FMA: Marile bănci austriece nu au nevoie de ajutorul statului pentru majorarea capitalului

Ziarul BURSA #Internaţional / 14 decembrie 2011

În timpul crizei financiare, Austria a injectat capital în Erste Group Bank, Raiffeisen şi Volksbanken AG şi a naţionalizat Hypo Alpe Adria şi Kommunalkredit.

În timpul crizei financiare, Austria a injectat capital în Erste Group Bank, Raiffeisen şi Volksbanken AG şi a naţionalizat Hypo Alpe Adria şi Kommunalkredit.

Autoritatea de supraveghere a pieţelor financiare din Austria (FMA) nu crede că vreuna dintre marile bănci comerciale austriece va cere mai mult ajutor de la stat pentru a îndeplini noile cerinţe privind capitalul, în ciuda volatilităţii de pe pieţe, a afirmat ieri Helmut Ettl, copre-şedinte al FMA, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Băncile austriece, prezente masiv în România, sunt bine plasate pentru a se refinanţa, în ciuda problemelor masive cu care se confruntă Europa în privinţa majorării capitalului băncilor, le-a declarat reporterilor Helmut Ettl, adăugând că nu este nicio situaţie "de stres" privind lichidităţile în sectorul bancar austriac.

"În acest moment nu credem că ar fi necesar mai mult ajutor de stat", a afirmat Ettl ca răspuns la o întrebare a reporterilor.

Acesta a explicat că marile bănci austriece au evitat în mare măsură problemele de refinanţare care au afectat alte bănci europene, ca rezultat al crizei datoriilor suverane.

"Suntem bine poziţionaţi în Austria" în problema refinanţării. Vedem că este o problemă majoră în alte state europene, care trebuie să fie rezolvată. De aici vine pericolul", a avertizat copreşedintele FMA.

În timpul crizei financiare, Aus-tria a injectat capital în Erste Group Bank, Raiffeisen şi Volksbanken AG şi a naţionalizat Hypo Alpe Adria şi Kommunalkredit.

Băncile europene trebuie să-şi majoreze capitalul cu 114,7 miliarde de euro, sumă cu peste opt miliarde de euro mai mare decât se estima anterior, potrivit celor mai recente teste de stres derulate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), într-o încercare de a restabili încrederea investitorilor într-un sector afectat de criza datoriilor din zona euro.

Împreună, Raiffeisen, Erste şi Volksbanken au nevoie de o majorare a capitalului de 3,9 miliarde de euro (5,2 miliarde de dolari) pentru a ajunge la o rată de adecvare a capitalului Tier 1 (un indicator al solvabilităţii unei bănci) de 9%.

Ettl a afirmat că autorităţile de reglementare încă lucrează la forma finală a reglementărilor care leagă creditarea în Europa emergentă de valoarea refinanţării pe care băncile o pot realiza pe plan local. Noile reglementări ar urma să apară probabil anul viitor.

FMA a cerut Volksbanken să finalizeze rapid vânzarea diviziei sale din Europa de Est, VBI, către banca rusească Sberbank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb