FONDUL OFERTEAZĂ ŞI ALŢI CUMPĂRĂTORI, ÎN AFARĂ DE COMPANIA MAMĂ FP încearcă, din nou, să îşi vândă participaţiile la filialele "Electrica"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 mai 2017

FP încearcă, din nou, să îşi vândă participaţiile la filialele "Electrica"

Franklin Templeton a anunaţat, ieri, că Fondul Proprietatea a demarat o procedură competitivă ce poate conduce la posibile vânzări ale participaţiilor Fondului în filialele Electrica (SDEE Distribuţie Muntenia Nord SA, SDEE Distribuţie Transilvania Sud SA, SDEE Distribuţie Transilvania Nord SA şi Electrica Furnizare SA), conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Procesul de marketing şi vânzare va fi coordonat de Ithuba Capital AG, ce acţionează ca unic consultant financiar în legătură cu tranzacţia preconizată.

În martie 2016, compania Electrica a anunţat că nu a ajuns la un acord în negocierile purtate cu Fondul Proprietatea (FP) pentru o potenţială achiziţie a participaţiilor minoritare deţinute de FP în cele trei filiale de distribuţie ale Electrica şi la subsidiara de furnizare. Oferta fermă a Electrica SA a fost de 790 milioane lei.

Compania spunea, atunci, că propunerea sa a fost în linie cu oferta fermă a Fondului Proprietatea din martie 2015 (când cele două părţi au mai purtat o rundă de negocieri). Electrica transmitea, anul trecut: "Oferta FP de 875 milioane lei (equity value) nu surprinde, din punctul nostru de vedere, modificările cadrului de reglementare survenite ulterior datei evaluării în scopul actualizării Valorii Activului Net (VAN) şi nu are la bază un nivel rezonabil de predictibilitate asupra mediului de reglementare, în lumina modificărilor inopinate recent aprobate de ANRE. În aceste condiţii, considerăm că preţul propus de FP nu este susţinut de o estimare a performanţelor pe termen mediu şi lung ale societăţilor şi, mai mult, este unul superior chiar Valorii Activului Net".

La începutul anului, managerul FP Greg Konieczny se arăta încrezător că negocierile vor avansa cu noul director general al Electrica, Cătălin Stancu. Domnul Koniczny, ne-a spus, în ianuarie: "Aş vrea să spun că îl salutăm pe noul CEO şi ne bucurăm să vedem o conduceere profesionistă la Electrica şi sperăm că vom reuşi să ajungem la o înţelegere de această dată. În afară de asta, nu vreau să comentez".

FP deţine următoarele participaţii: 21,99%, la Electrica Distribuţie Muntenia Nord, 22% la Electrica Distribuţie Transilvania Nord, 21,99% la Electrica Distribuţie Transilvania Sud şi 22% la Electrica Furnizare SA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. inseamna ca la Electrica administrarea este responsabila

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb