărbătorim comunitatea maghiară din România, dar şi buna convieţuire dezvoltată în ultimele decenii''

Premierul Florin Cîţu a transmis astăzi un mesaj cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, subliniind că la 15 martie se sărbătoresc atât această comunitate, cât şi "buna convieţuire" dezvoltată în ultimele decenii, transmite Agerpres.

"15 Martie este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cea mai importantă sărbătoare a comunităţii maghiare din România. Suntem diferiţi prin cultură şi tradiţii, dar aceste diferenţe nu ne separă, nu suntem adversari, dimpotrivă, trebuie să fim uniţi în diversitate, să devenim mai puternici şi mai înţelepţi, să construim împreună, să creăm valori. Înţelegerea diferenţelor şi aprecierea valorilor celuilalt contribuie la recunoaşterea reciprocă, implicit la o convieţuire armonioasă. Astăzi sărbătorim comunitatea maghiară din România, dar şi buna convieţuire pe care am dezvoltat-o în ultimele decenii", a afirmat Florin Cîţu.

Prim-ministrul a adăugat că este momentul pentru punerea bazelor unui viitor comun, pentru dezvoltarea ţării, notează sursa citată.

"Este momentul să punem bazele unui viitor comun, să dezvoltăm împreună această ţară. Sunt ferm convins că doar împreună vom reuşi să construim ţara în care dorim să trăim. În ultimul an, cu toţii am trecut prin multe încercări, prin situaţii fără precedent. Pandemia ne-a învăţat cât de important este să ai parteneri de încredere, iar acest moment îl vom depăşi împreună. Eforturile şi sacrificiile noastre ne vor duce spre un viitor mai bun, o viaţă mai bună pentru noi toţi. Dragi concetăţeni de etnie maghiară, vă transmit cele mai bune gânduri cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. La mulţi ani tuturor maghiarilor din România!", a completat premierul Cîţu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Nu mai vinde psd ul Ardealul ungurilor,ce nemernici puteti fi 4 ani de minciuni si manipulari

    In sanatatea doamnei Melinda Borboly, de la Miercurea Ciuc, o superba reprezentanta a sexullui frumos !

    La Multi Ani ! 

    La Cuţulica asta, nu doar "imprumuturile mari si dese sunt cheia marilor succese", caci mai nou, si limbile i se incadreaza in aceasta deviza!

    Buna convietuire se datoreaza intelepciunii oamenilor, romani si unguri , care nu s-au lasat antrenati in vartejul conflictelor la care au fost instigati de unii politicieni, dezaxati mintal.

    Daca oamenii ar fi dat curs cretinismelor care s-au sustinut, de o parte si de alta, aici la noi ar fi fost o alta Bosnie, un alt Kosovo si... cu maceluri, crime, distrugeri, lacrimi si suferinte.

    Asa ca voi politicienii, ascundeti-va, nu vorbiti de convietuire si bunaintelegere.  

    stim cine-s ungurii su le urez si eu acelasi bine pe care ni-l dorersc si ei noua

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb