FNGCIMM devine partener pentru beneficiarii Programului Start-Up Nation

S.B.
Companii / 19 septembrie 2017

Alexandru Petrescu

Alexandru Petrescu

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) devine unul dintre partenerii antreprenorilor beneficiari ai Programului Start-Up Nation, prin crearea unui produs destinat garantării creditelor accesate pentru dezvoltarea business-urilor prin acest program guvernamental, potrivit unui comunicat al instituţiei, trimis Redacţiei.

Prin semnarea convenţiilor de lucru cu toate cele trei bănci partenere în Programul Start-Up Nation - Banca Comercială Română, Banca Transilvania şi CEC Bank -, FNGCIMM susţine beneficiarii Programului, start-up-urile declarate eligibile putând accesa finanţarea necesară de la bănci, obligaţiile de rambursare fiind garantate de către FNGCIMM în proporţie de maxim 80%, precizează sursa citată.

Pe lângă implementarea unei proceduri simplificate de acordare a garanţiilor pentru creditele punte destinate implementarii planurilor de afaceri, FNGCIMM, prin cooptarea în proiect a Fondului Român de Contragarantare, oferă beneficiarilor Start-Up Nation reducerea comisionului de garantare cu până la 1,32 puncte procentuale.

Potrivit comunicatului, diminuarea comisionului standard de garantare a start-up-urilor, reglementat de Comisia Europeană, de la 3,8% până la un cuantum de maxim 2,48% pe an reprezintă facilitatea pe care FNGCIMM, alături de Fondul Român de Contragarantare, o oferă beneficiarilor Programului Start-Up Nation.

Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM, a declarat: "Consider că start-up-urile, alături de celelalte IMM-uri şi firme mari existente pe piaţă, reprezintă o categorie esenţială pentru orice ecosistem de business, fiind fundamentală susţinerea dinamicii acestora prin acţiuni substanţiale şi concertate ale Guvernului şi ale altor actori implicaţi cum ar fi: instituţii financiare bancare şi non-bancare, structuri de sprijinire a afacerilor. De aceea, FNGCIMM, în optica reorientării politicii sale instituţionale către IMM-uri, a creat un produs de garantare calibrat pe nevoile start-up-urilor şi adaptat la condiţiile de piaţă".

Garanţia FNGCIMM poate fi obţinută de orice companie din categoria IMM, inclusiv start-up, în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare, eligibile conform reglementarilor interne ale băncii finanţatoare.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară (IFN), cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 30 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb