FMI: Statele din Golf pot face ajustările fiscale necesare pentru a face faţă declinului preţului ţiţeiului

Ioana Dogaru
Internaţional / 22 februarie 2016

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, şi-a exprimat încrederea că economiile din Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG) pot face ajustări fiscale masive necesare pentru a face faţă declinului preţului ţiţeiului, transmite Reuters.

Din Consiliul de Cooperare al Golfului fac parte Arabia Saudită, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Oman şi Qatar, relatează sursa citată.

Exportatorii de ţiţei ar fi trebuit să reducă cheltuielile guvernamentale şi să majoreze veniturile bugetare, a declarat şeful FMI, adăugând că în trecut aceste state ar arătat că au capacitatea de a face ajustări fiscale şi ar putea adopta din nou astfel de măsuri, potrivit Reuters.

"Aceste economii trebuie să-şi întărească fiscalitatea şi să-şi regândească sistemele de taxe prin reducerea dependenţei de veniturile din ţiţei şi majorarea altor surse de venit", a declarat Lagarde la o conferinţă cu oficiali din economiile arabe.

Introducerea TVA (Taxa pe Valoarea Adăugată), chiar sub 10%, ar putea duce la o majorare a veniturilor echivalentă cu 2% din PIB, a explicat Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, relatează sursa citată.

Preţul barilului de petrol a scăzut cu peste 70% în ultimele 18 luni, iar acest lucru reprezintă o problemă pentru exportatorii de ţiţei, precizează Reuters.

La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna aprilie a scăzut vineri cu 1,27 dolari, ajungând la 33,01 dolari. Preţul barilului de petrol a scăzut cu peste 70% în ultimele 18 luni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb