FLORIN CÎŢU: "Nu există nicio coincidenţă că avem o rată a infectărilor în scădere în acelaşi timp cu o creştere a ratei de vaccinare"

S.B.
Miscellanea / 10 mai 2021

"Nu există nicio coincidenţă că avem o rată a infectărilor în scădere în acelaşi timp cu o creştere a ratei de vaccinare"

Premierul Florin Cîţu afirmă că nu este o coincidenţă că în România rata infectărilor cu COVID-19 este în scădere, semnificativ, în timp ce se observă şi o creştere a ratei de vaccinare, informează news.ro.

"Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră", susţine el.

"Venim după un week-end foarte bun privind campania de vaccinare. Maratonul vaccinării de la Bucureşti, cu rezultate fantastice. Avem peste 20.000 de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată dorinţa românilor de a reveni cât mai curând la normalitate", a declarat, luni, Florin Cîţu.

El a menţionat că românii au înţeles că doar prin vaccinare se poate reveni la normalitate.

"Nu există nicio coincidenţă că avem o rată a infecărilor în scădere, semnificativ, în acelaşi timp în care vedem şi o creştere a ratei de vaccinare. Ele merg mână în mână. Este nu doar o corelaţie, este şi o relaţie de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere", a susţinut premierul.

El a reiterat că este posibil ca până la 1 iunie să fie 5 milioane de persoane vaccinate în România.

"Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând", a subliniat Cîţu.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. ...

    ce draguti sunteti :)

    mintiti mai rau decat un popa prost de la tara :)  

    hai gata, nu mai comentez anti-vaccinare :) nu are sens. . . m-am plictisit si eu , probabil si altii. 

     

    realitatea va vorbi in locul meu cand o sa atingeti un 5-6 milioane de vaccinati.  

    va indreptati catre un zid foarte foarte tare :)  

    1. p.s. conform experientei Israelului ...dupa aprox. 10-12 saptamani de la vaccinarea masiva... s-au umflat brusc cazurile :)

      nimeni nu stie de ce :) .....  

      Minți. Îngrozitor de mult.

      Și nici tu nu știi de ce.  

    Foarte frumoasa manipulare Citzule.... ia explica tu atunci judetele Suceava si Dolj, judete care au rata de infectii cea mai mica din tara, 0.3%. Iar rata de vaccinare este tot destul de mica, 10-15%. Iar pe lista de asteptare ZERO, ZERO, ZERO doritori de vaccin. Nu sunt singurele judete, dar sunt cele mai evidente.

    1. La un moment dat Ministerul Sanatatii a dat prevalenta pe parte de anticorpi de 4,5% - 5%. Asta inseamna ca 4,5% din populatia Romaniei a fost deja expusa si infectata, dar multi nici nu au stiut, au crezut ca e raceala simpla sau a aparut febra pe durata scurta, dar ei au fost probabil infectati si au infectat si pe altii daca nu au respectat regulile de prevenirea", afirma Arafat.

      Insa cifrele prezentate atunci de seful DSU nu mai sunt valabile azi in dec 2020. Intre timp, in special in ultimele doua luni, numarul cazurilor raportate oficial a crescut de aproape 7-8 ori in comparatie cu luna iulie, cand a fost finalizat studiul amintit. 

       

      Studiile de seroprevalenta facute de Ministerul Sanatatii nu mint. Luati de aici date: 

      iulie20: 4% trecuti prin boala, cazuri la DSP 35 000 

      dec20: x% trecuti prin boala, cazuri la DSP 530 000 

      apr21: y% cazuri la DSP 1 060 000 

       

      Din corelatii (si nu coincidenta lui Citu) se pot determina cat sunt x si y. 

      "Circa 61% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus în Austria până la jumătatea lunii octombrie nu au fost niciodată înregistrate oficial în rândul celor testate pozitiv, potrivit unui studiu de seroprevalenţă prezentat vineri, care mai estimează la circa 4,7% procentul populaţiei austriece care a trecut prin boala Covid-19, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres." 

      La fel in Franta, la fel si in Romania. Deci la un caz DSP, exista de fapt 3-4 cazuri in realitate. 

      Astazi au trecut prin boala peste 30% dintre romanii rezidenti. Adaugam si vreo 15% vaccinati si ajungem la vreo 50% persoane cu anticorpi (cei mai multi generati prin proces natural). 

      O posibila explicatie pentru faptul ca valul 3 in Romania a fost mai mic decat valul doi este aceea ca populatia deja ajunsese la un grad semnificativ de "imunizare de grup", chiar format natural prin doze mici de anticorpi.

      Daca vom considera ca numarul de infectii era prea mic pentru a fi real la nivelul de 4,5%, si il reducem la 2,8-3%, atunci progresia infectiei in societate a fost: 

      iulie20: 2,8% trecuti prin infectie, cazuri la DSP 35 000 

      dec20: 40% trecuti prin infectie, cazuri la DSP 530 000 

      apr21: 60% trecuti prin infectie si reinfectia celor din vara lui 2020, cazuri la DSP 1 060 000

    si in ianuarie de ce a scazut fata de noiembrie? cand restrictiile erau mai soft decat la valul asta ultimul. numai idiotii sunt atat de siguri pe ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb