Fonduri Phare pentru şapte proiecte de mediu din Regiunea Vest

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 25 august 2008

Fonduri Phare pentru şapte proiecte de mediu din Regiunea Vest

Şapte proiecte din Regiunea Vest vor obţine finanţare de la Uniunea Europeană, prin Programul Phare 2006, pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu. Suma alocată este de peste 4,5 milioane euro.

Potrivit datelor prezentate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în cadrul programului Phare 2006 Coeziune Economică şi Socială - "Schema de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu" au fost depuse 18 propuneri de proiecte aferente Regiunii Vest.

Astfel, Consiliul Local Găvojdia, din judeţul Timiş, primeşte bani pentru un proiect privind colectarea şi transportul deşeurilor în comunele Gavojdia, Criciova, Nădrag şi Ştiuca. De asemenea, Consiliul Local Călan, judeţul Hunedoara, va primi fonduri pentru extinderea reţelei de canalizare pentru strada Crişeni şi localitatea componentă Strei­sângeorgiu, aparţinătoare oraşului Călan. Consiliul Local Ineu, judeţul Arad, a câştigat finanţare pentru "Ineu Eco Logic", proiect pentru reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare cu apă Ineu - Sud, iar Consiliul Local Berzas­ca va primi bani pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă şi contorizare în localitate.

Şi Consiliul Local Comloşul Mare va dispune de bani pentru reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apa în Comloşu Mare şi Lunga, iar Consiliul Local Băiţa pentru reabilitarea sistemului de gestionare a deşeurilor în Băiţa şi Vălişoara. Primăria oraşului arădean, Chişineu Criş, va obţine finanţare pentru extindere reţelei de canal menajer în localitate şi piaţa "Avram Iancu".

Beneficiarii vor semna contractele de finanţare cu ADR Vest şi cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, urmând apoi să demareze etapa de implementare a proiectelor. Schema de inves­tiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu se adresează autorităţilor publice locale care reprezintă localităţi cu până la 50.000 locuitori. Regiunii Vest i-a fost alocată suma de 4.575.000 euro.

Obiectivul principal al schemei de finanţare este asigurarea sprijinului pentru Guvernul României pentru dezvoltarea şi implementarea unui program naţional integrat multianual în diferite sectoare ale mediului. Sectoarele din domeniul mediului care vor fi finanţate în cadrul acestei scheme de finanţare sunt ges­tionarea deşeurilor şi gospodărirea apelor şi a apelor uzate.

Regiunea de Dezvoltare Vest este compusă din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoa­ra şi Timiş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb