FLORIN CÎŢU: ''Circulă un fake news despre o scrisoare a Comisiei Europene pentru Ministerul Finanţelor''

G.U.
Politică / 8 ianuarie 2021

''Circulă un fake news despre o scrisoare a Comisiei Europene pentru Ministerul Finanţelor''

Premierul Florin Cîţu a afirmat astăzi pe pagina personală de Facebook că de câteva zile circulă un fake news despre o scrisoare a Comisiei Europene pentru Ministerul Finanţelor, precizând că documentul este în limba engleză iar acest lucru este o barieră pentru PSD.''

''PSD continuă campania de fake news'' a adăugat Florin Cîţu.

Ce apare în scrisoare:

1. "According to our analysis, the large general government deficit and rapidly growing debt ratio are largely the result of policy decisions adopted by România before the COVID-19 outbreak.".

Adică - deficitul de anul trecut în mare parte se datorează cheltuielilor generate de pandemie. Simplu.

2. These decisions include the pro-cyclical fiscal policy between 2016 and 2018, when the government deficit was close to 3% of GDP notwithstanding a favourable economic situation, aş well aş the large unfunded pension increases that lead to a permanent increase în the budget deficit.

În traducere pentru PSD - în loc să aveţi surplus bugetar în perioada 2016-2018 v-aţi bătut joc de economie. Mai mult aţi adoptat o lege a pensiilor care nu avea finanţarea asigurată.

3. The Commission will reassess România's budgetary situation în spring 2021 and, if appropriate, will propose new steps under the EDP.

CE aşteaptă până în primăvară, după ce aprobăm bugetul, pentru a avea o opinie despre situaţia economică a României.

4. This corrective action need not and should not undermine the necessary efforts to support the health system and the economy în order to effectively combat the pandemic and its economic and social consequences. Aş highlighted în our previous letter to Minister of Public Finance Cîtu of 19 September 2020, the measures to support the recovery throughout 2021 should be tailored to România's specific situation and should be well-targeted and temporary.

Adică, da, vă susţinem să luaţi măsuri, să reduceţi semnificativ defictul bugetar, dar înţelegem că încă suntem în pandemie şi este nevoie de cheltuieli suplimentare pentru sănătate.

5. We would welcome further efforts by the Government to limit any structural negative budgetary impact of the measures taken. At the same time, România should avoid introducing new measures with a permanent negative impact on the budget balance.

FOARTE IMPORTANT. Mai clar de atât nu se putea. CE susţine eforturile guvernului pentru reformă (am anunţat deja o parte din măsuri şi mai urmează altele) şi nu susţine măsuri care reduc permantent veniturile bugetare sau cresc permanent cheltuielile bugetare. Am zis că nu voi accepta astfel de măsuri şi este bine că şi CE susţine acest lucru public'', a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Premierul a precizat că ''altfel arată acum scrisoarea de la CE pentru Ministerul Finanţelor. Anul 2021 este un an în care începem să corectăm 30 de ani de măsuri populiste, împotriva românilor. Repunem România pe drumul dezvoltării economice sustenabile.''

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cîțule tu ești un fake-prim-ministru. Acum când ești la putere tot pesede e de vină. Lasă pesedeul și vezi cum gestionezi dezastrul în care ne afunzi pe zi ce trece.

    Nu ești în opoziție Cîțule; mai puțin cu atacurile la pesede și mai mult cu munca! Nu mai sta pe fakebook că e de muncă la Guvern. 

    Sunt tare curios daca nu era covidul pe ce se argumenta "explozia deficitului"? Care era dat oricum sa bubuie ciclic in 2020-2021?

    Nu mai mintiti atat poporul! 

    Se vedea in balantele si rapoartele bnr curba exponentiala a traiectoriei deficitului! 

    Cu covid sau fara deficitul era dat sa fie bubuit! 

    Multiplicatorul din sistemul financiar plus ciclul creditului in piata dovedeau clar expansiunea deficitului in contracararea caderii in gdp / credit / consum! 

    Sa nu mai aberam cu deficitul caci oricare era guvernarea tot o bubuia! 

    semnat comenturi "cretine" 

    Deci repetentul asta nu intelege nici limba engleza ca la finante e "tufa de venetia":

    1."...are largely the result of policy decisions adopted by România BEFORE the COVID-19 outbreak.", deci e BEFORE adica INAINTE de izbucnirea COVID-19 si nicidecum "se datorează cheltuielilor generate de pandemie" 

    2."aş well aş"...engleza catu-ui :-)..."Mai mult aţi adoptat o lege a pensiilor care nu avea finanţarea asigurată"...La PSD, marirea pensiilor avea finantarea asigurata prin cresterea PIB, 7,8% cea mai mare crestere din UE, spre deosebire de voi care in proiectul de buget in Decembrie 2019 "BEFORE the COVID-19 outbreak" ati spus ca ati prevazut cresterea pensiilor si alocatiilor conform LEGII IN VIGOARE. Deci daca ati spus ca e prevazuta cresterea inseamna ca aveati si finantarea asigurata dar s-a dovedit ca a fost doar o minciuna. In realitate crestere de pensii si alocatii nu, PIB scazut cu 7,9%, datorie publica de 34 miliarde euro intr-un an!!!!!! 

    4. "the measures to support the recovery throughout 2021 should be tailored to România's specific situation and should be well-targeted and temporary" -adica masurile sa fie AJUSTATE la situatia spacifica Romaniei si sa fie cu adresa fixa si temporare, in nici un caz "este nevoie de cheltuieli suplimentare pentru sănătate". 

    5."nu susţine măsuri care reduc permantent veniturile bugetare sau cresc permanent cheltuielile bugetare"...pai de aceea sunt in sectorul bugetar 5000 de noi angajati de cand ati fost pusi de iohanis la putere ca sa nu "cresteti cheltuielile"?

    "România should avoid introducing new measures with a permanent negative impact on the budget balance" - Romania ar trebui sa evite introducerea de noi masuri cu un impact negativ permanent asupra bugetului...marirea redeventelor la exploatarea petrolului si gazelor naturale au un impact POZITIV asupra bugetului de stat si nicidecum negativ...acum se vede ca si "liberalizarea preturilor la energie electrica" a fost facuta la comanda externa pentru cresterea veniturilor la bugetul de stat in defavoarea cetateanului 

    Medicii o denumesc deficit cognitiv minor (mild cognitive impairment) sau MCI. La vasile catu mai are oleaca si devine major.

    ca nu intelege engleza este clar!

    ca au infiintat trei noi ministere cu nu stiu ce costuri, nu se pune 

    ca avem doi vice premieri, iarasi nu se pune 

    ca se angajeaza in sectorul bugetar in continuare, nu se pune 

    dar ce se pune mai draga onanistule premier!? 

    mostroflociti la bugetul ala de 50 de zile si tot degeaba 

    daca aveti sange in instalatie iesiti cu cifre ref la ce dezastru ati generat in economie cu toate aprovizionarile haotice, cu depozite pline de materiale "pandemice" care trebuiesc aruncate 

    mai "motanule" tu nu realizezi ca nu stii ce ti se intampla la conducerea guvernului? 

    mai rididca sapca aia de pe ochi sa vezi barem unde faci pipi si nu faci in oala sub presiune!

    pleaca mai aurolacule pana nu te linseaza lumea impreuna cu toata gasca ta de incompetenti! 

    Ciudat dartot ce su spus pesede isti s a adeverit

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb