FNGCIMM: Programele IMM Prod şi Garant Construct, operaţionale din 25 mai

G.M.
Ziarul BURSA #Companii / 24 mai 2022

Programele IMM Prod şi Garant Construct, operaţionale din 25 mai

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) anunţă operaţionalizarea, de mâine, 25 mai, a programelor IMM Prod şi Garant Construct. Antreprenorii interesaţi de garanţiile oferite de stat pentru cele două programe pot depune aplicaţii în platforma www. imminvest.ro, începând din 25 mai.

"Programul IMM Prod este destinat întreprinderilor mici şi mijlocii, inclusiv startup-uri, din zona urbană pentru accesarea de credite pentru producţie şi pentru creşterea capacităţii de producţie, reconversia de la intermediere la producţţe, precum şi pentru digitalizarea activităţii şi îmbunătăţirea standardelor de mediu. Garanţiile acordate de FNGCIMM pot acoperi până la 90% din valoarea finanţării de maxim 5 milioane lei pe beneficiar pentru creditele destinate capitalului de lucru şi până la 10 milioane lei pe beneficiar, în cazul creditelor de investiţii. Costurile de finanţare vor fi acoperite din schema de ajutor de stat ataşată programului. Astfel, va fi subvenţionată plata dobânzii pe o perioadă de 24 luni de la data acordării creditului, valoarea comisioanelor de risc şi de administrare. Pentru creditele de investiţii, se acordă şi un grant de 10% aplicat la valoarea finanţării garantate", se arată într-un comunicat de presă emis de FNGCIMM.

Băncile participante în program sunt: Alpha Bank România, Banca Română de Credite şi Investiţii, Banca Românească, Banca Transilvania, BCR - Banca Comercială Română, BRD - Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Credit Europe Bank, Eximbank, First Bank, Garanti Bank, ING Bank N.V. Amsterdam, Libra Internet Bank, OTP România, Patria Bank, Procredit Bank, Raiffeisen Bank, Techventures Bank, Unicredit Bank, Vista Bank România.

În privinţa programului Garant Construct, acesta este împărţit pe două paliere: o componentă de sprijin pentru antreprenorii din domeniul construcţiilor şi o componentă dedicată proiectelor de investiţii pentru care solicită finanţare unităţile administrativ teritoriale. Prin program se urmăreşte îmbunătăţirea eficienţei energetice, susţinerea investiţiilor în domeniul energiei verzi şi alinierea la obiectivele de mediu. Programul permite achiziţionarea de echipamente, softuri şi utilaje, construcţia, achiziţia, amenajarea de hale, finanţarea capitalului de lucru sau plata salariilor. Facilităţile oferite prin schema de ajutor de stat ataşată acestui program, constau în ajutor nerambursabil de până la 10% din valoarea finanţârii garantate şi garanţii de stat de până la 90% din creditele acordate, pentru care se acoperă integral de către stat, comisionul de risc, a comisionului de administrare pe toată perioada de valabilitate a garanţiei, iar subvenţionarea dobânzii se va realiza conform procedurilor de implementare.

Băncile la care IMM-urile din sectorul construcţiilor pot apela pentru finanţare sunt:Alpha Bank România, Banca Comercială Intesa Sanpaolo România, Banca Transilvania, Banca Românească, BCR - Banca Comercială Română, BRD - Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Eximbank, First Bank, Garanti Bank, ING Bank, Libra Internet Bank, OTP Bank România, Patria Bank, Procredit Bank, Raiffeisen Bank, Techventures Bank, Unicredit Bank, Vista Bank România, Banca Română de Credite si Investiţii. (BRCI).

Unităţile Administrativ Teritoriale pot apela la Alpha Bank România, Banca Românească, Banca Transilvania, BCR - Banca Comercială Română, BRD - Groupe Societe Generale, CEC Bank, EximBank, Garanti Bank, Libra Internet Bank, OTP BANK România, Raiffeisen Bank, Techventures Bank, Unicredit Bank.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb