FORD ROMÂNIA: Un nou aparat de testare pentru COVID-19, instalat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova

C.B.
Miscellanea / 8 aprilie 2020

Un nou aparat de testare pentru COVID-19, instalat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova

Un aparat de testare COVID-19 a fost instalat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, cu sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova, în urma achiziţionării acestui instrument de către Ford, prin intermediul Ford Motor Company Fund, al Fundaţiei Ion Ţiriac şi al partenerilor locali non-profit Rotary Craiova Probitas, informează miercuri constructorul auto.

"Fundaţia Ion Ţiriac s-a alăturat acestei iniţiative pentru că acum este nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate şi responsabilitate din partea tuturor. Cu părere de rău, sistemul medical din ţara noastră este pus la grea încercare în această perioadă, motiv pentru care am decis să ne implicăm şi să acordăm suport Asociaţiei Club Rotary Craiova Probitas. Donaţia Fundaţiei Ion Ţiriac constă în direcţionarea sumei de 15.000 de dolari pentru achiziţionarea unor echipamente medicale de importanţă majoră - aparatură de testare precum şi kituri necesare pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul Covid-19. Ne bucurăm să fim alături de spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, punct de lucru - Laborator Genetică Medicală, fiindcă doar împreună putem trece cu bine peste acest obstacol", au declarat reprezentanţii Fundaţiei Ion Ţiriac.

Potrivit sursei citate, până la ora actuală, în toată regiunea Oltenia exista doar un singur astfel de aparat, ce deservea cinci judeţe, acoperind astfel o populaţie totală de aproximativ 2,5 milioane de locuitori. În contextul achiziţionării noului aparat, în Oltenia se vor putea testa peste 300 de persoane, zilnic, în laboratorul Spitalului Judeţean Craiova.

"Dinamica la nivel naţional şi internaţional a epidemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2 impune creşterea capacităţii de diagnostic prin tehnici de genetică moleculară (Real-Time PCR) la nivel local, regional şi internaţional. Am organizat acest laborator vizând creşterea ratei de detecţie a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populaţiei din Oltenia. Având în vedere contextul epidemiologic, contagiozitatea ridicată a virusului SARS-CoV-2, ştim că este obligatoriu să punem în funcţiune un nou flux de capacitate medie/mare pentru diagnosticarea eficientă a acestei patologii. Noul echipament prelucrează la capacitate medie un număr de 200 teste/zi şi poate ajunge la peste 320 teste/zi", susţine Teodor Sas, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Pe de altă parte, Ford România, în colaborare cu Consiliile Judeţene Dolj, Braşov şi Cluj, a anunţat, miercuri, demararea unei campanii de ajutorare a peste 400 de bătrâni şi persoane nevoiaşe, din comunităţile rurale ale acestor judeţe, care, în săptămâna următoare, vor primi alimente de bază necesare depăşirii acestei perioade dificile.

Proiectul beneficiază de sprijinul distribuitorilor autorizaţi Ford din Braşov - Autonovex, Cluj-Napoca - RMB Inter-Auto şi Craiova - Plusauto, şi este implementat cu sprijinul Napoca Rally Academy, echipa campioană naţională de raliuri, ai căror voluntari vor asigura achiziţia, transportul şi livrarea pachetelor cu alimente de bază.

"Ne bucurăm să putem folosi aptitudinile în afara proiectelor noastre de motorsport şi să ajutăm în aceste momente grele pentru toată lumea. Lucrăm cu Ford Motor Company Fund de aproape 6 ani şi implicarea noastră în ceea ce înseamnă organizarea logistică a acestei caravane şi livrarea alimentelor în aceste comunităţi a venit ca un pas absolut firesc", a spus Bogdan Marişca, unul dintre fondatorii Napoca Rally Academy.

În acelaşi timp, constructorul auto, cu sprijinul distribuitorilor săi autorizaţi, pune la dispoziţia Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară peste 25 de vehicule şi furgonete Ford, pentru a susţine comunităţile locale în lupta pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

"Este foarte important ca în această perioadă să fim alături de cei care au nevoie de sprijin, fie că este vorba despre cei aflaţi în prima linie în lupta împotriva răspândirii COVID-19, fie că vorbim despre persoane aflate în izolare, bătrâni şi familii nevoiaşe care au nevoie de alimente. Datorăm foarte mult comunităţii noastre, iar prin intermediul acestor acţiuni suntem alături în continuare de angajaţii noştri şi de întreaga comunitate din România", a menţionat Ian Pearson, preşedinte Ford România şi director al fabricii Ford din Craiova.

Tot în acest context, Ford România şi Napoca Rally Academy au derulat, săptămâna trecută, primul curs online de educaţie rutieră "BeCool - powered by Ford Driving Skills for Life", la care au participat peste 800 de elevi din 20 de licee craiovene.

O altă iniţiativă a companiei, lansată zilele trecute, este Ford Family Fun Hub, un site special cu activităţi recreative, proiectat pentru a oferi copiilor, dar şi adulţilor, o modalitate de a trece mai uşor şi într-un mod mai distractiv peste această perioadă petrecută în casă.

Ford Family Hub include o carte de colorat ce poate fi descărcată, diferite jocuri de tip "Găseşte diferenţele", "Labirint" sau "Uneşte punctele", dar şi o secţiune video, iar întreg conţinutul este actualizat în timp real.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company şi urmăreşte să ocupe poziţii de top în domeniul electrificării, vehiculelor autonome şi soluţiilor de mobilitate. Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.

Ford Europa este responsabilă de producerea, vânzarea şi deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale, având aproximativ 46.000 de angajaţi în unităţile proprii şi în asocierile în participaţie consolidate şi aproximativ 61.000 de angajaţi, dacă includem şi societăţile neconsolidate. Pe lângă Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford Europa includ Divizia de servicii pentru clienţi Ford şi 19 unităţi de producţie (12 unităţi proprii şi şapte asocieri în participaţie neconsolidate).

Primele autoturisme Ford au fost expediate în Europa în 1903, iar în acelaşi an a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a început în anul 1911.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Românii sânt extrem de sensibili la gesturile de curtoazie!

    sau articolul se incadreaza la publicitate platita, mai bine ziceti cum a cumparat ford fabrica de la craiova, pe ce bani, a respectat contractul de privatizare, pina acum citi bani a primit de la statul Roman sub forma de diverse ajutoare, intre firma ford si patronul Ghita este o asemanare foarte mare! ambii ofera salariul minim pe economie.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb