Fondurile mutuale pe acţiuni au fost mai profitabile decît acţiunile SIF

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 10 februarie 2004

Investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET ar fi obţinut ieri un cîştig de 10,31%. Rezultatul a fost determinat de aprecierea valorii indicelui BET, calculat în euro, ca urmare a creşterii cotaţiilor acţiunilor din portofoliu. Mai puţin ar fi avut investitorii care au mizat pe acţiunile SIF. Datorită creşterii valorii indicelui, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 9,87% mai mult decît în urmă cu o lună.

Persoanele care au optat pentru unităţile fondurilor mutuale ar fi avut ieri un cîştig maxim dacă alegeau "Napoca". Valoarea unităţii fondului a crescut în ultima lună cu 10,03%. Dacă o exprimăm în euro, creşterea reală a valorii unităţii fondului "Napoca" a fost de 10,63%, datorită aprecierii leului în raport cu euro. Investitorii care au mizat pe unităţile celuilalt fond pe acţiuni, "Intercapital", şi-au majorat valoarea reală a inves-tiţiei cu 6,27%. Randamentul maxim lunar ar fi revenit ieri investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună ac-ţiunile "Electrocontact". Cursul lor mediu, exprimat în euro, a crescut cu 56,19%. Cei care au optat pentru titlurile "Vae Apcarom" şi-au majorat valoarea reală a inves-tiţiei cu 28,96%, ca urmare a creşterii preţului mediu, exprimat în euro.

Persoanele care şi-au constituit un depozit lunar în lei şi-au majorat valoarea sumei investite, expirmate în euro cu maxim 1,97%. Cea mai bună dobîndă lunară a fost oferită de CEC, "Finansbank" şi "Eurom Bank". Valoarea economiilor păstrate acasă, în lei, a crescut în ultima lună cu 0,54% în termeni reali, datorită aprecierii leului în raport cu euro. Persoanele care şi-au constituit un depozit lunar în euro ar fi avut ieri cel mai mare cîştig, de 0,3%, dacă optau pentru "Garanti Bank".

Mai puţin inspiraţi au fost cei care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur. Din cauza scăderii preţului aurului, exprimat în euro, valoarea obiectelor lor valora ieri cu 3,8% mai puţin decît în urmă cu o lună.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb