Ford Otosan România SRL a obţinut un credit de 435 milioane de euro

T.B.
Bănci-Asigurări / 26 martie

Ford Otosan România SRL a obţinut un credit de 435 milioane de euro

Ford Otosan Romania SRL, subsidiară a Ford Otosan A.Ş., a încheiat un contract de credit în valoare de 435 de milioane de euro pe termen de 7 ani, se arată într-un comunicat al BRD, remis redacţiei.

Împrumutul va contribui la finanţarea viitoarei generaţii a Ford Transit Courier şi Ford Tourneo Courier, precum şi pentru lansarea noului Ford Puma, inclusiv a variantelor complet electrice ale acestor modele, la uzina Ford Otosan din Craiova, potrivit sursei.

Societe Generale şi filiala sa din România, BRD, au acţionat în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers şi Bookrunners în cadrul tranzacţiei, la care a participat, de asemenea, şi un grup important de bănci internaţionale şi româneşti, arată datele comunicatului.

Gul Ertuğ, CFO-ul Ford Otosan, a spus, conform sursei citate: "Uzina noastră de la Craiova joacă un rol semnificativ în stabilirea poziţiei de lider a Ford Otosan în producţia de vehicule electrice în Europa. Suntem încântaţi să anunţăm semnarea unui acord de credit sindicalizat pentru finanţarea proiectelor de investiţii în curs, în vehicule şi inginerie la uzina de la Craiova, pentru a materializa planurile noastre de creştere în Europa. Acest credit este un pas strategic care evidenţiază importanţa uzinei de la Craiova în planurile de viitor ale Ford Otosan. Mulţumim Societe Generale, BRD şi tuturor băncilor din sindicat pentru încrederea acordată, pentru colaborare şi pentru contribuţia lor la viitorul Ford Otosan."

Batu Çetin, Chief Regional Officer şi CEO al Societe Generale pentru Turkiye & CIS, a declarat, potrivit comunicatului: "Suntem mândri să ne demonstrăm sprijinul pentru extinderea companiilor turceşti în Europa, împreună cu eforturile lor îndreptate către tehnologiile de ultimă generaţie, mai sustenabile. Tranzacţia reflectă sprijinul Grupului Societe Generale pentru tranziţia energetică şi reprezintă un pas important în direcţia continuării relaţiei noastre pe termen lung cu Ford Otosan."

Maria Rousseva, CEO-ul BRD Groupe Societe Generale, a declarat, informează sursa: "Suntem încântaţi să finanţăm acest proiect important, care reprezintă un pas semnificativ către electrificarea industriei auto din România. Dispunem de toate resursele, know-how-ul şi experienţa necesare pentru a susţine proiecte cheie pentru economia românească, aşa cum este cel dezvoltat la Ford Otosan Craiova."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb