FMI, Banca Mondială şi zece ţări au simulat un atac cibernetic asupra sistemului financiar global

G.U.
Bănci-Asigurări / 9 decembrie 2021

FMI, Banca Mondială şi zece ţări au simulat un atac cibernetic asupra sistemului financiar global

Israelul a condus astăzi un grup de zece ţări care au simulat un atac cibernetic de amploare asupra sistemului financiar global, pentru a creşte gradul de cooperare internaţională şi a ajuta la reducerea eventualelor pagube provocate băncilor şi pieţelor financiare, transmite Reuters, conform Agerpres.

Atacul cibernetic simulat s-a derulat pe parcursul a 10 zile, perioadă în care date sensibile au apărut pe Dark Web împreună cu ştiri false care în cele din urmă au provocat haos pe pieţele mondiale şi o fugă la ghişeele băncilor. Simularea a inclus mai multe tipuri de atacuri care au afectat pieţele valutare şi pieţele de obligaţiuni mondiale, lichiditatea, integritatea datelor şi tranzacţiile dintre importatori şi exportatori.

"Aceste evenimente creează haos pe pieţele financiare", susţine un povestitor dintr-un film arătat participanţilor în cadrul simulării, potrivit unui jurnalist de la Reuters, care a asistat la simulare.

O serie de oficiali guvernamentali israelieni susţin că astfel de ameninţări sunt posibile, după mai multe atacuri cibernetice de răsunet asupra unor mari companii, adăugând că singura modalitate pentru a limita pagubele este prin cooperare globală, având în vedere că nivelul actual al securităţii cibernetice nu este întotdeauna suficient de puternic.

"Atacatorii sunt cu 10 paşi înaintea apărătorului", subliniază Micha Weis, responsabil cu securitatea cibernetică financiară în cadrul Ministerului israelian al Finanţelor.

Printre participanţii la această iniţiativă, denumită "Collective Strength", s-au numărat oficiali ai departamentelor Trezoreriei din Israel, SUA, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Austria, Elveţia, Germania, Italia,Ţările de Jos şi Thailanda, precum şi reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Băncii Reglementelor Internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb