FONDATORII ONE UNITED PROPERTIES: "Ne vom abţine de la votul privind crearea acţiunilor cu vot multiplu"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 septembrie 2021

"Ne vom abţine de la votul privind crearea acţiunilor cu vot multiplu"

Înfiinţarea unei clase de acţiuni cu vot multiplu a fost respinsă în trecut de Registrul Comerţului

Victor Căpitanu, cofondator: "Compania va utiliza toate mijloacele legale disponibile împotriva unei soluţii similare"

Actualizare

Acţionarii One United au aprobat crearea unei clase de acţiuni cu vot multiplu pentru fondatorii companiei, fără votul acestora

Compania îşi va mări capitalul cu 228,8 milioane de lei, fiecărui investitor urmând să-i fie alocate patru acţiuni noi la cinci acţiuni deja deţinute

One United Properties va distribui dividende de 32,5 milioane de lei

Acţionarii One United Properties (ONE) au aprobat, în adunarea extraordinară de astăzi, crearea unei clase de acţuni vot multiplu, destinate fondatorilor companiei, care s-au abţinut de la vot, după cum reiese din raportul companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Practic, AGEA a aprobat constituirea unei noi clase de acţiuni One (Clasa B), cu o valoare nominală de 0,2 lei şi cu vot multiplu, respectiv cinci drepturi de vot la o acţiune, cu 425,8 milioane de voturi "pentru", echivalentul a 29,77% din totalul drepturilor de vot, în timp ce 851,17 milioane de voturi, echivalentul a 59,52% din total, au fost abţineri. Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu deţin indirect 851,12 milioane de voturi, ceea ce înseamnă că s-au abţinut de la vot, după cum ne-au transmis ieri.

Totodată, a fost aprobată conversia a 22,74% din acţiunile ordinare ale Vinci VER Holding SRL, societate aflată în proprietatea lui Victor Căpitanu şi OA Liviu Holding Invest SRL, deţinută de Andrei Diaconescu, în acţiuni de Clasa B, respectiv câte 11,37% pentru fiecare, punct la care de asemenea cei doi s-au abţinut de la vot.

În trecut, un astfel de demers al acţionarilor One s-a împotmolit la Registrul Comerţului.

Tot astăzi, a fost aprobată majorarea capitalului social al companiei cu suma de până la 228,81 milioane de lei, prin emisiunea a 1,144 miliarde de acţiuni noi, cu valoare nominală de 0,2 lei/titlu, în urma încorporării a circa 80% din primele de emisiune rezultate în urma derulării ofertei publice în perioada 22 iunie 2021 - 2 iulie 2021. În cadrul operaţiunii, fiecărui investitor îi vor fi alocate patru acţiuni noi la cinci acţiuni deja deţinute.

În ceea ce priveşte alocarea de dividende din profitul nerepartizat al societăţii din anii anteriori, a fost aprobată varianta ce implică distribuirea sumei de 32,5 milioane de lei, în timp ce varianta ce presupunea alocarea a 25 milioane de lei a fost respinsă.

De asemenea, a fost aprobată numirea unui invitat permanent la şedinţele Consiliului de Administraţie, în persoana lui Daniel Dineş sau al unui reprezentant al său, acceptat de membrii executivi ai Consiliului de Administraţie.

---

Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, acţionarii fondatori ai One United Properties (ONE), se vor abţine de la vot în ceea ce priveşte crearea claselor de acţiuni cu vot multiplu, la adunarea extraordinară de astăzi, au transmis reprezentanţii societăţii la solicitarea Ziarului BURSA.

Decizia vine în condiţiile în care, pe ordinea de zi a AGEA se află aprobarea constituirii unei noi clase de acţiuni One (Clasa B), cu o valoare nominală de 0,2 lei şi cu vot multiplu, respectiv cinci drepturi de vot la o acţiune. Dacă punctul va fi aprobat, se va supune la vot conversia a 22,74% din acţiunile ordinare ale Vinci VER Holding SRL, societate aflată în proprietatea lui Victor Căpitanu şi OA Liviu Holding Invest SRL, deţinută de Andrei Diaconescu, în acţiuni de Clasa B, respectiv câte 11,37% pentru fiecare.

În prezent, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, cei doi fondatori de dezvoltatorului imobiliar, deţin indirect 59,5% din companie, astfel încât au majoritatea în AGA, iar conform unor opinii din piaţă, un eventual vot pentru crearea clasei de acţiuni cu vot multiplu pentru ei, prezintă un conflict de interese.

Avocatul Gheorghe Piperea: "Dacă se forţează votul, se vor putea formula acţiuni pentru anularea hotărârii şi să se obţină anularea"

Contactat de ziarul BURSA, avocatul Gheorge Piperea ne-a declarat: "În opinia mea, acţionarii fondatori ar trebuie să se abţină de la vot. Pe de altă parte, trebuie să se asigure că această clasă de acţiuni este constituită în mod legal.

Înainte de listarea la bursă s-a încercat crearea acestei clase de acţiuni, dar nu s-a reuşit înregistrarea hotărârii la Registrul Comerţului. Apoi s-a mers în instanţă, care a confirmat decizia Registrului Comerţului de a nu înregistra clasa de acţiuni respectivă. Ceea ce înseamnă că, dacă se forţează votul, cu tot acest conflict de interese şi cu acest conflict legal, se vor putea formula acţiuni în instanţă pentru anularea hotărârii, şi să se obţină anularea. Ceea ce, evident, va aduce tulburare pentru preţul acţiunilor".

Opinia avocatului este împărtăşită şi de un alt specialist în drept din piaţa noastră, care a dorit să rămână anonim.

"În mod normal, fondatorii ar trebui să se abţină de la vot şi să-i lase pe ceilalţi acţionari să decidă, pentru că există un potenţial conflict de interese. Iar aici ar fi vorba despre articolul 127 al legii 31/1990", ne-a spus juristul.

Conform articolului, acţionarul care, într-o anumită operaţiune, are, fie personal, fie ca mandatar al unei alte persoane, un interes contrar aceluia al societăţii, va trebui să se abţină de la deliberările privind acea operaţiune.

Amintim că, la începutul acestei luni, Victor Căptianu şi Andrei Diaconescu şi-au transferat deţinerile pe care le aveau la One United după listare către Vinci VER Holding SRL şi OA Liviu Holding Invest SRL, societăţi pe care le deţin integral.

În trecut, Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a respins, de două ori, înregistrarea menţiunilor corelative ale unor decizii ale acţionarilor One privind crearea unei clase de acţiuni cu vot multiplu, motivând că legea societăţilor comerciale nu admite decât două clase de acţiuni, ordinare şi cu dividend prioritar şi fără drept de vot. Conform celor prezentate în prospectul de listare, respingerea a venit în ciuda argumentelor companiei privind legalitatea deciziei, susţinute atât cu argumente de lege română şi europeană, cât şi cu practica aplicabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, soluţia de respingere face abstracţie de unele prevederi ale legislaţiei pieţei de capital, aplicabile societăţii ulterior admiterii la tranzacţionare a acţiunilor, care conţin trimiteri exprese la clase de acţiuni cu drepturi de vot diferite, se menţionează într-un comunicat semnat de Victor Căpitanu din data de 20 august.

Conform celor prezentate, dacă hotărârile privind constituirea clasei de acţiuni cu vot multiplu sunt aprobate de AGEA, dar cererea de înregistrare a menţiunilor aferente acestor puncte de pe ordinea de zi va fi respinsă de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, One United intenţionează să utilizeze toate mijloacele legale disponibile împotriva unei astfel de soluţii.

Alte puncte aflate pe ordinea de zi a adunării extraordinare a acţionarilor One United de astăzi sunt majorarea capitalului social cu suma de până la 228,81 milioane de lei, prin emisiunea a 1,144 miliarde de acţiuni noi, cu valoare nominală de 0,2 lei/titlu, în urma încorporării a circa 80% din primele de emisiune rezultate în urma derulării ofertei publice în perioada 22 iunie 2021 - 2 iulie 2021. În cadrul operaţiunii, fiecărui investitori îi vor fi alocate patru acţiuni noi la cinci acţiuni deja deţinute.

Tot astăzi va avea loc şi adunarea generală ordinară (AGOA) a acţionarilor One United, în cadrul căreia se va supune la vot alocarea de dividende din profitul nerepartizat al societăţii din anii anteriori, cu două propuneri: 25 milioane de lei sau 32,5 milioane lei. De asemenea, se cere aprobarea numirii unui invitat permanent la şedinţele Consiliului de Administraţie, în persoana lui Daniel Dineş sau al unui reprezentant al său, acceptat de membrii executivi ai Consiliului de Administraţie.

La finele lunii mai a acestui an, Daniel Dineş, fondatorul producătorului de roboţi software UiPath Inc., companie listată la New York Stock Exchange, a achiziţionat, prin Icevulcan, 5% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar.

Din acţionariatul companiei mai fac parte CC Trust Group, companie condusă de Claudio Cisullo, preşedintele Consiliului de Administraţie al One United, care la data 6 august avea 6,24% din emitent şi Marius Diaconu, de deţinea 5,2% din dezvoltatorul imobiliar.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Gluma continua ... Bine ca-i baga in indicele BET, ca sunt "de incredere" baietii :))

    Scuze de off topic, dar il apreciez in mod deosebit pe domnul Diaconescu si doresc sa fie cu ochii in 4 cu privire la angajamentul luat la federatia romana de sah, alaturi de domnul Vlad Ardeleanu ;

    cititi si luati aminte la postarea de ieri a venerabiluiui domn Sergiu Grunberg, un Reper de intelepciune al sahului romanesc : 

    "Impresii  

    Acum dupa alegeri, cred ca nimeni nu se mai indoieste ca a fost vorba de o preluare ostila , planuita de multa vreme . In mod normal venirea unui noi conduceri din sectorul privat ar fi trebuit primit cu bunavointa de toata lumea . Este evident ca si vechea conducere ar fi agreat schimbarea, dar nu totala. Dar, cum exista obiceiul asta dambovitean , unii nu s-au putut abtine sa nu plateasca niste polite. Iasi-ul a fost unul din orasele unde sahul a fost intens promovat de mult timp, la toate nivelurile , astfel incat autoritatile si firmele locale au devenit sponsori traditionali ai competitiilor de sah . Aceasta spre deosebire de majoritatea oraselor mari din tara, unde la nivel local, sahul nu e deloc rasfatat. Amploarea si frecventa turneelor organizate la Iasi , precum si succesele pe echipe sau la individual ale jucatorilor, au starnit invidii, suspiciuni si intrebari. De ce in 8 ani , nu s-au consemnat proteste sau dezacorduri in CD ,asta e mai greu de explicat, dar nu poti anticipa momentul revelatiei unor oameni . De altfel cam toate Birourile federale sau CD-uri au fost compuse din oameni de pe liste , multi din ei (nu toti ) lasi si interesati si evident obedienti. Din punct de vedere tehnic, s-au facut multe greseli si nu ma indoiesc ca si cei recent alesi vor fi la fel .  

    Mi s-a parut aroganta dar si dezamagitoare prestatia lui Vlad Ardeleanu , altfel o persoana onorabila cu un CV impresionant .  

    Chiar prima interventie a lui Vlad Ardeleanu a fost una gresita: vom face ca sahul sa nu mai fie “ Cenusareasa sportutilor”. Comparativ cu alte sporturi , sahul nu a avut un buget mic , nu a facut rabat de la competitii si a organizat si a sustinut mai multe evenimete sahiste prestigioase . Adaugand sustinerea consistenta a juniorilor si progresele la capitolul “ sahul in scoala”, putem spune ca ultima legislatura a fost cea mai eficienta dintre ultimele 3 ! Oricum suma sponsorizata de Superbet; 30000 de Euro a fost ridicola . De fapt, ce nu i s-a spus domnului Ardeleanu, este ca marea problema a sahului romanesc, nu e federatia , ci cluburile extrem de sarace si implicit instabile. Federatia poate sa sprijine cluburile participand la unele proiecte , dar nu la salarii, indemnizatii sau costurile de la Superliga . Cand va dori noua conducere sa ajute cluburile, se va lovi de birocratie , de o legislatie restrictiva si de suspiciuni de favorizare :de ce ii ajutati pe cutare si nu pe noi ? 

    O a doua interventie ciudata a fost anuntul, ca actiunea cea mai importanta a anului viitor, va fi contributia la organizarea editiei 2022 a Chess Grand Tour a lui Kasparov . Pai nu se stie care e interesul efectiv al sahului romanesc in aceasta competitie . Anul acesta nu s-a negociat participarea vreunui roman, numai niste circumstante speciale au favorizat includerea in concurs a lui Lupulescu si Deac . Ei de altfel, au dat sare si piper concursului . In conditiile in care platesti sume importante pentru organizare , cum sa nu conditionezi sponsorizarea de participarea unui roman? Altfel credeti ca organizarea unei etape de Grand Prix este asa o mare reclama pentru Romania ? Spectatorului de sah, care poate viziona orice turneu din lume pe internet, ii este indiferent unde se joaca turneul . Si care e scopul turneului : nu sa faca propaganda sahului ? Pai daca aduci jucatori blazati care fac remiza fortata in 15 mutari , ce reclama faci sahului ? Deja sahul se afla intro fundatura din cauza deschiderilor superanalizate ; superjucatorii trebuie sa demonstreze ca inca se poate juca la castig , trebuie sa-si asume riscuri , sa arate ca sahul nu si-a epuizat resursele ! Si atunci il aduci pe Radjabov care face 9 remize, fara nicio intentie de joc la castig? Kasparov a carui inteligenta sclipitoare i-a adus o faima pe masura celei sahiste , a devenit un versat om politic. Cu siguranta pe lista presedintilor de tara , prim-ministrilor si faimosilor oameni politici, pe care i-a cunoscut Garry , figureaza la loc de cinste Vlad Ardeleanu si Andrei Diaconescu. Am asteptat cu emotie fireasca sa vad daca Kasparov ii sustine in alegeri (cu toate ca suportasera toate cheltuielile legate de organizarea la Bucuresti a etapei de Chess Grand Tour) Am fost impresionat de mentionarea de catre Kasparov a perspectivei apropiate de a ajunge printre primele forte sahiste ale Europei ( in ciuda ratingurilor micute ale majorittii jucatorilor romani si mai ales ale juniorilor) Oricum, pentru aceste mici nedumeriri, am suferit putin de pe urma muscaturilor buldogilor asmutiti de Gabriel Grecescu. 

    Programul prezentat, cu care a candidat echipa, a fost probabil elaborat de cineva din afara sahului , altfel nu se explica obiectivele irationale din program. De obicei in firmele corporatiste se pune accent pe echipa, dar fiecare om are segmentul sau de competenta . Aici, se pare ca fiecare a crezut ca se ocupa celalalt de program si a iesit o varza penibila :  

    Punctul 1 Vom dubla numarul de medlalii la juniori la campionatele europene sau mondiale. (banuiesc ca datorita banilor si pregatirii superioare ) Pai , orice amator stie ca sansele noastre la medalii scad in timp din cauza : a) cresterii fabuloase a concurentei din cauza aparitiei unor noi puteri emergente precum India, Iran; b) lipsei de dedicare totala a juniorilor din cauza scolii sau a parintilor sau lipsei de pasiune , c) iar la juniorii mari, probabil si datorita limitei de competenta a antrenorilor. E un angajament de tip comunist , fiindca performata nu e programabila, perspectivele nu sunt grozave , iar sansa joaca si ea un rol serios . In plus lasa impresia ca pana acum , nu au fost sustinuti juniorii pe planul material si al pregatirii sahiste, ceea ce e fals . Sa inteleg ca fiind aceiasi antrenori ca inainte, acum fiind platiti mai bine ,vor da un randament superior !  

    Punctul 2 vom dubla numarul de titluri a) iarasi performanta nu e programabila, dar ratingul eventualilor aspiranti nu e de natura sa ne faca optimisti Pregatirea la sah e mai complexa si necesita o alocare de timp si energie superioare , scoala nu poate fi neglijata si nici parintii nu vor sa mizeze doar pe sah !  

    3 . Se vor tripla numarul de sahisti afiliati la FRSAH  

    Poate domnul Vlad Ardeleanu nu a inteles ca FRSAH se ocupa cu sahul de performanta si nu cu promovarea sportului de masa ! Sahul s-a introdus in scoala pentru valentele sale educationale , nu neaparat pentru largirea bazei de sel ectie . Raspandirea lui in scoli tine de raspunsul pozitiv pe plan scolar, al celor care invata sahul si de durata “trendului” , acum sahul fiind o optiune atractiva si la moda. Ulterior a detaliat spunand ca va convinge multi parinti!!  

    Din punct de vedere sahist , avem nevoie de copii cu abilitati speciale , carora scoala sa li se para usoara si deci abordarea sahului sa fie serioasa . Pot sa am 100000 de sahisti afiliati, dar daca am doar 15 mari maestri , dintre care mai joaca sah doar 5 , nu am perspective.  

    In sfarsit punctul 4 singurul aparent viabil , dar probabil decisiv : triplarea sumei de sponsorizare  

    Sa vedem unde poate suplimenta FRSAH fondurile : a)la juniori fata de ce li s-a dat pana acum, s-a mai incercat incheierea unor contracte pe un termen rezonabil , dar cu greu ajungi la o intelegere cu parintii. O intelegere fara “obiective de parcurs” poate sa insemne bani aruncati , dar sa spunem ca se pot aloca niste bani “suplimentari” pentru turnee , cantonamente si premieri  

    Loturile nationale Aici ratingurile nu prea justifica marirea contractelor . Se pot , (dar ma indoiesc de curajul si determinarea celor responsabili) , incheia contracte adevarate cu clauze de ambele parti in care jucatorii sa fie conditionati de rating si performanta la Europene individuale si pe echipe ( suma fixa + 

    bonusuri de performanta ) In anumite cazuri, s-ar putea ca jucatorii sa castige mai putin ca pana acum ! Dar sa presupunem ca o suma se poate suplimenta ! 

    Cluburi : Am specificat inainte care sunt limitarile legate de ajutorul pentru cluburi . Probabil ca exista niste scurtaturi care sa ocoleasc legal restrictiile stupide de sponsorizare existente la noi .  

    Pentru evenimente (turnee), ele au fost sprijinite si pana acum, iar experienta a aratat ca de cate ori s-a incercat organizarea unor turnee cu premii mai mari si participare sel ecta , jucatorii nostri nu au contat .  

    Exista ideea interesanta a organizarii unui sir de grand prix incheiate cu o finala inchisa de mult asteptata. Nu stiu daca avem destui jucatori viabili (activi) care sa ia parte la aceste turnee . In plus , cel putin la baieti , campionul isi cam ia adio de la echipa nationala . Per total, evident marirea bugetului e un lucru bun , dar va fi cu adevarat benefic, daca banii vor fi alocati cu inteligenta si nu preferential .  

    A mai existat o propunere stupefianta a domnului Vlad Ardeleanu: ‘ sahul in strada “ Filmul acela reusit QUEEN’S GAMBIT le-a cam luat mintiile multora . Pai ,la noi daca organizezi un simultan sau turneu in strada , iti fura cesurile de sah , ceasurile de mana si piesele , totul pe ritm de manele . Iarasi confuzia cu popularitatea sahului si sportul de masa ! Nu inteleg de ce multe din prostioarele astea nu au fost discutate in echipa! Si a propos de echipa care a fost prezenta drept una grozava sa vedem care e :  

    Alin Campeanu – 8 ani intro armonie perfecta cu conducerea CD : a primit arbitraje internationale, sustineri la turneul de la Arad si a vandut materiale sahiste federatiei de o suma incredibila , 

    Marius Ceteras – “liberalul rosu “ vestit pentru propunerile egalitariste si populiste dar si pentru un favoritism fatis, a fost consilierul fostului presedinte, dar spre sfarsitul anului 2020 , a devenit subit adeptul schimbarii . A beneficiat din plin de ajutor” de la FRSAH , pentru turneele internationale de la Alba Iulia.  

    Alin Toma fost membru cuminte in vechiul CD ,cu o veche si serioasa plangere la Comisia de Etica . Cand spui Cluj , spui Alin Toma (Gabriel Grecescu dixit )sau mai exact 10-12 voturi. Cu toate astea nu exista echipa de Superliga in Cluj de 30 de ani !  

    Lucian Galea si el cu niste reclamatii la Comisi de Etica a FRSAH , pe fondul unei piete deschise si dubioase de juniori la Galati .  

    Asa cum am mai scris , traseistii sunt necesari pentru voturi , dar sa-i faci eroi pentru ca au ales “tabara mai grasa”, mi se pare aberant . 

    Acum sa trecem la piesele grele :  

    Tibi Georgescu Un tip care si-a dovedit competenta si inteligenta si in afara sahului , E pe cale sa reabiliteze sahul masculin bucurestean prin echipa CSU ASE , sper neiesind din sfera logicii si limbajului academic. Imi permit sa-i fac o recomandare : respecta singura superstitie valabila din lumea sahului : nu lauda in avans (avant la lettre) , caci aduce ghinion !  

    Ciprian Nanu : un sahist inteligent cu o intelegere strategica aparte si un antrenor de exceptie , poate cel mai bun din tara. In opinia mea , in conditii de pandemie, sa nu te vaccinezi e o problema majora pentru ceilalti . Ai ore cu multi copii la club, la cantonamente si antrenamente, la lotul national feminin (vezi SMM) ; toate astea inseamna un risc major si pentru tine, dar mai ales pentru restul. Daca omenii sunt responsabili (cum n-au fost la Scoala Marilor Maestri) atunci nu il cheama la evenimente sahiste . Nu vreau sa fiu gresit inteles : nu am nimic cu imbecilii care nu se vaccineaza ; in schimb cand oameni destepti si cultivati gasesc motive stranii pseudostintifice ca sa nu se vaccineze, mi se pare grav . Poate o pauza sahista pe perioada pandemiei ar fi indicata pe plan international , dar si la interne .  

    Alin Berescu-un tip extrem de intelligent, multilateral , sahist de mare talent poate si urmarit de nesansa. Si-a cladit o reputatie de om corect ca sahist, care capata cu timpul o doza de relativitate.  

    Daca esti capitanul echipei masculine si de 2 ori iti asumi singur nesel ectionarea campionilor nationali , iar rezultatele nu se vad, onoarea te obliga sa-ti dai demisia !  

    Daca ai pregatit miscarea centrifuga probabil de anul trecut, sau macar din februarie anul acesta , de ce anunti intamplator mutarea la inceputul Scoala Marilor Maestri ,unde inviti “pucistii” si prietenii sa predea? Aici o sa fac o paranteza: aceasta scoala, ideea domnului Cornel Pascalau, ar fi ramas la un stadiu modest, daca nu eu as fi insistat ca aceste cursuri sa fie trecute in programul de pregatire al copiiilor si juniorilor din loturile nationale . Astfel in fiecare an federatia a sponsorizat tot mai mult scoala, platind costurile integrale ale participarii juniorilor din loturile nationale. Mai mult vazand participarea sel ecta a antrenorilor si juniorilor , multi parinti si-au inscris si ei copiii , devenind o actiune profitabila .Alin Berescu a avut un rol absolut meritoriu in organizare si popularizare, dar, atentie, sponsorul principal direct sau indirect a fost federatia! Din acest motiv nici “vizita”lui Vlad Ardeleanu la” scoala” nu a fost deosebit de decenta ! 

    In sfarsit , daca atunci cand au infiintat un club , nu au citit statutul FRSAH, pe urma, cum vii sa contesti legalitatea lui, cand tu nu ai competente juridice !  

    Atat Alin Berescu cat si Ciprian Nanu sau Gabriel Grecescu au fost prietenii mei preferati din sah ! Toti au luat decizii, in care orgoliul personal a prevalat ratiunii . E o boala inevitabila in sahul de performanta , fiindca nimeni nu-si atinge practic limitele” naturale” iar dupa aceea, frustrarea se manifesta printr-un orgoliu exacerbat !  

    Revenind la CD , am incredere in domnul Andrei Diaconescu , fiindca nu-l cunosc, dar am inteles ca ii place sahul si e bine intentionat .  

    Revenind la campanie , in opinia mea a fost o lupta inegala , fiindca una din parti avea argumente mai concrete”. Si totusi partea tare a fost la limita pierderii , bazandu-se pe scheme rigide , lozinci si “incredibil” pe naivitatea sahistilor. Momentul critic a fost invalidarea candidaturii domnului Vlad Ardeleanu. Probabil ca chestiunea trebuia pasata exclusiv MTS-ului . Pe mine, ce m-a mirat a fost reactia adversa a sahistilor, care nu au calculat varianta pana la capat:  

    1. cand e o competitie in 2 , daca unul e invalidat dar mare favorit, nu pierde nimic , fiindca celalalt nu face 50% si concurand singur, iese pe locul 2  

    2. E vorba de mai multe alegeri pentru CD ,deci victimizarea provoaca o mobilizare superioara si chiar trecerea unora in tabara ta. Aici nu e ca in antichitate la barbari : daca le ucizi conducatorul , trupele se retrag  

    3. Evident va ramane suspiciunea de premeditare si atunci unii nehotarati vor alege “bine”  

    De aceea, reactia exagerata imi spune ca lucrurile nu erau prea clare in alegeri si probabil ultima saptamana a marit substantial costurile campaniei !  

    Incredibila mi s-a parut interventia lui Dieter Nisipeanu .Daca in prima parte avea tot dreptul sa protesteze, desi nu avea probe ca a fost o miscare intentionata , partea a doua mi s-a parut cel putin inoportuna . Eu am fost cel care in 3 articole l-am atacat pe domnul Ionut Dobronauteanu (restul n-au indraznit ) L-am criticat petru alegerile neinspirate in materie de oameni si urmarile nefericite ale acestor desemnari . Dar niciodata nu i-am negat bunele intentii .Am fost de fata, cand a finantat singur meciul lui Dieter cu Topalov, iar in episodul cu Olimpiada , el a eliberat suma necesara , nu a existat parte executiva care sa incaseze banii .Dar nu asta e problema : i-am spus acum multi ani lui Dieter ca sa nu confunde FRSAH cu sahul romanesc : conducerile federatiei se schimba , sahul romanesc bun sau rau, ramane! Astfel, daca Dieter nu era pe lista Romaniei , nu juca la toate editiile Turneului Regilor –printre cele mai sel ecte turnee din lume ! Asa ca nu era cazul acum, de rolul lui Harrison Ford in “Patriot Games “ Toata admiratia si respectul pentru poate cel mai mare sahist roman, dar zicerile lui nu tin de competenta sahista, cum cred poate naiv Gergely Szabo sau Gabriel Grecescu !  

    Stupide pentru lumea sahului interventiile postacilor cu apeluri disperate la salvarea sahului, cu ziua sfanta de 15 august , dar si gretos like-ul lui Ceteras. Fluieraturile “spontane” la adresa doamnei Cristian par sa fie orchestrate de aceeasi mana, ca la postarea lui Andrei Murariu, pe care nu-l vad capabil de asemenea mizerii! Absolut stupefianta si cererea celor 4 de verificare a unei sponsorizari a Europenelor feminine de catre Primaria Iasi, cu aprobare semnata in CD de catre ei. Suma nu afecta bugetul FRSAH , iar premierile erau transparente, dar solicitarea facuta cu galagie pe Facebook era menita sa creeze suspiciuni ! Chiar l-am sfatuit pe Cornel Pascalau sa nu se bage , dar a fost ordin de la centru! Halal campanie curata si transparenta ! 

    Si a propos de asta, m-a impresionat solidaritatea generatiilor cu varsta in jur de 40 .Prieteniile sunt induiosatoare, dar increderea nestramutata in prieteni, se poate transforma in cardasie ! A propos aveti ceva cu cei de peste 70 de ani ? Ne mai dati voie sa traim ? E adevarat ca numai cu oameni curajosi ca voi, ar fi mai multa armonie in sah ! 

    Am o precizare de facut, pentru cei plecati de la AEM: cand ati plecat erati cu siguranta mai inteligenti decat atunci cand ati venit; sper sa nu vi se intample povestea de la anticorpi !  

    Cateva cuvinte si despre ceilalti care au fost reprezentati practic de Vladimir Danilov.  

    Vladimir un tip poate mai inteligent decat adversarii sai, dar e lipsit de simtul pericolului. Nu a avut o echipa combatanta in spate si daca un cor poate sa cante pe o singura voce, tu singur nu poti sa canti pe mai multe voci. Mi-a placut ca a refuzat orice compromis si ca nu apelat la atacuri murdare ! 

    Cumva ii inteleg revolta, fiindca evident ca nu e normal ca Superbet sa preia conducere federatiei, in loc sa o sponsorizeze . Chiar nu cred ca exista un precedent ! Dar pana la urma nu vorbim de o institutie caritabila in esenta . Majoritatea clientilor sai nu primesc ceva in schimbul banilor, ca la alte stabilimente . Eu personal cunosc o singura persoana care castiga la pariuri (dar pierdea pe alte planuri) ! 

    Sper ca Superbet sa ajute sahul cat mai mult , desi pe fundal mi se pare ca aud “Rhapsody in blue” a lui Gershwin.  

    Revenind la Vladimir , cred ca plateste faptului ca si presedintele si el au inchis de multe ori ochii la nereguli din CD .  

    A propos , daca geniile proaspat alese vor sa faca ceva util pentru sah , sa citeasca cateva din scrisorile mele critice, adresate CD-urilor . ( ca voi, cu o singura exceptie, nu ati avut curajul sa cartiti ) 

    Ionut Dobranauteanu, nici nu stiu daca a candidat cu adevarat, fiindca a fost de o pasivitate sau fair-play, care nu se premiaza in genul asta de competitii! Mi ales ca adversarul sau considera presedintia FRSAH o functie formala !? Mihai Suba are o vorba : orice faci in viata trebuie luat in serios !  

    Si Ionut , sa stii ca nu toti sunt baieti buni !

    Imi cer scuze celor pe care nu i-am pomenit si nu dau doi bani pe posibilele replici ale unora. Cel mult am sa incerc sa-mi amintesc ordinea cuvintelor dintr-o celebra fraza a lui Alexandru Lapusneanu!" 

    Mare firma mare caracter :D

    Au bubuit afisele cu astia prin oras; asa de bine se descurca in a aduna "investitori". 

    Daca o tin cu reclamele e clar ca pe aia externi ii vaneaza ca aia interni (investitori) au asezat deja piesele. 

    semnat comenturi "cretine" 

    si daca se abtin de la vot tot se incalca legea 31/1990 si lege3a pietei de capital care nu prevede aceasta clasa de actiuni cu vot multiplu.

    1. In mica noastra colonie mai conteaza legea!? Cred ca glumiti! Daca mergem in piata, sunt aceiasi bajeti care vand tigari, aceiasi care schimba valuta si aceiasi care plaseaza pipite de zeci de ani (unii de dinainte de schimbarea din 89). Ii stim cu totii, numai politia si serviciile nu ii stiu, desi stau de vorba cu ei aproape in fiecare seara (cand fac casa!). Deci... despre ce vorbim!? Hai... sa fim sanatosi si cretini in Viitorul Ev Mediu!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb