FLORIN SPĂTARU: "De 1 Decembrie, anul acesta, trebuie să dăm mână cu mână pentru cucerirea unui obiectiv extrem de important, intrarea României în spaţiul Schengen"

S.B.
Politică / 1 decembrie 2022

"De 1 Decembrie, anul acesta, trebuie să dăm mână cu mână pentru cucerirea unui obiectiv extrem de important, intrarea României în spaţiul Schengen"

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, aflat la Bruxelles, cu ocazia organizării COMPET, a sărbatorit Ziua Naţională alături de românii care locuiesc în Belgia, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

"Intrarea României în Schengen este un obiectiv ce trebuie atins. România este membră cu drepturi depline în UE, incluzând Spaţiul Schengen. Ţara noastră îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi acceptată în spaţiul european fără frontiere. Am avut oportunitatea să transmit acest mesaj din Bruxelles, unde se iau cele mai importante decizii privind soarta Europei. Astăzi, de Ziua României, trebuie să dăm mână cu mână demonstrând că locul nostru, al românilor, este în acelaşi rând cu al tuturor europenilor", a spus Ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Ambasada României în Regatul Belgiei, Reprezentanţa României la Bruxelles şi Reprezentanţa NATO a României au organizat în premieră, un eveniment comun dedicat Zilei de 1 Decembrie, care s-a desfăşurat la Bruxelles. La eveniment au puse la dispoziţia celor invitaţi produse tradiţionale româneşti precum brânza maturată în Salina de la Praid sau preparatele din carne, 100% naturale, produse la Odobeşti, în Vrancea. Peste 800 de persoane au degustat vinurile făcute din struguri româneşti la evenimentul României la Bruxelles.

"Imnul României s-a auzit în capitala Belgiei. Cele trei reprezentanţe ale României la Bruxelles au marcat 1 Decembrie la peste 2000 de km distanţă de ţară. Nu am fost niciodată plecat departe de casă de 1 Decembrie, dar faptul că am putut contribui la promovarea României peste hotare chiar de Ziua Naţională mi-a adus o mulţumire sufletească incredibilă. Cred că un rol foarte important pe care îl am ca ministru al economiei este să clădesc o imagine bună şi să reprezint interesele României ori de câte ori mă găsesc în afara graniţelor ţării", a adăugat ministrul Spătaru.

Mai mult, Ministrul Economiei le-a mulţumit tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ambasadei de la Bruxelles, Reprezentanţei Permanente, precum şi în cadrul Delegaţiei Permanente a României la NATO şi i-a felicitat pentru activitatea lor şi pentru că se asigură că interesele României sunt bine reprezentate în cadrul Comisiei Europene şi a celorlalte organisme europene şi internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb