FMI: Egipt va avea în continuare nevoie de ajutor financiar

V.B.
Internaţional / 12 aprilie 2014

Egipt a fost salvat de ţările Golfului Persic, dar va avea în continuare "nevoie de ajutor financiar" să-şi refacă economia pe termen lung, a declarat ieri şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în Egipt, Christopher Jarvis, citat de AFP.

Reprezentantul FMI a spus: "Egiptul va avea nevoie de ajutor financiar care ar putea veni de la partenerii săi din Golf sau, dacă guvernul doreşte, de la FMI ori alte instituţii financiare internaţionale".

Până anul trecut, Fondul a negociat cu autorităţile de la Cairo pentru un împrumut de 4,8 miliarde dolari însoţit de reforme economice, dar discuţiile au fost întrerupte din cauza instabilităţii care a culminat în iulie cu destituirea preşedintelui Mohamed Morsi şi a determinat noua conducere să caute ajutor la ţările din Golf.

Recent, Arabia Saudită s-a angajat să ofere un ajutor de 5 miliarde dolari autorităţilor de la la Cairo, instalate de armată, în timp ce Emiratele Arabe Unite şi Kuweit au oferit împreună 7 miliarde dolari. Cu toate acestea, Egiptul încă se confruntă cu "mari provocări", printre care o "creştere economică redusă" şi un şomaj "prea ridicat", apreciază Christopher Jarvis, calificând drept "fragilă" situaţia bugetară a ţării, care se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale din luna mai.

Reprezentantul FMI a lansat din nou un apel către autorităţile de la Cairo să reducă subvenţiile la preţul energiei, care, în opinia lui, au impact negativ asupra bugetului.

"Ar fi preferabil să se demareze reformele cât mai curând posibil, dar procesul va dura mai mulţi ani", a mai spus Jarvis, subliniind că Fondul este dispus să acorde ajutor Egiptului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb