Fondul Kazah - Român - investiţie de peste un milion de dolari

I.L.M.
Strategia dezvoltarii României / 3 decembrie 2019

Bogdan Stănescu

Bogdan Stănescu

Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român a inaugurat miercuri, la Timişoara, prima investiţie din cadrul strategiei de dezvoltare, în valoare de 1,3 milioane de dolari, potrivit Agerpres.

Fondul a fost înfiinţat în în luna octombrie a anului trecut şi reprezintă un parteneriat strategic pentru dezvoltarea sectorului energetic de la noi din ţară.

Acţionarii acestui proiect sunt Ministerul Energiei prin Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie şi Grupul KMG Internaţional.

Bogdan Stănescu, preşedintele directoratului SAPE, a declarat că parteneriatul cu Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român înseamnă foarte mult, chiar dacă statul român este acţionar minoritar şi deţine în acest parteneriat doar 20%.

Acesta a afirmat pentru Agerpres:"Investiţiile de 1 miliard de dolari pe teritoriul României sunt extrem de benefice atât din punct de vedere social, al locurilor de muncă, cât şi din punct de vedere energetic, pe partea de siguranţă energetică în România. Pe partea de petrol şi gaz, petrol, şi pe partea energetică, pentru că fondul va dezvolta proiecte şi pe partea de energie. Având în vedere că în acest moment piaţa românească de energie încă poate accepta foarte multe proiecte care să consolideze, să aducă o siguranţă în plus sistemului energetic din România, cum este proiectul de la Midia, o staţie de cogenerare este benefică asigurând aburul şi energia pentru Năvodari, dar şi pentru Rompetrol, în parteneriat cu statul român, prin Ministerul Energiei. Noi vrem să dezvoltăm mai multe proiecte în energie, pe cogenerare, de mix energetic, pe parte de eoliene, de distribuţie şi de furnizare de energie electrică, chiar prin societatea pe care o conduc, cu alţi parteneri, chiar cu companii de stat. În acest moment sunt în construcţie, iar roadele le vom vedea spre finele anului viitor. Suntem pe piaţă, CEZ este cel care a ieşit în piaţă cu vânzare, să facă studii în România şi suntem interesaţi să participăm şi noi în acest proiect", a detaliat Bogdan Stănescu.

Potrivit acestuia, parteneriatul creează circa 1.000 de locuri de muncă la nivelul celor 66 de noi staţii care se vor deschide în această perioadă, dar mai sunt şi proiectele pe energie, prin care numărul locurilor de muncă se va dubla sau tripla.

Cu o durată de şapte ani, Fondul Kazah - Român are un nivelul investiţional estimat de aproximativ 1 miliard de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb