FLORIN CÎŢU: "Vom abroga cu totul Legea privind neînstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale"

S.B.
Piaţa de Capital / 14 ianuarie 2021

"Vom abroga cu totul Legea privind neînstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale"

Premierul Florin Cîţu a anunţat, astăzi, că Legea privind neînstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale va fi abrogată, ca un semnal pentru piaţa de capital, în sensul atragerii de noi investiţii străine în România, informează Agerpres.

"Vom abroga acea lege, cu totul. (...) Aici nu este vorba de înstrăinare a acţiunilor, e vorba de a atrage capital în România. Asta facem, capitalizăm aceste companii. Nu avem resursele la buget să capitalizăm toate aceste companii, la nevoile pe care le au aceste companii pentru investiţii şi pentru a se dezvolta. Şi atunci, bineînţeles, că o parte din acţiuni sau din proprietatea acestor companii este transferată, în schimbul acestui capital, altor acţionari. Se întâmplă peste tot în lume. Şi, mai mult de atât, ceea ce am observat şi în România, dar şi în alte ţări, acolo unde am avut astfel de injecţii de capital şi au venit după aceea cu un management performant, cu o guvernanţă corporativă, (...) acele companii au fost salvate, au mers mai departe, au angajat oameni, au fost profitabile, au plătit taxe la buget. Asta este reţeta pe care vrem să mergem", a explicat Cîţu, într-un interviu la Radio Guerrilla.

El a adăugat că România vrea să dea un semnal că are o economie modernă, care ştie să lucreze cu instrumentele pieţei de capital.

"Ceea ce facem noi prin abrogarea legii nu înseamnă neapărat că mâine vom începe să vindem. Nu, este un semnal pe care-l dăm pieţei de capital, investitorilor străini că în România proprietatea privată este sfântă, în primul rând, şi, în al doilea rând, că nu suntem o ţară care nu doreşte să vină investitori. Deci, suntem o economie deschisă, o economie modernă, care ştie să lucreze cu instrumentele pieţei de capital", a declarat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, vânzarea Petrom, privită "generic", a fost "un lucru bun". "Dacă mă uit astăzi, sunt multe elemente acolo ale privatizării, dar, generic, aşa a fost un lucru bun", a spus Florin Cîţu, întrebat despre vânzarea acestei companii, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Unde sunt terfelistii care spuneau ca pesede vinde tara ,bag de seama ca pnl usr isti aveau de gand sa vanda tara si su reusit ,acum nu mai urla nimeni in piata sau atunci erau platiti?

    1. esti prost , daca pui intrebarea asta . in strada ies cei de la multinationale , banci etc impinsi de la spate de servicii . acum pentru ce sa iasa , daca asta chiar vor , Romania pe butuci , la pamant !

      Asta am spus si eu ,prostii sunt cei care au crezut in aceste specimene ca vor binele tarii

      POATE SA EXISTE , SI O CALE DE MIJLOC , DACA SE VREA !!! DAU UN EXEMPLU IPOTETIC : SA ZICEM , HIDROELECTRICA : SA SE SCOATA PE PIATA , INTR-O OFERTA PUBLICA , 10 % DIN COMPANIE , NUMAI PENTRU MICII INVESTITORI !!! SUBSCRIEREA SA FIE , EVENTUAL , MINIMUM 25 DE ACTIUNI CARE TREBUIE CUMPARATE , SI MAXIMUM 500 ; S-AU , HAI 1 000 DE ACTIUNI , IN NICI UN CAZ , MAI MULT !!! ASA , AR AVEA ACCES LA ELE , IN PRINCIPAL , DOAR INVESTITORII ROMANI !!! CA TOT TIPA UNII , SA NU NE VINDEM TARA !!! O FI BINE , N-O FI BINE ??? ORICUM , AR FI UN INCEPUT !!!

      Cei care au iesit in strada se numesc tefelisti. Adica tineri frumosi si cretini.

      Pe langa cei de la multinationale au mai fost mult trepanati 

    Daca ar fi privatizare prin bursa a unor parti sociale minoritare ar fi un lucru bun. Ar cumpara si fondurile de pensii si investitorii de retail si ar fi un castg. Majoritatea companiilor de stat sunt pe pierdere exceptie este Hidroelectica.

    e ok ideea lui Citu

    sell high, buy low 

    avand in vedere ca in urmatorii 2-3 ani astept topul unui super-ciclu pe toate bursele din lume ... e o idee buna ce vrea el.

    ...dar poate pastrati actiunea de aur (50%+1 detinere) , ok ?  

    daca asta catu vrea sa scape ROMANIA de nepotisme,incompetenta crasa SA SCOTA DRACU odata pachetul majoritar de actiuni de la CONPET,TRANsel ectRICA,CUPRUMIN ,si mai sunt multe companii ,eu le zic JEGOASE,care au perpetuat sistemul STALINISTO-comunist,LA VANZARE si atunci rezolvam CORUPTIA,statul nu mai are in administrare INCOMPETENTA pe care prin votul pulimii este perpetuat de 30 de ani,scapam de interesele politicii si ROMANIA SE DEZVOLTA natural in functie de calitatea celor care locuiesc in IA

    1. AVETI PERFECTA DREPTATE , D-LE !!! A-TI PUS , PUNCTUL PE I !!! AM LUCRAT SI EU , TIMP DE 31 DE ANI , INTR-O COMPANIE DE STAT !!! PERSONALUL , A FOST MEREU IMPARTIT , INTRE CEI CARE INCERCAU CU DISPERARE , SA FACA CEVA , SI '''''' NEAMURILE ''''', CARE UMPLEAU BIROURILE , LA TOATE NIVELURILE , SI ASTEPTAU ORA 15 . 30 , CA SA RUPA USILE LA PLECARE !!! UNII , VENEAU LA ORA 09 .00 IN LOC DE 07 .30 , SI DISPAREAU CA MAGARII IN CEATA , PE LA 13 .00 -14 .00 !!! APAREAU A DOUA ZI , CU CEL MAI NEVINOVAT AER PE FATA !!! CE , PUTEA SA LE ZICA CINEVA , CEVA ??? ZBURAI TU , AFARA DIN INTREPRINDERE , NU EI !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb