Foarte multe afaceri au nevoie să fie ajutate prin IMM Invest

A consemnat Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 18 iunie 2020

Foarte multe afaceri au nevoie să fie ajutate prin IMM Invest

(Interviu cu Gheorghe Cornel Udrea, proprietar Lucimet)

Compania Lucimet Prod SRL, prezentă de 17 ani în segmentul producerii şi comercializării de containere şi alte instrumente prevăzute pentru colectarea, sortarea, compactarea şi transportul deşeurilor, este o societate comercială cu capital integral românesc.

Lucimet Prod este prima afacere din portofoliul OTP Bank care a accesat, prin programul IMM Invest, un credit cu dobândă zero, valoarea acestuia fiind de un milion de lei.

Despre programul IMM Invest, dar şi despre efectele pandemiei asupra afacerii sale şi despre aşteptările lui referitoare la cursul economiei ne-a vorbit, într-un scurt interviu, fondatorul şi proprietarul Lucimet, Gheorghe Cornel Udrea.

Reporter: Ce impact a avut criza provocată de pandemia de Covid 19 asupra afacerii dumneavoastră?

Gheorghe Cornel Udrea: Pot spune că efectul acestei crize a fost unul de domino. Clienţii noştri, care activează în principal în domeniul colectării deşeurilor, au fost afectaţi de închiderea altor societăţi pentru care furnizau servicii de colectare. Cei cu care colaboram au fost, astfel, nevoiţi la rândul lor să-şi reorganizeze activitatea în schimburi de lucru, să micşoreze durata de muncă, dar şi să îngheţe comenzile de noi containere. Am întâmpinat probleme şi cu timpii de livrare şi asigurarea stocurilor de materie primă necesară producţiei. Toate astea, cumulate, au dus la scăderea activităţii noastre şi îngreunarea producţiei.

Reporter: Cât de afectat de starea de urgenţă a fost segmentul de piaţă pe care activati?

Gheorghe Cornel Udrea: Contrar percepţiei, nu doar turismul, transporturile şi domeniul ospitalităţii şi al restaurantelor au fost afectate. Şi noi am avut de suferit, cei din domeniul construcţiilor metalice. Peste noapte, ne-am trezit cu contracte amânate, iar vânzările au scăzut. Însă, în ciuda situaţiei dificile, ne-am gândit permanent că pentru furnizori este important să fim în continuare bun platnici. Au fost momente de încercare petru mulţi, în special pentru micii antreprenori.

Reporter: În acest context, aţi considerat că se impune să aplicaţi la programul IMM Invest. Ce sumă aţi solicitat şi la ce vă va ajuta?

Gheorghe Cornel Udrea: Am primit deja banii şi pot spune că le sunt foarte recunoscător celor de la OTP Bank pentru că ne-au înţeles şi au fost şi rapizi. Am împrumutat 1.000.000 de lei, sumă pe care o vom folosi în plata salariilor şi la creşterea productivităţii. Ne dorim să oferim, în această perioadă afectată de pandemie, un preţ atractiv în piaţă, precum şi termene mai mari de plată pentru clienţii noştri.

Reporter: Cum aţi descrie procesul de la momentul în care aţi aplicat până când aţi primit suma?

Gheorghe Cornel Udrea: A fost mai simplu decât atunci când am obţinut un credit normal. Am aplicat online şi am fost imediat contactat de bancă. Speram ca dosarul meu să fie aprobat în timp util şi iată că răspunsul de la OTP Bank a venit destul de repede după trimiterea cererii pentru programul IMM Invest.

Reporter: De ce aţi ales OTP Bank pentru acest program?

Gheorghe Cornel Udrea: Colaborăm de ceva vreme şi am avut mereu senzaţia că interesul nostru este prioritar pentru OTP Bank. Şi acum au răspuns prompt solicitării noastre şi ne-au oferit sprijin în accesarea creditului prin acest program.

Reporter: Câţi angajaţi aveţi şi ce măsuri aţi fost nevoiţi să luaţi pentru protecţia lor, în această perioadă?

Gheorghe Cornel Udrea: Avem 16 contracte active. Pentru că suntem o firmă de producţie, a fost necesar ca activitatea să se desfăşoare în continuare la sediul societăţii, însă am luat toate măsurile de siguranţă, întrucât sănătatea angajaţilor noştri este cea mai importantă pentru noi. Printre măsurile luate se numără purtarea măştilor, limitarea contactului cu persoane din exterior, asigurarea soluţiilor de dezinfectare, verificarea stării de sănătate a angajaţilor. Pe lângă asta, noi nu am avut angajaţi în şomaj tehnic. Am crezut că este important ca ei să aibă în continuare un venit stabil ca răsplată pentru loialitatea, implicarea şi hărnicia lor.

Reporter: Care sunt aşteptările dumneavoastră? Cât de afectată credeţi că va fi economia în acest an şi când credeţi că vor intra lucrurile pe un făgaş normal?

Gheorghe Cornel Udrea: Activitatea noastră este influenţată şi de măsurile luate în Europa de Vest, pentru că o mare parte din producţie este destinată exportului în UE. Odată cu starea de alertă şi relaxarea măsurilor impuse de Guvern, se poate spune că lucrurile încep să se redreseze. Repornirea economiei este prioritară şi acest program care oferă credite cu dobândă zero ar trebui să fie prelungit, pentru că sunt foarte multe afaceri care au nevoie să fie ajutate.

Reporter: Mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb