Fonduri nerambursabile de 90,6 de milioane de lei alocate pentru judeţul Brăila

Cristina Radu
Miscellanea / 12 iunie 2017

Fonduri nerambursabile de 90,6 de milioane de lei alocate pentru judeţul Brăila

Patru tronsoane de drum judeţean, care deservesc 11 localităţi din judeţul Brăila, vor fi modernizate printr-un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR), conform unui comunicat de presă trimis Redacţiei de Ministerul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene.

Contractul de finanţare a fost semnat astăzi, de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh şi de ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene. Este al şaselea contract de finanţare cu fonduri europene pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională din axa prioritară 6 a programului.

Drumul se desfăşoară pe teritoriul administrativ al judeţului Brăila, pe o lungime de 61,12 km şi va asigura conectivitatea la coridorul de transport TEN-T Brăila -Buzău. Valoarea totală a investiţiei este de 93.490.037,84 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE - AM POR este de 90.649.995,92 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului, conform Ministerului.

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a declarat: "Există proiecte ce pot fi duse la bun sfârşit doar în parteneriat şi mă bucur să văd că acest model se extinde la nivelul administraţiei publice locale. Investiţia care a primit finanţare astăzi este implementată în parteneriat de consiliul judeţean Brăila, oraşul Ianca şi cele 7 comune beneficiare ale proiectului. Este estimat că acest drum modernizat va deservi cei peste 33.000 de locuitori, peste 1.200 de agenţi economici, 56.000 de turişti cazaţi anual, în medie, în zonă şi pe cei aflaţi în tranzit".

În Programul de Guvernare sunt prevăzute, prin intermediul Programului Operaţional Regional, 8.25 de miliarde de euro pentru sprijinirea a 3.000 de IMM-uri pentru construcţia/modernizarea şi extinderea spaţiului de producţie/servicii (dotare cu instalaţii, echipamente, utilaje, maşini). 122.000 de elevi şi studenţi vor beneficia de infrastructura educaţională modernizată, iar 45 monumente istorice vor fi reabilitate, potrivit Ministerului dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene.

Totodată, vor fi construite 3 spitale regionale noi, vor fi reabilitate/extinse 280 de ambulatorii şi 35 de unităţi de primiri urgenţe, iar 270.000 de persoane vor beneficia de construcţia/modernizarea/dotarea centrelor comunitare integrate socio-medicale. De asemenea, 100.000 gospodării vor fi reabilitate termic, peste 5,76 milioane de hectare vor fi cadastrate, iar 2.100 km de drumuri judeţene vor fi modernizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb