FLORIN CÎŢU: "Mâine va fi prezentată public execuţia bugetară la şase luni"

G.B
Politică / 26 iulie 2021

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Execuţia bugetară la şase luni va fi prezentată public mâine, a anunţat premierul Florin Cîţu, care a precizat că a primit rapoartele de la ministere şi este prima oară, după mulţi ani, când cheltuielile cu personalul sunt mai mici, ca procent din PIB, potrivit Agerpres.

"De la toate ministerele am rapoartele, execuţia la toate ministerele. Mâine dimineaţă veţi vedea şi dumneavoastră execuţia bugetară la şase luni. Pe ministere o am şi pe toţi ordonatorii de credit, pentru că am început rectificarea bugetară săptămâna trecută, deci avem la toate ministerele", a declarat Cîţu, astăzi, la Constanţa.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă se poate forma o "a treia tabără" în PNL, în jurul lui Ilie Bolojan şi Dan Motreanu, având în vedere anumite comentarii critice ale preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor la adresa lui, potrivit cărora nu ar performa în calitate de premier.

"Nu cred, nu ar putea să spună aşa ceva, pentru că ar fi o eroare din partea domnului Bolojan să spună aşa ceva. Investiţiile sunt la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani, din ce mă uit eu acum şi pe execuţia bugetară. (...) Am văzut comentariul domnului Bolojan, pe de o parte, sunt lucruri unde are dreptate, unele lucruri unde nu are dreptate. De exemplu, la reforme - reformele sunt făcute deja şi veţi vedea la execuţia bugetară că avem cheltuielile cu personalul, ca procent din PIB, mai mici, anul acesta, este prima oară după foarte mulţi ani. Dacă asta nu e reformă, ce mai e reformă? Am început, deja, pentru companii să avem anumite reforme", a susţinut Cîţu.

Premierul a adăugat că nu este de acord nici cu afirmaţiile lui Bolojan în ceea ce priveşte împrumuturile.

"Am văzut un comentariu pe împrumuturi. Acolo iarăşi nu sunt de acord cu domnia sa, pentru că anul acesta este primul an şi nu ştiu de ce face acest comentariu, dar este primul an în care ne împrumutăm doar pentru investiţii, deci respectăm regula de aur a fiscalităţii, iar creşterea economică din primul trimestru este bazată doar pe investiţii. Şi, atunci, am putea să punem aceste comentarii doar într-un context politic, nu într-un context economic, pentru că, acolo, economic nu este niciun fel de justificare pentru aceste comentarii", a transmis prim-ministrul.

Întrebat dacă îi este teamă de o a treia tabără din PNL, Cîţu a replicat: "Niciodată".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Trebuie dați 100 de euro pentru vaccinare completa și cifrele vor arata altfel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb