FMI va discuta cu ANPC ordonanţa privind creditele populaţiei

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 octombrie 2010

Conducerea Ministerului Economiei a discutat, ieri, cu delegaţia FMI, şi despre efectele OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori şi modalităţile de îmbunătăţire a acesteia, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei. Reprezentanţii ministerului, care are în subordine Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), susţin că autorităţile române au avut doar o discuţie generală, tehnică, despre ordonanţă. De asemenea, ei afirmă că oficialii FMI vor avea o întâlnire cu conducerea ANPC pentru detalierea situaţiei. Contactat de ziarul "BURSA", Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, nu a dorit să comenteze pe marginea aces-tui subiect.

Recent, băncile au solicitat, la întâlnirile cu delegaţia FMI şi CE, să fie introdusă în noua scrisoare de intenţie o prevedere care să oblige Guvernul să modifice OUG privind contractele de credite pentru populaţie şi să se renunţe la refacerea contractelor în derulare. Astfel, Guvernul a inclus în cea mai recentă scrisoare de intenţie transmisă către FMI promisiunea de a revedea textul OUG 50/2010.

Pe 12 octombrie, membrii Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor au avizat proiectul de Lege privind aprobarea OUG 50/2010 cu câteva amendamente de îmbunătăţire a textului Ordonanţei. ANPC susţine modificarea şi completarea OUG 50/2010 prin amendamentele aduse de Comisia pentru industrii, considerând că acestea sunt menite să restabilească echilibrul între obligaţiile şi drepturile părţilor din convenţiile de credit.

Legea de aprobare a OUG 50/2010 va fi supusă dezbaterilor şi votului în plenul Camerei Deputaţilor în forma rezultată din Comisia de buget, finanţe, bănci. Comisia se va reuni în data de 27 octombrie 2010 pentru a începe dezbaterile şi va analiza fiecare articol din Ordonanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb