FONDUL PROPRIETATEA Gabriel Dumitraşcu: FP - "câine de pază" al intereselor acţionarilor

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 21 ianuarie 2015

"Fondul Proprietatea a fost, în ultimii ani, un foarte important şi activ agent de marketing pentru România şi piaţa de capital românească pe pieţele internaţionale".

"Fondul Proprietatea a fost, în ultimii ani, un foarte important şi activ agent de marketing pentru România şi piaţa de capital românească pe pieţele internaţionale".

Preconizata listare la Londra a Fondul Proprietatea vine să întregească panoplia de societăţi româneşti listate pe bursa londoneză, precedentele fiind Romgaz şi Electrica, potrivit lui Gabriel Dumitraşcu, preşedintele Complexului Energetic Oltenia şi administrator special Hidroelectrica.

Domnia sa ne-a declarat: "Din această perspectivă, piaţa românească de capital ar beneficia de o expunere mai bună faţă de analişti şi investitori, ceea ce ar conduce la creşterea transparenţei şi încrederii în piaţa noastră de capital".

În opinia domnului Dumitraşcu, Fondul Proprietatea a reprezentat un catalizator pentru piaţa de capital românească şi, în acelaşi timp, un standard de comportament profesionist pe care emitenţii s-au străduit de-a lungul timpului să-l atingă.

"Fondul Proprietatea a fost, în ultimii ani, un foarte important şi activ agent de marketing pentru România şi piaţa de capital românească pe pieţele internaţionale", ne-a mai spus domnia sa, adăugând: "Trebuie recunoscut meritul FP de «câine de pază» al intereselor acţionarilor în relaţia cu administratorii şi directorii. FP a acţionat constant pentru creşterea transparenţei, integrităţii şi profesionalismului la nivelul companiilor unde statul deţine controlul".

Ceea ce FP trebuie să corecteze, potrivit lui Gabriel Dumitraşcu, este atitudinea faţă de obiectivele de restructurare, plecând de la constrângeri obiective, pe care acţionarul stat le cere din partea operatorilor economici.

Gabriel Dumitraşcu a demisionat, recent, din funcţia de director general al Direcţiei Privatizare din actualul Minister al Energiei (fostul Departament).

Gabriel Dumitraşcu venise la conducerea vechiului OPSPI (Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării din Industrie) la finele anului 2012, luându-i locul lui Remus Vulpescu. Domnul Vulpescu a demisionat după ce privatizarea Oltchim a eşuat.

După scindarea OPSPI (fostul ministru Constantin Niţă şi-a luat companiile energetice în subordine, ca să nu le lase liberalului Varujan Vosganian), domnul Dumitraşcu a ales poziţia de şef peste programul de listări al societăţilor din energie, gestionând IPO-urile Nuclearelectrica, Romgaz şi Electrica, considerate un succes de comunitatea pieţei noastre de capital.

Electrica a atras 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro) prin oferta publică iniţială derulată în perioada 16-25 iunie 2014, preţul final rezultat din operaţiune fiind de 11 lei pe acţiune, adică preţul minim stabilit prin prospect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb