Fondul Proprietatea reia selecţia administratorului

Ştefania Ciocârlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 8 aprilie 2009

Enache Jiru

Enache Jiru

Alegerea unui administrator pentru Fondul Proprietatea (FP) se reia astăzi, la mai mult de o lună după ce Comisia de selecţia a decis, pentru a doua oară de la preluarea mandatului, suspendarea procesului de selecţie.

"Am încercat să găsim o formulă de guvernanţă corporativă cu care să intrăm în negociere cu societăţile care au depus oferte pentru adminis­trarea Fondului", a declarat, pentru ziarul BURSA, Enache Jiru, preşedintele Comisiei de Selecţie a admins­tratorului FP.

La începutul lunii martie, Comisia hotărâse suspendarea alegerii unui manager pentru FP pe durată nelimitată, justificând această decizie prin complexitatea mandatului care îi fusese încredinţat. Comisia a solicitat, atunci, ca şi alte instituţii să examineze soluţiile propuse privind selecţia viitorului administrator de fond.

"Am reluat puţin mai devreme procesul de alegere a unui adminis­trator pentru că dorim să avem des­tul timp la dispoziţie până în iulie, când expiră termenul de valabilitate a ofertelor", a mai spus domnul Jiru, adăugând: "Pentru o perioadă, ne vom ocupa în paralel de modificarea structurii de guvernanţă corporativă şi de procesul de selecţie".

Potrivit domnului Jiru, introducerea unor elemente de guvernare corporativă în conducerea Fondului urmăreşte creşterea atractivităţii acestuia pentru acţio­narii săi.

"După ce Fondul se va lista, o parte dintre actualii acţionari va fi înlocuită de alta, motiv pentru care este necesar să facem Fondul atractiv pentru toate tipurile de investitori", a mai zis domnul Jiru.

Pentru administrarea activelor FP concurează "AVIVA Global Services", "BlackRock", "Credit Suisse & OTP", "FINAG Holding Gmbh", "Franklin Templeton Investments", "ING Invest Management", "Morgan Stanley" şi "Julius Baer". Selecţia administratorului va avea loc în trei faze, după prima fază urmând să mai rămână în competiţie între trei şi cinci societăţi. Prima fază va expira pe 16 aprilie, potrivit reprezentanţilor FP.

Amânarea procesului de selecţie a unui administrator a devansat cu câteva luni bune calendarul de listare al Fondului la Bursa de Valori Bucureşti, alegerea unui manager fiind o precondiţie pentru cotare.

Decizia listării ţine de acţionari şi nu de Comisia de Selecţie, potrivit domnului Jiru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb