Fondul "Orizont" a cumpărat obligaţiuni BRD

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iulie 2004

Fondul de investiţii "Orizont", specializat în plasamente în obligaţiuni municipale şi corporative, a achiziţionat, săptămîna trecută, obligaţiuni emise de BRD, în valoare de 100 milioane de lei. Achiziţia a avut loc prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti, unde sînt listate obligaţiunile băncii.

Florina Găbreanu, analist al societăţii "Certinvest" - care administrează fondul, ne-a declarat că potofoliul fondului cuprinde 40% obligaţiuni corporative şi peste 55% obligaţiuni municipale. Potrivit doamnei Găbreanu, fondul "Orizont" are cotaţii afişate la Bursă pentru majoritatea obligaţiunilor municipale listate, care oferă randamente de peste 20% pe an. Singurul impediment este acela că oferta este foarte redusă. În cazul obligaţiunilor emise de municipalităţi, lichiditatea este scăzută, întrucît cei care le-au achiziţionat de pe piaţa primară preferă să le păstreze, considerînd că, fiind emise de stat, sînt mult mai sigure decît cele corporative.

Florina Găbreanu spune că "Orizont" nu are cotaţii prea multe pe obligaţiunile emise de bănci (BRD şi "Raiffeisen Bank") din cauză că acestea sînt cotate la Bursă, la preţuri mai mari decît cele la care se aşteptau analiştii "Certinvest".

Potrivit reprezentantului societăţii de administrare, unităţile de fond au adus, pînă în prezent, un randament anualizat cuprins între 21% şi 22%. Fondul "Orizont" şi-a început activitatea în mai anul acesta, cu autorizaţie provizorie acordată de CNVM. Autorizaţia definitivă urmează să fie acordată în termen de un an, după ce fondul va înregistra cel puţin 500 de investitori şi un activ net minim de 70.000 de euro. În prezent, fondul are 54 de investitori şi un activ net total de 3,072 miliarde de lei. Valoarea unei unităţi de fond "Orizont" era, la 28 iulie, de 103.465 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb