Florin Cîţu a cerut la Bruxelles ca economia României să nu fie împovărată cu cerinţele din Pactul Ecologic European

J.P.
Internaţional / 12 februarie 2021

Florin Cîţu a cerut la Bruxelles ca economia României să nu fie împovărată cu cerinţele din Pactul Ecologic European

Premierul Florin Cîţu se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde a avut mai multe întrevederi cu înalţi oficiali europeni, între care şi vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, căruia Cîţu i-a solicitat ca economia României să nu fie împovărată cu cerinţele din Pactul Ecologic European, relatează Agerpres.

Discuţiile cu Frans Timmermans s-au concentrat pe obiectivele formulate prin Pactul Ecologic European. Prim-ministrul Florin Cîţu a reiterat sprijinul României pentru atingerea neutralităţii climatice pentru 2050 şi pentru creşterea nivelului de reducere a emisiilor pentru 2030, se arată în informarea dată de Guvern.

În acest context, Cîţu a subliniat importanţa stabilirii unui cadru de implementare flexibil, cu mecanisme de sprijin adecvate pentru statele membre care să ţină cont de realităţile economice şi sociale cu care acestea se confruntă şi care să nu determine o povară suplimentară pentru cetăţenii europeni, în special cei aflaţi în situaţii mai precare din punctul de vedere al bunăstării. De asemenea, prim-ministrul României a reiterat importanţa pe care România o acordă utilizării gazului în acest proces de tranziţie, posibilitate confirmată de comisarul european, inclusiv în ce priveşte dezvoltarea reţelelor de distribuţie a gazului natural.

Prim-ministrul României, Florin Cîţu, a avut joi, 11 februarie, întrevederi cu o serie de înalţi oficiali ai Colegiului Comisarilor, respectiv cu Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Pactul Ecologic European, cu Margrethe Vestager, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene pentru o Europă pregătită pentru era digitală, precum şi cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, în contextul vizitei efectuate la Bruxelles.

Discuţiile cu înalţii oficiali ai Comisiei Europene au vizat atât priorităţile de ansamblu de la nivel UE şi viziunea României în raport cu acestea, cât şi elemente de interes specific din perspectiva portofoliului demnitarilor europeni.

"În cadrul acestor întrevederi, premierul Florin Cîţu a prezentat priorităţile Guvernului României în raport cu dosarele europene. De asemenea, a transmis un mesaj de angajament substanţial din partea României de a acţiona, în continuare, ca partener de încredere şi profund dedicat proiectului european. De asemenea, a exprimat întreaga disponibilitate a României de a participa activ la efortul comun de refacere a Uniunii post-criză şi de avansare a implementării obiectivelor pe termen lung agreate prin Agenda Strategică 2019-2024. Totodată a ridicat în cadrul discuţiilor tema aderării României la spaţiul Schengen, care rămâne un obiectiv prioritar al României", se mai arată în comunicatul transmis joi de Executiv.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce sa ne mai împovăreze GAY DE LA BRUXELLES ca ai împovărăto tu SLUGOI SATANIST MUIST L. G. B.T.IST. împreună cu CRIMINALUL DE LA COTROCENI ELTON JOH(INUS) ANUS și GUVERNUL SAU SATANIST, HITLERIST, FASCIST, NAZIST, ANTIROMANESC. De ce nu sa dus W. C. UL PUBLIC al lor ca el este de al BORDELULUI LOR SUGALAUL, BULANGIUL, POPONAR UL KLAUS. Va este cinste vouă CRIMINALILOR ca a-ți ÎMPOVĂRAT, ÎNDATORAT TARA pentru încă 20 DE GENERAȚII NEVINOVATE DUPĂ NOI și în tara se moare pe capete. Unde sunt banii împrumutați de voi CRIMINALILOR, SATANIȘTI LOR, HITLERISTI LOR. De ce înghețării PENSIILE, PENSIONARILOR. De ce nu măriți ALOCAȚIILE LA NEVINOVĂȚII COPII CARE SE CULCA FLĂMÂNZI DIN CAUZA VOASTRĂ. Poate puteți dormi bine SLUGI PROGRESISTE ALE LUI ANTI CRIST.

    eu am zis ca Florin a inteles cum sta treaba cu Build Back Better si cu Green Deal.

    si am mai zis ca actioneaza pentru Romania, nu impotriva ei.  

    eu continui sa am incredere in abordarea lui ca prim-ministru.  

    e poate prim-ministrul cu cele mai inalte sanse sa reprezinte si sa conduca adecvat economia Romaniei in ultimii 30 de ani.  

    vine din mediul privat real si are viziune de ansamblu si strategie.  

    Eu am incredere in el pentru ca stiu ce poate.  

    Indiferent ce ar canta pe la colturi detractorii . Asta e doar zgomot de fond, zumzait politic neimportant care se pierde in istorie ca praful

    1. Esti la fel de "bezna" ca si analfabetul de catu...dupa cum te exprimi nici tu nu ai avut tangenta cu o scoala adevarata ci doar ceva privat si la fara frecventa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb