Fondul Proprietatea estimează un dividend de 0,0156 lei

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 17 februarie 2011

Conducerea "Fondului Proprietatea" (simbol FP) estimează că Fondul va distribui un dividend de 0,0156 lei/acţiune, în 2011, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti. Conducerea FP a precizat că dividendul final plătibil acţionarilor ar putea avea o altă valoare, dat fiind că Fondul a anunţat, deocamdată, doar rezultatele preliminare aferente anului trecut şi situaţiile financiare urmează să fie auditate şi aprobate în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Reprezentanţii FP au menţionat că dividendul propus are la bază politica Fondului cu privire la dividende, stipulată în Pros-pectul de listare, potrivit căruia "în absenţa unor condiţii sau circumstanţe extraordinare pe piaţă, se recomandă acţionarilor distribuirea în proporţie de 100% a profitului distribuibil pentru fiecare an, definit, în general, ca venitul brut din dividende realizat din investiţii şi dobânzi la depozitele în numerar, minus cheltuielile şi impozitele aferente, conform prevederilor legislative şi fiscale în vigoare".

Anul trecut, Fondul Proprietatea a obţinut, un profit net de 456,2 milioane de lei, în scădere faţă de 2009, când profitul net a fost de 730,1 milioane de lei.

Fondul a raportat venituri din activitatea curentă de 576,6 miliaone de lei, comparativ cu 2009, când a avut venituri de 1,32 miliarde lei. În 2009, "Fondul Proprietatea" a încasat, în 2009, circa 970 de milioane de lei din vânzarea participaţiilor deţinute la "CEZ Distribuţie" şi "CEZ Vânzare", în timp ce, anul trecut, FP nu şi-a înstrăinat vreo participaţie importantă din portofoliu. În 2010, Fondul a încasat dividende în valoare de 179 de milioane de lei de la societăţile din portofoliu, în timp ce în 2009, veniturile din dividende au fost de numai 118,2 milioane de lei. Veniturile din dobânzi s-au redus, anul trecut, la 131,5 milioane de lei, de la 142,5 milione de lei, cât a raportat FP, în 2009. FP a raportat, pentru 2010, venituri din ajustări pentru pierderea de valoare a activelor şi din provizioane de 217,4 milioane de lei, în timp, ce în 2009, acestea au fost cifrate la 31,6 milioane de lei.

Reprezentanţii FP au declarat: "O variaţie importantă cu impact asupra rezultatului anului este legată de veniturile din ajustări pentru pierderea de valoare a activelor şi din provizioane, cea mai mare parte fiind legată de reversarea în sumă de 216,6 milioane de lei în anul 2010 a ajustării pentru pierderea de valoare a investiţiei în Hidroelectrica, înregistrată iniţial în anii 2006 şi 2007".

Cheltuielile din activitatea curentă ale Fondului au fost, anul trecut, de 109,2 milioane de lei, în scădere semnificativă faţă de 2009, când au fost cifrate la 486 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. pericolului intrarilor masive in fond prin piata gri, care vor destabiliza intreaga piata, nu doar cursul FP. Au preferat sa se ia insa de altele, pentru a nu-i deranja in interese pe actionarii mari, cu care se inteleg de minune... Ma intreb totusi cine va raspunde pentru pierderile statului dar mai ales a miilor de mici actionari care au asteptat peste 5 ani cuminti listarea fondului?

    1. De 5 ani astept listarea fondului, bietul meu bunic a murit si n-a apucat sa se bucure de masura reparatorie.Si acum dupa listare pretul de 0,6 /actiune e curata jignire la adresa fostilor proprietari.Ne vedem nevoiti sa vindem la jumatate de pret cum se facea si inainte de listare , pai atunci care e diferenta....?

      Oameni buni!...daca nu aveti urgent nevoie de bani, nu le vandeti acum actiunile!...asteptati sa se tempereze piata....sunt prea multi care vor sa le vanda cateva sute pe zi iar numarul celor care doreste sa cumpere actiunile FP reprezinta doar cca. 50% din cei care vand!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb