FLORIN CÎŢU: "Parlamentarii PSD au devenit simple maşini de vot"

A.I.
Politică / 12 iunie 2017

Florin Cîţu (Sursa foto: captură Youtube)

Florin Cîţu (Sursa foto: captură Youtube)

Florin Cîţu a realizat un raport intitulat "Starea României după 6 luni de guvernare roşie", în care acesta face o analiză a ţării noastre în urma celor şase luni sub guvernul PSD.

Domnia sa precizează că "spre deosebire de celelate guvernări PSD, în această guvernare lucrurile au fost împinse la extrem", explicând că spre deosebire de guvernarea Năstase, în care opoziţia putea influenţa procesul legislativ, şi guvernarea Ponta, în care opoziţia era consultată, "astăzi nu numai că opoziţia este desconsiderată, dar până şi parlamentarii PSD au devenit simple maşini de vot".

Raportul realizat de Florin Cîţu precizează: "Vă reamintesc că «ora ministrului» e propunerea din programul PSD, însă ministrul finanţelor din guvernul PSD deşi a confirmat prezenta de două ori la comisia de buget finanţe din Senat, nu şi-a respectat angajamentul. Cu premeditare, având experienţa politică a guvernărilor anterioare, Liviu Dragnea pentru prima dată a profitat şi a introdus în ecuaţia politică un element care nu e nou. Totuşi, nu a fost niciodată aplicat de o asemenea anvergură . A exploatat la maxim faptul că în teritoriu PNL a câştigat multe primării, consilii judeţene şi consilieri locali. Astfel, forma în care a prezentat toate aceste ilegalităţi, pentru a fi adoptate, a primit girul parţial al opoziţiei. Şi PNL şi USR au marşat. Să nu mai vorbim de sindicate, care până la un moment dat au fost un partener de baza al PSD-ului, sesizând înşelătoria prea târziu. În argumentarea acestei afirmaţii vă aduc aminte de ordonanţa 13, legea salarizarii unitare, ordonanţa 6, subvenţia pentru fermele de porci, start-up nation etc. Nu în ultimul rând, şi la fel de important, PSD-ul şi-a asigurat intenţionat şi politic conducerea instituţiilor care ar fi trebuit să fie independente în ceea ce priveşte previziunile şi controlul acţiunilor guvernului (Curtea de Conturi, CNP, INS, etc)".

În capitolul trei al raportului, intitulat "Programul PSD - minciună şi adevar", Florin Cîţu prezintă implementarea programului de guvernare până în acest moment.

Printre promisiunile nerespectate de actualul guvern şi semnalate în raport se regăsesc: TVA 0 pentru vânzarea de locuinţe, Legea prevenţiei, Legea redevenţelor, Codul economic al României, Program e-guvernare, Program e-educaţie, Program e-sănătate, Program privind dotarea cabinetelor medicilor de familie.

De asemenea, raportul precizează: "În afară de programul de guvernare Dragnea, pe care acesta şi l-a asumat politic personal, PSD-ul şi guvernul său a mai luat o serie de măsuri cu impact fiscal şi economic generând presiuni pe bugetul de stat. Este pentru prima oară în istoria României când o politică fiscală este asumată public atât de guvern cât şi de PSD cu un cinism revoltator. Nu contează dacă este verificată sau nu, cum nu contează nici dacă România este pregatită pentru aşa ceva. Aceasta teorie sună aşa: intenţionăm să asigurăm creştere economică doar din consum şi să alimentăm bugetul statului prin impozitele implicit mai mari colectate din salariile oamenilor. Mai pe româneşte, creştem salariile ca să colectam mai mult din impozitele pe salarii".

Florin Cîţu explică ca pentru a realiza această creştere economică doar din consum, PSD a luat o serie de măsuri, printre care: majorarea salariului minim pe economie, punând presiune pe angajatorii privaţi, modificarea ordonanţei 109/2011 care asigură conducerea dualistă a companiilor cu capital de stat, finanţarea prin programul Start-up Nation cu o sumă dublă faţă de programul similar din SUA, concentrarea tuturor fondurilor de dezvoltare de la nivel central sau local într-un singur minister, împreună cu decizia distribuirii fondurilor (MDRAP).

Raportul mai precizează că "programul de guvernare al PSD reprezintă garanţia că România va experimenta foarte curând o criză similiară cu cea din perioada 2008-2010", deoarece "majoritatea măsurilor din programul de guvernare influenţează economia României în aşa fel încât dezastrul este inevitabil".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb