Fondul "STK Emergent" se va lista la Bursă printr-o ofertă publică iniţială

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 februarie 2008

Fondul închis de investiţii (private equity), STK Emergent, administrat de STK Financial Cluj, va lansa o ofertă publică iniţială (IPO) în valoare de 50 milioane lei (13,64 milioa­ne euro), în vederea listării la Bursa de Valori Bucureşti, transmite NewsIn.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul de ofertă pentru lis­tare la Bursă.

STK Emergent urmăreşte atragerea de capital pentru a-şi spori investiţiile care să aducă o rentabilitate superioa­ră pieţei de capital în condiţii comparabile de risc. Fondul îşi propune să direcţioneze 60% din resursele atrase în urma ofertei publice spre acţiunile atractive din punct de vedere al fundamentelor economice, în timp ce restul de 40% din resurse vor fi alocate investiţiilor imobiliare.

De la înfiinţare şi până la sfârşitul anului trecut, performanţa STK Emergent s-a ridicat la 82%, în vreme ce indicele BET a crescut în aceeaşi perioa­dă numai cu 31,5%, BET-FI s-a apreciat cu 69,5%, iar BET-C a urcat cu 47%.

Fondul închis de investiţii s-a constituit printr-o ofertă privată derulată în perioada 20 martie - 20 aprilie 2006, la care au subscris 93 de inves­titori cu suma de 13,53 milioane lei. De la înfiinţare, capitalul fondului a crescut de aproape opt ori, până la 106,73 milioane lei, valoare înregistrată în 10 ianuarie anul curent, după ce profitul a fost încorporat în capitalul fondului, fiind distribuit investitorilor sub forma unităţilor de fond.

STK Emergent adiministra la sfârşitul anului trecut active de 121,6 milioane lei, în creştere de nouă ori de la înfiinţare. Fondul de private equity deţinea 66,7% din piaţa fondurilor închise, 22% din piaţa fondurilor închise şi des­chise de acţiuni şi 10,7% din totalul pieţei fondurilor din România.

În portofoliul fondului se găsesc titluri ale celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), cu o pondere de 37,9%, STK Properties - 17,1% din portofoliu - şi Construcţii Bihor, cu o pondere de 15,8%. Resursele fondului mai sunt plasate în depozite bancare, într-o proporţie de 8,1% şi în alte active cu o pondere mai mică de 5%.

STK Properties este un vehicul de investiţii imobiliare, înfiinţat în octombrie 2007 şi deţinut în proporţie de 99,99% de STK Emergent.

În al doilea semestru din 2007, profitul STK Emergent a crescut de peste patru ori faţă de prima jumătate a anului trecut, de la 3,54 milioane lei, la sfârşitul lunii iunie, până la 14,88 milioane lei (4,06 milioane euro) la finalul lui 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb