FLORIN CÎŢU: Dragnea a fost "şocat" de concluziile studiului de impact al BNR

V.I.
Bănci-Asigurări / 8 martie 2019

Florin Cîţu (Sursa foto: Twitter)

Florin Cîţu (Sursa foto: Twitter)

Senatorul PNL Florin Cîţu susţine că, joi seară, Liviu Dragnea a primit chiar de la Florin Georgescu studiul de impact al BNR privind efectele OUG 114, iar liderul PSD "a fost şocat" şi i-a chemat la discuţii pe Darius Vâlcov şi Eugen Teodorovici.

"Aseară Dragnea a primit studiul de impact făcut de Florin Georgescu şi asumat de BNR. Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost şi supervizor al programului de guvernare al PSD. Un om în a cărui expertiză şi experienţă Liviu Dragnea are încredere. A fost şocat de concluziile studiului şi imediat i-a chemat pe Vâlcov şi Teodorovici. Amândoi au început să dea înapoi spunând că nu ştiau şi au dat vina pe Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză care i-a asigurat, aşa cum scrie şi în expunerea de motive că efectele oug 114 pentru economie şi mai ales pentru sistemul bancar sunt DOAR pozitive. Zilele conducerii CNSP sunt numărate", a scris senatorul PNL pe pagina sa de Facebook.

El mai suţine că "Teodorovici şi Vâlcov mint".

"Ei au avut acces la studiu. Şi l-au folosit ca să şantajeze operatorii din sectorul privat. Concluziile studiului sunt devastatoare iar Liviu Dragnea face orice să le ascundă de public. Mare atenţie. Dragnea a dat ORDIN ca studiul să nu ajungă la nicio agenţie de rating. Concluziile studiului ar duce IMEDIAT la scăderea rating-ului României la categoria JUNK-Gunoi", afirmă Florin Cîţu.

Senatorul PNL prezintă o parte din concluziile studiului.

"ATENŢIE!!! Doar taxa pe sistemul bancar ar reduce creşterea economică în 2019 şi 2020 cu aproape două puncte procentuale (!!!) cumulativ. Dragnea a înţeles acum că şi Preşedintele ştie că bugetul este construit cu date FALSE şi nu are cum să mai ascundă asta! Doar această informaţie despre creşterea economică poate porni o ieşire masivă de capital care duce imediat la deprecierea monedei naţionale, inflaţie şi dobânzi mari. Efectul acesta este doar al taxei pe lăcomie pentru sistemul bancar. Efectul OUG 114 în TOTALITATE înseamnă CRIZĂ ECONOMICĂ. De aceea Dragnea este speriat acum şi nervos că i s-a ascuns această informaţie. Mai mult. Guvernul a primit scrisori de ameninţare de la Banca Centrală Europeană, Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis şi cea mai recentă ieri cu ameninţarea de amendă pentru taxele şi plafonările de preţuri din sectorul energetic", precizează Cîţu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. O eventuala taxa pe activele bancare in functie de nivelul ROBOR-ului ar reduce cresterea economica cu 2% ? Atunci desfintarea completa a taxelor bancare ar produce o crestere e conomica de X% ? CItu e specialist in prezentarea deformata a realitatii ,prin sel ectie convenabila a argumentelor . E clar ca si-a pus pe primul plan cariere de politician si nu cea de finantist

    1. Studiul (si cifrele redate de tine) nu îi aparține lui Cîtu: "Dragnea a primit studiul de impact făcut de Florin Georgescu şi asumat de BNR. Studiul i-a fost prezentat de autor, care a fost şi supervizor al programului de guvernare al PSD"

      Dar este mai ușor sa atribui altora vorbe... :( 

      face contabılıtate ımplementand opınııle pe care le am prezentat ın Zıarul Bursa. OMFP 1286 per 2012 este cel maı bun exemplu . Sı domnul Catu ıl cıteaza ca pe o axıoma. Ierı s au ımplınıt 6 anı de cand Oltchım a avut sansa de a se revıgora fıınd ınsa practıc anulata de memorandumul dın 23 august 2012 prın care profesıonıstı gen Florın Georgescu ne spuneau ce hotarare a luat CE pe 6 martıe 2012, desı ea a fost publıcata pe 7 martıe. Sı voı ıl credetı pe cuvant????? Ce foloseste ca e profesıonıst daca se comporta ca domnul Treıchl!

      ... dar "studiul de impact (n.m. este) făcut de Florin Georgescu şi asumat de BNR"

      Să vă explic ce înseamnă "asumat" ?

      Poate aveți nevoie... 

      Orice taxa in plus duce la scumpiri, iar noi suntem deja scumpi, avem un risc de tara ridicat datorita proastei administrari. Asa ca efectele nu pot fi decat negative, degeaba faci propaganda.

      sa spunetı ce ınseamna asumat. Domnul Georgescu are competenta ınsa nu are anvergura necesara pentru a gıra prın semnatura sa o lucrare de asemenea ımportanta dın momentul ın care a salvat OMV sı BLACKROCK de la un dazastru de ımagıne ın aprılıe 2013 cand prın OMFP 213 per 2013 Petrom sı a crescut rezultatul reportat cu 13 mılıarde RON. Daca suntetı ın dubıu putetı sa l ıntrebatı sıngıur sa va spuna daca am dreptate sau spun adevarul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb